4 Kasım 2016 Cuma

Tavuklu Kimçili Kızarmış Pilav

Yaptığım kimçimin bir kısmı ile de kızarmış pilav yaptım. Bugüne kadar denediğim en lezzetli Kore yemeklerinden biri olduğunu söylemeliyim. Kimçi piştiğinde, eklendiği yemeği bir üst levele çıkarıyor bence. Pişmemiş turşu haline göre; ramen, pilav, sulu yemeği gibi yemeklere katılmış halini daha çok sevdim ben.
Kore'de çoğu yemeğe konulduğu gibi yumurta buna da konulabiliyor. Ve yumurtalı hali de 10 numara.
Yani demem o ki; birgün olur da yolunuz Kore yemeği yapan bir restorana düşerse veya gökten elinize kimçi dolu bir saklama kabı düşerse çekinmeden deneyin bu yemeği ;)


Tavuklu ve Kimçili Kızarmış Pilav
Malzemeler (2-3 kişilik)
2 adet kemiksiz tavuk but
1 cup küçük doğranmış kimçi (suyunu biraz sıkın)
1/2 cup kimçi suyu
1 yemek kaşığı gochujang (Kore salçası) veya acı biber salçası
3 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 cup haşlanmış tuzsuz pirinç (artan pilavlar da olur)
Servis için
2 yumurta
Kavrulmuş susam
Yeşil soğan
Kurutulmuş yosun parçaları


Yapılışı
  • Öncelikle tavuğu, kimçiyi ve yeşil soğanı doğrayın (Yeşil soğana daha sonradan ilave yaptım)
  • Tencerede sıvıyağ ve susam yağını karıştırıp ısıtın. Tavuğu ekleyip birkaç dakika kavurun.

  • Kimçinin suyunu sıkın ve taneleri tencereye ekleyin. Tavuk iyice pişene dek birlikte kavurmaya devam edin.

  • Tencereye gochujangı ilave edip karıştırdıktan sonra pilavı da ilave edin. Pirinçleri çok ezmeden güzelce karıştırın. Kimçi suyunu ekleyip karıştırın. Birlikte birkaç dakika daha pişirdikten sonra üzerine doğranmış yeşil soğanı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Kimçili pilavı tabaklara servis edin. Bir tavada azıcık yağda yumurtaları çırpmadan pişirin ve tabaklara alın. Üzerlerine kavrulmuş susam, yosun parçaları ve yeşil soğan serpiştirip servis edebilirsiniz (Yosun kullanacaksanız, yosun yaprağını ocağın ateşi üzerinde hızlı hareketlerle çevirerek çıtırlaşmasını sağlayın, Yosun ucundan alev alabilir, dikkatlice sallayarak söndürün :))) Bir buzdolabı poşetine koyup ellerinizle poşetin dışından ovalayıp parçalayarak kullanabilirsiniz).


Afiyet olsun!
Görüşmek üzere.

6 yorum:

  1. İnş. gökten elimize bir kavanoz düşer :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Hanıma söyleyeyim de yapsın. Teşekkürler tarif için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler uğradığınız için.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık. Bunu bir ara denemeliyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Umarım dener ve beğenirsiniz.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma