23 Mayıs 2017 Salı

Safranbolu-Tokatlı Kanyonu

Geçtiğimiz Cumartesi günü döndük gezimizden. Harika zaman geçirdik gittiğimiz her yerde.
İstanbul'dan çok erken bir saatte, yağmur eşliğinde yola çıktık. Tüm gezimiz boyunca yağmur korkumuz oldu ama hiç yağmura yakalanmadık. Hava da oldukça sıcaktı. Hatta güneşten biraz renk değiştirdik bile! Çok keyifli bir gezi oldu.Yolumuzun zaten üzeri olduğu için ilk durağımız Safranbolu oldu. Sabah 9 civarında Safranbolu'daydık. Doğruca kanyona gittik. Kristal terasa çıktığımızda inanılmaz yeşil ortam, aşağıda uzanan vadi ve kayalıklar karşısında nefesimiz kesildi (ve tabii yükseklikten de^^). Yıllar önce Safranbolu'ya birkaç saatliğinde uğramıştık arkadaşlarımla, ancak kanyonu görme şansım olmamıştı. Bu gezimizde rotamıza eklediğimiz için çok mutlu oldum.
 Kanyonun çok yakınında bulunan İncekaya Su Kemeri de oldukça güzel. Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırılmış. Önceleri kemere çıkılabiliyormuş, ancak birkaç intihar girişimi sonrasında giriş yasaklanmış. Dışarıdan fotoğrafını çekmekle yetindik.
 Kanyona Giriş ücretli. Kişibaşı 2,5 TL. Kristal Teras için de ücret ödeniyor. O da 4 TL. Araçlar için ücretsiz ve ücretli iki otopark mevcut. Biz ücretsiz olanın tabelasını göremediğimiz için girişteki ücretli olan otoparka bıraktık aracımızı.
Biz yürüyüşümüzü atların olduğu kısımda, parkur bitti sanarak bıraktık. Ancak oranın yakınlarından patika yol devam ediyormuş. Onu da şimdi öğrendim ne yazık ki^^ Devamında küçük taş köprüler ve birkaç küçük şelale varmış.

 Kanyondan çıktıktan sonra doğruca merkeze gittik, daha başka nereleri görebiliriz diyerek. Aklımda kalan bir çarşısı vardı, orayı aramaya koyulduk. Ancak yanlış yollara sapıp, kendimizi yokuşlardan aşağı yürürken, başka kanyonların üzerinde bulduk.
  Safranbolu gerçekten de kanyonlar üzerine kurulmuş. Kayaların üzerindeki bazı evlere hayret etmemek mümkün değildi. Çünkü hemen camın aşağısından giden bir kanyon deresi var. Oldukça korkunçtu bana göre.
 Aşağısı da böyle..

Ve bu yazıyı Safranbolu evleri ile bitirmek istiyorum. Evlerin güzelliğinden bahsetmeden olmaz. Yukarıdaki üç ev favorilerim oldu.
Yeni durağımız Sinop güzelleri olacak. Erfelek Şelaleleri ile ilgili bir yazı bekliyor sizi yakında.
Görüşmek üzere!

3 yorum:

  1. Yemyeşil bir gezi olmuş. Hiç gitmedim oralara yokuşlu yerlerde yürümem zor oluyor diye hiç düşünmedim o tarafları ancak gezen siz arkadaşların fotoğraflarıyla avunuyorum bende ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karadeniz her daim yeşil ancak özellikle Nisan-Mayıs aylarında daha bir yeşil oluyor. Tokatlı Kanyonu'nda tahta yürüyüş parkuru yapılmış, genellikle düzlük ancak merdivenler de fazla. Merdiven inip çıkmak da iyi gelmiyorsa zorlayabilir sizi. Yolunuz düşerse terastan bakmak bile keyifli, tavsiye ederim :)

      Sil
  2. ayyy ne muhteşem bir doğa resimlere baka baka doyamadım

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma