19 Aralık 2016 Pazartesi

Bir kase kahvaltı ister miydiniz?

Günün herhangi bir öğününde ne yesek diye düşünmek ve bunu her gün tekrarlamak çok sinir bozucu değil mi? Her gün sadece peynir zeytin yemek bana göre değil. Tamam şöyle söyleyim yemek bana göre de, bunlar dışında başka bir şey hazırlamamak bana göre değil. Tek başımaysam önemli değil ama, illa göz alıcı, iştah kabartıcı başka bir şeyler de hazırlamalıymışım gibi hissediyorum bazen.
Bu kaseleri de, -gerçi kase mi desem, çanak mı desem bilemedim ama, (bomba diyecektim ama o kelimeyi artık kullanmak bile tüylerimi diken diken ediyor, kahvaltı kasesi daha iyi) nerede kalmıştık, bu kaseleri de yapmayı epeydir düşünüyordum. Çiçek ekmek almak gerektiği için bir süre ertelemiştim. Önce fırında çiçek ekmek bulamadık, sonra başka bir sabah yürüyüşümüzde, başka bir fırında rastladık da öyle yaptım, muradıma erdim :)





Kahvaltı Kasesi
Mazlemeler (4 kişilik)
4 adet küçük yuvarlak ekmek (çiçek ekmeğin parçaları vb.)
4 yumurta
2-3 adet yeşil köy biberi
1 orta boy kırmızı tatlı biber
1 küçük kuru soğan
1 su brd. rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 yaprak ıspanak
1-2 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber


Yapılışı
  • Öncelikle ekmeklerinize, tepelerinden keserek çanak şekli verin. Kenarlarından ekmeğin iç kısımlarını biraz çıkarın.

  • Biberlerin hepsini ince ince doğrayın.Tavada 1 kaşık tereyağı eritip biberleri kavurun. Ispanak yapraklarını da doğrayıp ilave edin, tuzunu baharatlarını koyup karıştırın. 1-2 dk pişirip ocaktan alın.


  • Ekmeklere önce yumurtaları kırın (aşağıdaki fotoğrafta yumurtaları biber ve kaşarın üzerine kırdığımı göreceksiniz. Ben böyle yaptığım için yumurtaların pişmesi uzun sürdü. Bu sebeple siz yaparken yumurtayı en alta kırın. Pişmesi daha kolay olacaktır.), üzerine birer kaşık biberli karışımdan koyun. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirin. Fırından çıkarıp yumurta beyazlarının pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse bir süre daha fırında tutun.


  • Yumurta beyazları pişince tepsiyi fırından çıkarın, ekmeklerin üzerlerine kaşar rendesi serpiştirin ve fırına geri koyun. Kaşarlar eriyince fırından çıkarıp üzerlerine doğranmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun!
Görüşmek üzere.



6 yorum:

  1. Blog dünyasına adım atalı birkaç ay oldu. Bloğunuzu yeni keşfettim. Ellerinize sağlık, çok beğendim. Ben de beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz o zaman hem bloguma hem de blog dünyasına.
      Teşekkürler.

      Sil
  2. Çok lezzetli görünüyor, kesinlikle ilk fırsatta denemeliyim. Ellerinize sağlık :) yeni takipçinizim bende sayfama beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz, uğradığınız için teşekkürler.

      Sil
  3. Nefisss olmuş hem şık hem de çok lezzetli

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma