30 Nisan 2017 Pazar

Sarı Unlu Sandviç Ekmeği

Geçtiğimiz Perşembe günü Büyükada'ya gittik. Havalar hazır iyi gidiyorken değerlendirelim dedik.
Bu tür zamanlarda sandviçlerimizi evde yapıp götürüyoruz ve doğada küçük piknikler yapıyoruz. Her zaman sandviç ekmeğimizi de marketten alıyorduk ama bu sefer neden onu da kendimiz yapmıyoruz dedik ve ekmeklerimizi de evde yaptık. Yumuşacık, lezzetli ekmeklerimizi bayıla bayıla yediğimizi söylememe gerek yoktur herhalde^^
Bu ekmekte de sarı un kullandık. Sarı un çok lezzetli, normal una göre daha yumuşak bir ekmek çıkarıyor ortaya. Genellikle makarna yapımında kullanılıyormuş. Protein ve gluten içerikleri normal un ile aynıymış. Sarı un durum buğdayından elde ediliyormuş, biz de bunu uncumuzdan öğrendik.
En kısa zamanda hamburger ekmeği olarak da kullanmayı düşünüyoruz.

Sarı Unlu Sandviç Ekmeği 
Malzemeler (12 adet, 2 tepsi ekmek için)
5 su brd. sarı un, gerekirse 1-2 kaşık daha
1 su brd. sıcak süt
2 su brd. soğuk su
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1/2 çay brd. zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
  • Yoğurma kabınıza sıcak süt, 1 su brd. su, tozşeker ve mayayı koyup karıştırın. Maya eriyince 2 su brd. un ve tuz koyup kaşıkla iyice karıştırın. 1 su brd. un daha ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kalan un ve su ilavesiyle yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamur hafifçe elinize yapışan kıvamda olsun. Elinize bolca zeytinyağı sürerek yoğurmaya devam edin. 5 dk kadar yoğurduktan sonra kabın dibine hafifçe zeytinyağı sürün ve hamuru iki katına çıkana dek üstü kapalı halde bekletin. 
  • Kabaran hamuru tekrar yoğurun. Ellerinizi zeytinyağı ile yağlayıp eşit parçalara bölün ve pürüzsüz olacak şekilde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üstleri kapalı halde 30-45 dk bekletin. 
  • Bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
  • Kabaran hamurları fırına verip üstleri ve altları kızarana dek, yaklaşık 20 dk (süre fırınınıza göre değişebilir) pişirin. 
  • Fırından çıkar çıkmaz üstlerine tereyağı sürün. Temiz bir bez ile kapatıp 15 dk bekletin. 
  • Ekmekleri iyice soğutup poşete koyarak saklayabilirsiniz. 
Afiyet olsun!
Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma