22 Ekim 2015 Perşembe

Kurabiye Günü Pazar 1

Eveeet! Gelelim benim son iki haftadır yaptığım Pazar günü etkinliğime.
Bende yeğen çok biliyorsunuz. En büyük yeğenimle aramızda 10 yaş var. İlk göz ağrımız olduğu için pek kıymetlidir. Bu sene üniversiteye başladı, artık koca bir genç adam oldu. Evden uzaklaşması biraz sancılı olsa da neyse ki İstanbul'a yakın bir yerde başladı üniversite hayatı. Dolayısıyla sık sık gelebilecek durumda. Son iki haftadır yurtta arkadaşlarıyla yemesi için kurabiye yapıyorum ona. Elimiz bir alışsın neler kolileyip göndeririz biz ona :)) (Ben üniversitedeyken çok hoşuma giderdi, arkadaşlarımın memleketinden gelenleri yemek. Ben de eve gittiğimde annemle bir şeyler yapar götürürdüm yurda. Tüm kızlar toplanıp yerdik hapur hupur, hiç görmemiş, hiç o yemekleri yememiş gibi. Ki çoğu arkadaşıma gelenleri yememiştim daha önce. ) Şimdi yeğenim de o günlerinde ve o keyfi onun da yaşamasını istiyorum.
İlk hafta üç çeşit hamur hazırladım. Bu üç çeşit hamurdan da beş çeşit kurabiye çıkardım. İkinci hafta yine üç çeşit hamurla üç çeşit kurabiye pişirdim.
Bunlar ilk hafta pişirdiklerim. Ortadaki Snickersdoodles. Tarifini daha önce vermiştim (Wow! 5 yıl olmuş!). Sol üstteki Hindistancevizli Makaronlar, onun tarifini de daha önce vermiştim. Diğer üçü aynı hamurla yapılan kurabiyeler. Aslında iki çeşit de, birinin birazına çikolata sıkınca üç oldu :))
Basit un kurabiyesi hamuru ile yapıldılar.
Tarifini vereyim hemen^^

Un Kurabiyesi
Malzemeler
250 gr margarin / tereyağı
1/2 çay brd. sıvıyağ
1 su brd. pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Opsiyonel
Limon, mandalina, portakal kabuğu
Bir avuç iri kırılmış fındık

Yapılışı
  • Bir kaba yağları koyun, üzerine pudra şekerini ekleyin. Mikser ile krema kıvamına gelene dek çırpın. 2 su brd. un ekleyin, kabartma tozunu da ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.
  • Un ilaveleriyle yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olana dek yoğurun.
  • Bu aşamada ilave aroma veya kabuk ekleyecekseniz hamuru ikiye ayırın. Portakal-limon kabuklarınızı ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  • Dilediğiniz büyüklükte ve şekilde parçalar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısınmış 180 derece fırında renkleri beyaz kalacak şekilde pişirin. Yaklaşık 15 dk.
Ben bu hamuru ikiye ayırdım. Bir kısmına portakal, limon, mandalina kabuğu karışımı ekledim. Bu hamuru da uzun silindir şekline getirip, alüminyum folyo üzerine serptiğim fındıkların üzerinde yuvarladım. Buzdolabında yarım saat bekletip dilimleyip tepsiye dizdim.

Kalan hamuru da ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar olacak şekilde tepsiye dizdim, çatalla üzerlerine bastırdım. Pişirdikten sonra bir kısmını eritilmiş bitter çikolata ile süsledim.
 Bunlar Snickersdoodle'lar.
Bunlar da Hindistancevizli Makaronlar.

İkinci haftayı da yazacaktım ama çok uzun olacak. O yüzden onu da yarın yayınlayayım diyorum.

Kendinize iyi bakın.
Görüşmek üzere.

4 yorum:

  1. Kendi üniversite yıllarım geldi aklıma. Cidden ne günlerdi yaa. Memleketten gelenleri dört gözle beklerdik. Bizimkiler gönderdikleri kolinin içine bir de mektup koyarlardı. Bir taraftan yer bir taraftan da ağlardım. Yeğenlerin çok şanslı Denizcim. Ve yeğeninin arkadaşları da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nesli.
      O günler çok güzeldi benim için de :)

      Sil
  2. Benimde çocuklarıma nasip olur inşA'llah hepsi nefis görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne güzel! İnşallah o günlere mutlu mesut varırsınız. Allah bağışlasın.
      Teşekkürler uğradığınız için.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma