17 Ağustos 2015 Pazartesi

Polonezköy Yürüyüşü / Patlıcanlı Dip Sos

Cumartesi günü ufak bir gezi yapalım dedik Ercüment ile. Nereye gitsek diye düşünürken aklıma Polonezköy geldi. Daha önce hiç gitmediğim ve epeydir gitmek istediğim bir yer olduğu için hemen araştırmaya başladım, ne yapılır, nereler görülmeli diye. Ancak o kadar araştırmaya rağmen hem geç çıktığımızdan, hem de çok gerekli 3. havaalanı ve köprümüzün inşaatından hafriyat taşıyan yüzlerce(?) kamyonun yarattığı trafikten dolayı bazı planları unutup sadece yürüyüşe odaklanmamız gerekti.
Aslında vardığımızda ben biraz hayal kırıklığına uğradım. Belki biz bilmediğimizden, ama orda gezecek yer yok! Ben bir çarşısı vardır dolanırız, manzaralı bir yerler vardır oturur piknik yaparız diye düşünmüştüm ama orası sadece oteller, restoranlar olan bir yermiş. Ne bileyim, biz doğayı seviyoruz, ağaçların altına yayılıp sohbet etmeyi, piknik yapmayı seviyoruz. Ormana gittik aman şu restoranda oturalım yemek yiyelim, keyif yapalım insanı değiliz biz. Zaten günübirlik gelmişiz, birkaç saatliğine kaçmışız. Tamam kafelere, restoranlara gittiğimiz zamanlar da var ama, doğayla olmak istediğimizde öyle yerleri tercih etmiyoruz. Bu yüzden Polonezköy'e bir daha gidersek yürüyüş yapmaya geliriz diye konuştuk.
Yürüyüş parkuru bayağı güzeldi. Ağaçlar arasında orman yolu. Sağı solu dik yamaçlar olduğu için ağaçlar arasında oturma şansı yok. Adı üstünde, sadece yürüyüş, koşu yapılması için. Bisiklet parkuru da var, isteyenler bisikletleriyle gidip güzelce sporlarını da yapmış olurlar.
Ben gitmeden önce piknik masaları olan bir yerler mutlaka vardır diye hayal edip birkaç yiyecek hazırlamıştım. Sandviçler hazırladım, buzlu kahve yaptım, cips ve sos hazırladım. Madem piknik yapacak yer yok, biz de bulduğumuz banka kuruluruz diyerek yürüyüş parkurunda bir bankta pikniğimizi yaptık :)
Eskisi kadar sık yemesem de arada bir kaçamak yapıp cips yiyorum. Ancak yanında mutlaka onu yememe değecek bir şeyler olmalı :) Örneğin dip soslar. Aslında sadece yoğurt sos yapacaktım, ama dolapta sırf renklerine vurulup 3 tane aldığım ve bir haftadır dolapta masum masum yatan patlıcanlarla göz göze gelince, işte budur diyerek bir tanesini közleyerek şereflendirdim :)
Patlıcanlı Dip Sos / Cips Sos
Malzemeler (2 kişilik)
1 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Tuz
Nane

Yapılışı
  • Patlıcanı ocakta veya fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
  • Bir kasede rendelenmiş sarımsağı, yoğurdu, naneyi, mayonezi ve biraz tuzu iyice karıştırın.
  • İyice doğramış patlıcanı ekleyip karıştırın. Nane serpiştirip soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

NOT: Bu arada merak edenler olursa diye yazıyorum, fotoğraflarda sosun üzerinde kızarmış çıtır soğan parçacıkları var. Ikea'dan almıştım. Bu tür cipslerle ve sandviçlerde nefis oluyor. Deneyin derim :)

Güzel bir hafta dilerim herkese,
Görüşmek üzere.

12 yorum:

  1. Ablam ve ben Polenezköy'ü gerçekten çok severiz.Sık sıkta gittiğimiz bir yerdir ama bu kadar çok gitmeme rağmen orada çok az cafe veya restoran görmüşümdür.Müthiş bir orman havası olduğu için insanın karnıda acıkır.Bu yüzden birşeyler götürmeniz iyi olmuş,çokta lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık.Tek kötü yanı,sizinde dediğiniz gibi 3.köprü inşaatı için malzeme taşıyan tırların yarattığı trafik.Onun dışında,benim gördüğüm birçok ormanlık bölgelerden daha güzeldir.Ormanın içinin oturmak için hiç uygun bir yer olduğunu düşünmüyorum,sebebinide siz açıklamışsınız zaten.Polenezköy'ü çok sevdiğim için tekrardan gitmenizi öneririm :) Ama çarşı pazar bulamayacağınızı bilerek gidin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ormanı çok güzel ve aslında bir yandan da hoşuma gitti oturmak için bir yer olmaması; böylece insanlar yayılamıyorlar, yani orman da bozulmamış oluyor. Ama ne bileyim isterdim uygun bir iki yerde bir iki masa daha olsun. Ve gerçekten çarşısı olmadığı için arabadan inip dolaşalım durumu da olmuyor, çünkü çoğunlukla pansiyonlar, oteller olduğu için nereye gideceğini şaşırıyor insan. Ama orman içinde, gerçekten bir köy olarak kalması yine de güzel. Artık bir dahaki sefere yürüyüş sonrası bir kafeye restorana girip doyurucaz karnımızı :)
      Teşekkürler uğradığınız için. İyi haftalar.

      Sil
  2. Ayyy önce çıtır soğanlara değineyim fikre bayıldım. Ben de acilen alıp yemek istiyorum onlardan. Bu sıra bir de ikea daki sosisli de aklım:) İkea gerçekten herşeyimiz yahu:) Soğan halkası deneyimimden sonra bunu da evde deneyimleyebilirim ama ayy kasamayacağım şu an. :)
    Polonezköy benim de merak ettiğim yerlerden biri olmuştur hep. Aslında biraz ciks mekanların ev sahipliğini yaptığını düşünüyordum sanırım haksız da çıkmadım. Piknik yapılacak bir yerin olmamasına üzüldüm. Ama bankta hazırladıklarını yemek de ayrıca keyifli olmuştur diye düşünüyorum. Burada sanırım 1 senedir cips yemedik. Artık yeni bir kanun çıkmış, her ürün dışarıdan getirilemiyor malesef. Gümrükten geçiremiyorlar. Hamburgercileri bile kapattılar. Eskiden lays buluyorduk offf ne güzel yiyorduk. Türkiye'ye gelince ilk işim lays, eti cin, tadelle çikolata, çamlıca gazoz, cici bebe gibi şeylere atlamak oluyor zaten:) Burada aslında avantajlıyız, orada olsam eminim daha çok zararlı şey tüketiyor olurduk. Burada bulamadığımız için şanslıyız. 6 ayda bir defa hamburger yiyoruz, bu iyi bir şey bence. Dönünce bu özeni gösterebileceğime garanti veremeyeceğim. Muhtemelen ilk 1 sene çılgınca saldırış dönemi olacaktır:) O sıra 100 kilo olmazsam kurtuldum demektir.
    Neyse çok uzattım. Yine de zamanın keyifli geçmesine sevindim. Yeni yerler keşfetmek güzel.
    Afiyet olsun canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikea'yı ben de seviyorum. Bazen sırf o koltuklarına yayılıp bir şeyler yiyip içmek bile güzel oluyor :) Ve yemek çeşitlerini de seviyorum. Sosislisi her ne kadar benim Kadıköy Yıldırım Büfe'nin yerini tutmasa da, Ikea'nın kendine has sosislisini de seviyorum bol hardalla, derken yutkundum :D :D Acıkmışım.
      Yaa aslında dediğin gibi uzak olmak çok daha iyi. Görünce dayanamıyor yiyor insan ama tabii ne kadar seyrek o kadar iyi. Ama hepten çıkarmamak da lazım. Bunlar hayatın güzellikleri :D
      Polonezköy'de aslında kiliseyi ve anı evini ziyaret etmek istemiştim ben. Onlardan kalan vakitte de dolanırız, piknik yaparız diye düşünmüştüm. Ama uymadı saatler. Yürüyüş de çok keyifliydi. Ama dediğim gibi ben sandım ki orada da bir mesire vardır. Biz göremedik, ama bir dahaki gidişlerimizde daha çok gezme fırsatımız olursa bakacağız artık :)
      Sevgiler sana da.

      Sil
  3. Yaptığınız yemek, özellikle de sos, pizza vs tam benim damak tadıma göre, her yazınızı okudukça bunu da denemeliyiml ile doldu aklım gerçekten..))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemeklerimi beğenmenize sevindim. Daha çok pratik ve atıştırmalık tarzı şeyler sevdiğim için paylaşımlarım da bunlar oluyor genelde.
      Denerseniz beğeneceğinizi düşünüyorum, cipsle güzel giden bir çeşit oldu bu da.

      Sil
  4. deniz,damak tadımızın hayali bile birbirine uyuyor,yani ne yapsan hastasıyım şekline giriyorum,
    eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar uyuşmamıza sevindim :) Aslında biraz cips ve bu sos Saros'a da iyi gider şimdi, bir film gecesine eşlikçi olarak ;)

      Sil
  5. polenezköy yazımda ben de hayal kırıklığından bahsetmiştim. bir kere tüm istanbuluun
    haftasonu geldiği yer olduğundan çok kalabalıktı. özel restoranların yerleri var ve çok özensiz
    millet hınca hınç doldurmuştu. orman yolu çok güzel ama ben çok çöp görmüştüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazını şimdi okudum Buket. Aslında biz gittiğimizde her yerde yine çokça araba vardı ama pek insan görmedik biz. Yani çok kalabalık değildi. Belki de geç gittiğimizdendir. Akşam üstüydü çünkü. Orman yolu için sanırım temizleme felan yapıldı, biz hiç çöp görmedik. Hatta iyi ki masalar felan yok içeride, yoksa her yer çer çöp, poşet dolu olur diye de düşündüm. Bizim insanımız malum, senin de dediğin gibi pisiz. Çok seviyoruz çöpümüzü yere atmayı :(

      Sil
  6. patlıcanlı dip sos mu ? hiç yemedim ve duymadım :) eline sağlık, güzel bir gün olmuş belli ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Tabi aslında bildiğimiz patlıcan salatası ama mayonez eklemeli, bol naneli. Dip sos olarak çok nfis. Tavsiye ederim ;)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma