3 Haziran 2014 Salı

Çifte Fırınlanmış Cheddarlı Dereotlu Patatesler

Izgara etlerin yanına çok yakışacak, hafif ve "yazlık" bir aperatifle buradayım. Farklı malzemelerle tek başına da hafif bir öğlen yemeği olacak güzel bir tarif. Birkaç defa, çeşitli malzemeler kullanarak denediğim bu tarifte patatesleri iyi pişirmek çok önemli. Pişen patatesleri yarıya kesip oyduktan sonra içini istediğimiz malzemelerle dolduruyoruz. Basit ve harika bir çeşit çıkıyor ortaya.



Çifte Fırınlanmış Cheddarlı Dereotlu Patatesler
Malzemeler
3 adet orta boy patates
1 küçük boy rendelenmiş veya çok minik doğranmış soğan
1/2 cup haşlanmış bezelye
1/2 cup rendelenmiş cheddar peyniri
1/2 cup rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı, ve ekstra 1 tatlı kaşığı daha
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kadar ince doğranmış dereotu
Tuz, karabiber

Yapılışı
  • Patateslerin kabuklarını bir fırça ile yıkayıp iyice temizleyin. Alüminyum folyoya sarın ve 200 derecedeki fırında pişirin. Patateslerin büyüklüğüne ve çeşidine göre pişme süresi değişecektir. İlk yarım saatten sonra bıçak batırarak kontrol edin ve gerekirse iyice yumuşayana dek pişirmeye devam edin.
  • Pişen patatesleri fırından çıkarın ve her birini uzunlamasına ikiye kesin.
  • Bir tatlı kaşığı ile kabukları biraz etli kalacak şekilde içlerini oyun. Buradan çıkan parçaları bir kaseye alın.
  • İçlerini oyduğunuz her parçaya biraz tereyağı sürün.
  • Küçük bir tavada rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ve rendelenmiş sarımsağı tereyağında biraz pişirin.
  • Kasedeki patates parçalarına biraz tuz ve karabiber ekleyip çatalla ezerek püre yapın. Tavadaki soğan-sarımsak karışımını, ekstra 1 tatlı kaşığı tereyağını, bezelyeleri, dereotunu ve kaşar peynirinin bir kısmını ekleyip iyice karıştırın.
  • Bu karışımı bütün patates kabuklarına doldurun. Kalan kaşar peyniri ve cheddarı karıştırıp her birinin üzerine serpiştirin.
  • Tekrar 200 derecedeki fırına verip peynirler iyice eriyene dek bekletin.
  • Sıcak servis edin.
Görüşmek üzere.

Sevgiler..

5 yorum:

  1. Muhtesem görünüyor,ellerinize saglikk..

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım patateslere, şahane!!!

    YanıtlaSil
  3. oh oh nefis valla :) özellikle eşim patatesi fırınlamayı çok sever.Ve eminim bu tarife bayılır.Ellerine sağlık şekerim,sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. cok lezzetlı bır tarıf olmus ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  5. Nursen Aksoy, teşekkürler.

    Lezzetli Sanatlar, beğenmenize sevindim.

    Şule Yanık, fırında gerçekten harika oluyor. Beğenirsiniz umarım denerseniz.

    Selma Tamer, teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma