31 Mayıs 2014 Cumartesi

Bu aralar ben..

Günaydın :)
Son zamanlarda daha fazla uyumak isteyişim sebebiyle böyle erken kalkamıyordum. Bugün uykumu almış bir vaziyette, erkenden uyanınca buralara bir uğrayıp, şöyle son zamanlarda neler yapmışım postu hazırlayım istedim. Çok şey yaptım aslında ama hepsine yer vermeyeceğim. Kısaca birkaç fotoğraf ekleyip kaçacağım, zira yeni tariflerim var, onları da en kısa zamanda yayınlayacağım. Heyecanı kaçmasın değil mi :)

Bu aralar ben,
Geçen aylarda aldığımız waffle makinesinin keyfini çıkarıyorum..

Kahvaltılara değişik şeyler bulmaya çalışıyorum, bu patates püreli wafflelar gibi,

Kahvaltı demişken, son zamanlarda kahvaltımdan yeşili eksik etmemeye çalışıyorum. Bol roka, kuzu kulağı, maydanoza yer veriyorum tabağımda..

Bazen eskiyi yad ediyorum.. Annemin Ramazan'da çok yaptığı lokma tatlısını, özlediğim birgün denedim. Eski tadı alamasam da biraz olsun özlemimi giderdi..

Dip keyfimiz hala devam ediyor. Bu yeğenim Ada ile haftasonu keyfimiz için hazırladığım ıspanaklı dip.

Bu da benim son zamanlardaki Güney Kore saplantımın son üyesi :) Güney Kore'ye özgü Acı Kırmızı Biber Salçası.. Carrefour'da görünce almadan olmazdı :P Çok acı ama ayrı bir tad katıyor kullandığım yemeklere..

Cheesecakelere devam :) Snickerslısını geçen hafta sonu yine yaptım. Annemle babam buradaydı. Hazır hep birlikteyken yapayım istedim.

Bunlar da son zamanlardaki denemelerimden. Pinterest'te benzerlerine çok rastladığım ve çok iştah açıcı göründükleri için denediğim bir tarif. Yakında paylaşacağım..

İşte böyleyim bu aralar ben. Ordan burdan ama hep boğaz :)

Görüşürüz,
İyi hafta sonları herkese..



12 yorum:

  1. Denizcim yaptıkların harika görünüyor. Özellikle cheesecake müthişşşşş...
    Ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  2. Wafflelardan istiyorummmmm...Lütfennnn...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvaltıya buyrun bize. Wafflelar kahvaltı için harikalar. Ama hala tarif denemelerindeyim. İleride tarif paylaşırım belki.

      Sil
  3. Canım maşallah nasıl güzellikler hazırlamışsın.Hepsine bayıldım. Yumurtalık ve lokmalar favorim..:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yumurtalıkları çok seviyorum ben de :) Sevgiler.

      Sil
  4. Merhaba waffle makinenizin markası nedir acaba? Bende yuvarlak çiçek olanından var onda çok ince oluyor sevmiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben makinemi Tchibo'dan almıştım. http://www.tchibo.com.tr/waffle-makinesi-p400048956.html bu linkten inceleyebilirsiniz.
      Bahsettiğiniz makineleri biliyorum krep gibi oluyor waffleı.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :) evet aynı krep gibi hoşuma gitmiyor, yurt dışındaki gibi dolu dolu olsun istiyordum. Sayenizde buldum, tekrar teşekkürler!

      Sil
    3. Rica ederim :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma