30 Nisan 2015 Perşembe

Çikolatalı Krepler

Günaydınlar!
Erkenciyim bugün. Çünkü bir kahvaltılık paylaşacağım. Kahvaltımı henüz yapmadan, belki bugün elektrikler gider korkusuyla hızlıca yazıp kaçacağım.
Geçenlerde yine bir Pazar kahvaltısında yaptığım kreplerimi paylaşacağım bugün. Çikolatalı krepler.
İçinde fıstık ezmesiyle çok nefis oldular.
Ben genelde kahvaltılarda tuzluculardanımdır. Pek şekerli şeyler yemem. Ama bazen de canım bir çilek reçeli ister, bir pancake ister, çikolata, fıstık ezmesi ister ki tüm kahvaltımda onları yerim. Bu da öyle, çikolata istediğim bir gündü.
 
Çikolatalı Krepler
Malzemeler
1 yumurta
3/4 su brd. un
1 su brd. süt
1 tatlı kaşığı kakao (ben Dr.Oetker Gourmet kullandım, diğerleri daha açık renk kalacağı için fazla kullanmanız gerekebilir)
1 yemek kaşığı Nutella veya başka bir sürülebilir çikolata
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çimdik tuz
 
Yapılışı
  • Sütü, şekeri ve yumurtayı çırpma teliyle iyice çırpın. Unu, kakaoyu, tuzu ve çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Orta büyüklükte bir yapışmaz tavaya çok az sıvıyağ damlatın ve peçete ile bu yağı tavanın her yerine sürün.
  • Birer kepçe (kepçenizin büyüklüğüne göre ölçünüzü ayarlamanız lazım) karışımı tavaya dökün ve her yerine dağıtarak pişirin. Diğer tarafını çevirin ve o tarafı da pişirin.
  • Pişen kreplerin arasına fıstık ezmesi veya reçel sürüp, meyvelerle birlikte yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 
Görüşmek üzere.
 



11 yorum:

  1. Ben kahvaltıda tatlı bir şeylerde olsun isterim :) tarif tam benlik ve çok güzel görünüyor, çayla iyi gider, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen beni de tutuyor tatlı isteği :)

      Sil
  2. çok sağlıksız şeyler bunlar elinize sağlık çok güzel duruyor ama saglıksız türk kadınlarının şekere düşkünlüyü ne zaman bırakıcaklar insanın şekere ihtiyacı hiç yok böyle paylaşimları görunce çok üzülüyorum hep sağlıksız yicekler türkkiyede neden kanser hastalıkları çoğaldı hep sağlıksız meslenme yatıyor birde deniz hanım bol sepze yemekler paylaşin insanları biliçlendirin :)) balum belki sizde şişmansınızdır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat lezzetli şeylerden mahrum olmak için oldukça kısa ;) bu tür şeyleri, abartılmadıkça tüketmekte -kendi adıma bir zarar görmüyorum.
      Sağlıklı yiyecekler paylaşan bir çok internet sitesi var, dilerseniz siz ve sağlıklı yiyecek arayanlar oralara gidebilirsiniz.
      Adsız yazılan yorumları yayınlamayacağım, bundan sonra yorum bırakmak isterseniz lütfen ister Ayşe, ister Fatma, ister Ali Osman vb. bir isim yazın yorumunuz altına.

      Sil
  3. Krep bizde beyin kahvaltıda en sevdiği şey olma üstünlüğü korumaya devam ediyor. Benimse sanırım en sevdiğim hamur kızartması. Evde kendim mayalıyorum ekmek hamuru oluyor aynı sonra lokma dökerken yaptıkları gibi sıkıp sıkıp tombili hamurlar kızartıyorum. Pişi dedikleri de güzel ama ben bu ekmek hamuru kıvamlı olanı daha çok seviyorum. Çikolatalı krebi okumuştum daha önce ama hiç yapmadım. Fıstık ezmeli ve nutellalı olunca şimdi bahsini açsam akşama hemen yapalım der benimki, o yüzden belki bir cuma sabahına sürpriz olarak ayarlayabilirim:) Çilek ve muz da sokuştursak arasına tadından yenmez bence:) Burası krep cenneti bir memleket. Bizdeki döner sevgisi gibi onlar da krep seviyor, sokaklar hep krepçi dolu. Bazen hem alışkanlıktan da ötürü keşke Tr'de de olsa diyorum böyle sokaklarda krepçiler. Sanırım döndüğümde özleyeceğim bir şey olacak bu..Ellerine sağlık. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wow! Harika fikirmiş. Krepçi mi olsam acaba :P Mecidiyeköy metrobüsün orda bir tezgah açsak yeter herhalde :P
      O bahsettiğin kızartmayı ben de çok seviyorum. Pişi deriz biz de her türlü hamur kızartmasına. Ama evet pişi hamuru az daha cıvık oluyor ekmek hamurundan. O sıkma yöntemini annem lokma yaparken kullanırdı. Çok hoşuma giderdi :)) geçenlerde Facebook'ta bir videoda gördüm nasıl özendim anlatamam. Şimdi sen de bahsedince iyice taktım kafaya. Hafta sonu sırf bu yüzden hamur yoğuracağım :D

      Sil
  4. Süper görünüyor! !! :))
    Neyse ben de beklerim blog'uma! :))

    YanıtlaSil
  5. Harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. bizim ev halkı tarafından çok seviliyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Harika hiç denememişim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma