10 Nisan 2010 Cumartesi

Tavuklu Makarna Salatası

Selamlar herkese. Bugün çok lezzetli bir makarna yaptım. Makarna, salata ne denirse artık. Az önce indirdik mideye. Ben de hemen paylaşmak istedim.
Aslında önceden sık sık yapardık mankarna salatasını. Son bir iki yıldır pek yapmadık. Bugün tekrar yapmak istedim. Ama birkaç eklemeyle.




Not: Malzemelerden önce yazmak istedim, ben Barilla'nın İnce Düz Kalem makarnasını kullandım. Yarım paketini kullandığım halde çok fazla oldu. Rahatlıkla 6 kişiye yetebilecek şekilde oldu.
Tavuklu Makarna Salatası
Malzemeler (4-6 kişilik)
Yarım paket makarna
1 çorba kaşığı margarin
1 adet tavuk göğsü kemiksiz
500 gr yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
1 kavanoz garnitür (535 gr mış)
1 kutu mısır konservesi
3-4 adet kornişon turşu
2 diş sarımsak
Dereotu
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Öncelikle tavuk etini küçük bir tencerede haşlanmaya bırakın.
Margarini geniş bir tencerede eritin ve makarnayı ekleyin. Rengi dönüp bazı yerleri pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Bu işlemi yaparken dikkatli olun, çok fazla buhar çıkacaktır. Yanmayın. makarnayı suyu çekene kadar, kapağı kapalı halde haşlayın.
Sarımsakları biraz tuzda dövüp geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine yoğurdu ve mayonezi ekleyin. Turşuları minik minik doğrayıp karışıma ekleyin.Tavuk eti haşlanınca iyice didin. Garnitür ve mısırla birlikte yoğurtlu karışıma ekleyin. İnce doğranmış dereotunu, karabiberi ekleyin. Makarnayı soğuttuktan sonra bu karışıma ekleyip, malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra pulbiberi serpin. Yiyin. Beklemeye gerek yok. Hemen yiyin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ellerine sağlık. valla yine döktürmüşsün. Ben de yeni tarifini bekliyordum.

    YanıtlaSil
  2. bize nie yapmazsın ki sen bunları :))))) nefis olmuş...bu arada poğaçayı denedim ben süper ötesi oldu sende dene ......

    YanıtlaSil
  3. biz de az önce indirdik ama sizden 2,5 yıl sonraki az önce :)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma