4 Aralık 2014 Perşembe

Kuru Meyveli ve Jöleli Puding/ On Yıl

İçinde 18-19 yaşında birini taşıyan bedenim, çok değil, birkaç yıl sonra otuzlu yaşlarına başlayacak. Her Perşembe günü düşündüğüm bir şey bu. Neden Perşembe? Çünkü her Perşembe bir haftanın daha ne kadar çabuk bittiğini düşünüyorum. Bunu düşünmek anlık olarak mutluluk veriyor, yarın Cuma ve haftasonu başlasın diyorum. Sonra böyle hızla geçenin hafta değil ömür olduğunu hatırlıyorum. Sonrası bir hüzün, bir hüzün.. Yirmili yaşlarımı böyle çok sevmişken, bu kadar çabuk bitmesine üzülüyorum. Bu yaşlarım, biraz da hayallerimi temsil ettiğinden sanırım üzülmem. Sanki onlar bitince hayallerim artık ulaşılamaz olacaklarmış gibi.. Tabii böyle yaşamaya devam edersem, yirmileri 18-19 gibi geçirdiysem, otuzları da 24-25 olarak geçiririm herhalde :) Mutlu olmalı mıyım şimdi bilemedim. Ruhum bedenimi on yıl geriden takip ediyor gibi görünüyor :)) E güzel, önden gitmesindense, geriden gelmesi çok iyi değil mi?
Bu yazının böyle efkar kokmasının sebebi kulağımda çalan şu şarkı. Filmi de yakında izleyeceğim.
Evet şarkıyı değiştirip geçiyorum tatlıma. Birkaç gün önce yaptığım tatlım çok nefis oldu, tavsiye ederim denemenizi.
Ben üzerine limonlu jöle kullandım ama olmazsa olmaz değil. Siz limonlu veya portakallı, hatta narlı pelte yapıp kullanabilirsiniz.
Kuru Meyveli ve Jöleli Puding
Malzemeler
500 ml süt
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 çay brd. tozşeker
2 yemek kaşığı karışık kuru meyve şekerlemesi (Carrefour'da kuru meyve, taze baharat bölümünde minik doğranmış hazır paketler var. Ben onlardan kullandım)
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım mandalina kabuğu rendesi
Yarım paket limonlu jöle
Yeteri kadar sıcak su

Yapılışı
  • Bir tencereye süt, un, nişasta ve tozşekeri koyup çırpıcı ile iyice çırpın. Ocağın altını açın, kaynayıp iyice koyulaşana dek pişirin.
  • İçine meyveleri ve limon-mandalina kabuklarını ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
  • Pudingler soğurken jöleyi paketinde anlatıldığı şekilde hazırlayın.
  • İyice soğuyan pudinglerin üzerine 2-3 yemek kaşığı ekleyin. Bu aşamada pudinglerin üzerine direkt kaptan dökmeyin, çünkü döküldüğü yerde delik açıp pudinglerin görüntüsünü bozabilir.
  • Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Görüşmek üzere.

8 yorum:

  1. hmm nefis görünüyor adaşım bu puding :) bir dönem çok kullanıyordum :) ellerine sağlık..
    yaş ile ilgili de ben de usul usul geliyorum peşinden şimdi 27 bide bakmışım 30 olmuşum :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooook çabuk geçiyor zaman. uğradığın için teşekkürler.

      Sil
  2. ellerıne sağlık tarıfte sunumda 10 numara denız daha yolun cok basındasın dusunmek ıcın.Bence hısettığın yaştasın her zaman yıllar sadece tecrubelerımızı arttırır nazım hıkmet ne demıs ınsanı olgunlaştıran yaşı değıl yaşadıklarıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle ama beden yaşlanıyor istemesen de. Zormuş bu işler :) Teşekkürler yorumun için.

      Sil
  3. Böyle pratik , yapabileceğim tatlılara rastlayıonca moralim düzeliyor. :)) Kuru mryve şekerlemesi derken kuru meyvenin kendi değil mi? Anlatamadım ya evde kuru kayısı, dut, incir var onlar olur mu acaba, yoksa şekerleme ayrı bir şey mi? Eline sağlık biraz sonra deneyeceğim galiba. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç yanıtım için kusura bakmayın. Benim kullandığım meyve kurusu http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/06/kuru-meyveli-kek-tarifi-3-kuru-meyve.jpg bunlardandı. Daha çok turunçgil ve tropik meyvelerden oluşan bir harmandı. Kuru kayısı, dut ve incirle de olur ama limon ve portakal kabuklarının verdiği tatdan farklı olur.

      Sil
  4. Gerçekten de çok çabuk geçiyor zaman hangi ara 20 ler bitti anlamadım ama 30 larısa çok sevdim hatta :) tatlı tam bana göre ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma