12 Ağustos 2016 Cuma

Tencere Pizzası, Kahvaltı Pizzası

Tencere/kahvaltı pizzası bizde bilinir, 7-8 yıldır yapılırdı nadir de olsa. Genelde ablalarımın sofralarında giderirdik özlemimizi. Geçen senelerde kendim denemek istediğimde tutturamadım. Hamur sert oldu, veya buhardan ıslanmış görüntüsü oluştu vs. Geçen ay büyük ablamla konuşurken konu tencere pizzasına geldi ve ben de nerede hata yaptığımı öğrenmiş oldum.
Ben bu pizza için de mayalı, yoğun kıvamda hamur kullanıyordum. Meğer tencere pizzası kabartma tozu ile hazırlanmış daha yumuşak kıvamda hamurla yapılırmış. Eh daha iyi oldu bu da. Tek kolla yapması daha kolay :) Bu yanlışı düzeltip, tarifi tekrardan alınca ilk işim kahvaltıya denemek oldu.
Kısa sürede hazırlanıp pişmesi ile yeni gözde kahvaltılığım kendisi.
Tencere Pizzası, Kahvaltı Pizzası
Malzemeler
Hamur
1 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ (daha az kullandım)
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Pizza sosu
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı su
Kekik, kimyon, karabiber
Üzerine
Salam, sucuk, sosis, zeytin, beyaz peynir, soğan, kaşar peyniri, biber, domates vs. dilediğiniz malzemeler.

Yapılışı
  • Hamur için bir kapta yumurta, yoğurt ve yağı çatalla karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Yapışkan bir hamur olacak.
  • Yapışmaz tabanlı bir tencereyi sıvıyağ ile yağlayın. Hamuru tencereye dökün ve ıslak ellerinizle hafifçe bastırarak yayın.
  • Pizza sosu için gerekli malzemeleri küçük kasede karıştırın. Hamurun üzerine yayın. Üzeri için hazırladığınız malzemeleri, kaşar peyniri hariç yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 15-20 dk pişirin. 15 dk sonra kapağı açıp rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 5 dk da bu şekilde pişirin. Sonrasında hamurun altını kontrol edin. Kızarmışsa ocaktan alın.
Afiyet olsun!

Sevgiler.

9 yorum:

  1. Afiyet olmuş :))
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bayıldım bu tarife Deniz,
    eline sağlık yaratıcısın çokkk.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğenmene sevindim. Çok bilinen bir tarif aslında bu ;)
      Sevgiler.

      Sil
  3. yarın sabah yaparım ki ben bunu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirsiniz umarım :)

      Sil
    2. Şu anda pişiyor :) valla aynısını yaptım, tencere bile aynı 😂😂 sonucu paylaşıcam

      Sil
    3. Instagramda paylaştım fotoğrafı,gayet başarılıydı,sizi de etiketledim,bu arada Sinop'ta olmanız da büyük sürpriz oldu bana 😳

      Sil
    4. Merhaba, Instagram'da göremedim fotoğrafınızı, etikette bir problem olmalı. Ya da hesabınız gizliyse göremiyor olabilirim.
      Denemenize ve beğenmenize çok sevindim. Ellerinize sağlık sizin de.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma