9 Haziran 2016 Perşembe

Tane Beyaz Fasulye Piyazı

Merhaba!
Son zamanlarda bloğa verdiğim araları toplasak buradan köye yol olur değil mi :))
Bir süre daha böyle olsun da, gönlünü alacağım bloğumun.
Evlilikle birlikte yeni ev kurma telaşı da pakete eklendiğinden, bir düzene girene kadar kendimi dinlemek istiyorum. Dinlenmek istiyorum. Gerçi biz çok yorulmadık düğün kısmında, ama ev kısmı yorucu oldu. Tadilatlar, alışverişler, karar vermeler, eşya taşımalar zorladı bünyelerimizi. Neyse ki şimdi düzenimiz yavaş yavaş oturuyor. Bir ara oturup fotoğraf düzenleyebilirsem eğer, bir düğün yazısı da yazmak istiyorum. Kısmet.. :)
Eveeet, bugünkü asıl konumuz piyaz. Fasulye piyazını eskiden annem de ablam da sık sık yapardı. Ama son birkaç yıldır pek denk geldiğim söylenemez. Evi toparlayıp yeni eve taşırken ablamla ganimetlerimizi de paylaştık elbette. Annemden gelen konserveler, kurular gibi erzağımızın çoğu benim oldu. Eee 3 büyük şişe beyaz tane fasulyeyi ne yapmalı? Bir şişesini piyaz yapmaya karar verdik. Bol otlu, nefis bir fasulye piyazı.
Tane Beyaz Fasulye Piyazı
Malzemeler
(1 kg şişe) Konserve fasulye
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
2-3 yaprak yeşil soğan
1 büyük soğan
1 limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı
  • Yeşillikleri güzel yıkayın, suyunu iyice süzdürün. İnce ince doğrayın
  • Fasulyeyi bir süzgeçe alın. Üzerinden birkaç kez su geçirin, iyice süzdürün.
  • Soğanı ay ay doğrayın. Geniş bir kaseye alın ve üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyin.
  • Tüm sos malzemelerini de ekleyin ve fasulyeleri ezmeden güzelce karıştırın.
  • Servise hazır.
Sos malzemelerini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hatta ekşi erik sosu da çok yakışacaktır.

Görüşmek üzere.
Sevgiler ♥


6 yorum:

  1. Annemle ben bu salatayı çok seviyoruz.Size de afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. Deniz'cim tebrik ediyorum,yeni hayatın hep mutlu etsin seni.
    bu arada konserve fasulyeyi hiç bilmiyorum,bi yayınında annenden tarif alıp anlatsan ne güzel olur.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Havva. Annem büyük şişelere koyar, pişmiş şekilde. Açtığımızda aralarında jöleleşmiş suyu olur çok az. Bu suyu bazen ayırıp çorbalara katarız. Bazen de direkt üstünden az su tutup kullanırız. Bir ara anneme sorar, yayınlarım yapılışını. Çok büyük kolaylık oluyor çünkü.
      Gerçi bize açıp yemesi kolay :)) Yapım aşaması zor mudur göreceğiz.
      Teşekkürler tekrar, ben de sana hayatında mutluluklar dilerim.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Tebrikler, çok mutlu olun...Aysel G.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma