25 Ağustos 2016 Perşembe

Hardallı Tavuk, Baharatlı Taze Patates

Son zamanlarda fazlaca tavuk yediğim ve şu an da karnım tok olduğu için aslında şu anda bu fotoğrafları görmek ve bu yazıyı girmek pek hoşuma gitmiyor^^
Tavuk yemeklerini seviyorum. Tavuğun en sevdiğim hallerinden biri bol baharatla kavrulmuş halidir.
Geçen haftalardan birinde akşam yemeği için bol baharatlı olarak hazırladım. Yanında da taze patatesle nefis bir ikili oldular.
Tavukta da patateste de hardal tozu kullandım. Marketten aldığım hardal tozunu bir türlü kullanamamıştım. Nelere yakışır görmek için bu ikisi iyi denek oldular bana. Sonuç olarak ikisi de harikaydı!
Bu ikiliyi hazırlamak çok vakit almıyor ve fazla da uğraştırmıyor. Ben önce patatesleri pişirdim. Patatesler beklerken tavukları pişirdim. İkisini de sıcak olarak servis ettim. Yani o kadar kısa süre :))
Baharatlı Taze Patates
Malzemeler
8-10 adet irili ufaklı taze patates (ben en minikleri kullandım)
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber (tercihen acı)
1/2 kaşığı tuzot
1 çay kaşığı hardal tozu
Karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
  • Patatesleri fırça ile iyice yıkayın. Soymadan elma dilim şeklinde kesin. Üzerlerine baharatları ekleyip ellerinizle karıştırın.
  • Tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağı ısıtın. Patatesleri koyup arada karıştırarak pişirin. Kızarmaya başladıklarında kapağı kapatın bu şekilde de arada karıştırarak orta ateşte pişirin.
Hardallı Tavuk
Malzemeler
4 adet kemiksiz tavuk but
1 çay kaşığı hardal tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz, karabiber
Yarım limonun suyu
Yapılışı
  • Tavuğu temizleyip yıkayın ve iyice süzün. Kuşbaşı doğrayın. Bir kapta baharatlar ve karbonat ile karıştırın.
  • Yanmaz tencerede (ya da benim gibi patatesin yağı kalan tencerede), orta ateşte karıştırarak kavurun. Her tarafları beyazlaşınca kapağını kapatıp 6-7 dk bu şekilde pişirin.
  • Suyunu salınca limon suyunu ekleyip karıştırın. Ocağın altını en yüksekte açın, suyunu çekip iki tarafları da kızarınca ocaktan alabilirsiniz.
  • Servis etmeden önce tavuğun üzerine ince doğranmış yeşil soğan ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Görüşmek üzere.

9 yorum:

  1. Canım çekti harika görünüyor! ellerine sağlık ben mutfağa uçar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler! Denersen beğeneceğine eminim ;)

      Sil
  2. Ben bu tarifi deneyeceğim nefis gözüküyor, mis gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin, gerçekten leziz oluyor, her ikisi de.
      Denerseniz bana da yazmayı unutmayın ;)

      Sil
  3. çok harika bir tarif ellerine sağlık bende bloguma beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, uğrayacağım.

      Sil
  4. Çok iştah açıcı görünüyor :) Seviyorum böyle pratik tarifleri.
    Patates salatası seviyorsan ona da katabilirsin hardal tozunu, yakışıyor.

    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm bilmiyordum bak onu da deneyim. Patates salatasını severim zaten.
      Teşekkürler uğradığın ve güzel bir fikir verdiğin için ;)

      Sil
  5. harika bir tarif ilk kez duyuyorum adını bu tarifin

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma