26 Mart 2015 Perşembe

Kakaolu Rulolar / Kakao Puroları

Pinterest'te olsun, takip ettiğim yerli, yabancı bloglarda olsun beğendiğim ve kesinlikle denemeliyim dediğim bir tarif olduğunda bir yerlere not almaya çalışıyorum. Pinterest'te zaten hemen panoma yapıştırıyorum. Bazen not almadıysam sonrasında aklıma düştüğünde tırım tırım arıyorum hangi blogda görmüştüm bunu diye.
Böyle olup da telefonumda, mailimde beni bekleyen bir çok tarif var. Yavaş yavaş merak ettiğim bu tatların hepsini denemeye çalışıyorum. Yani bloğunuzda bir tarifi çok beğendiysem ve mutlaka deneyeceğim diye yorum bıraktıysam denemek için bir yerlere not alıp, sıraya koymuşum demektir :)
İşte bugün de Pinterest'te görüp çoook uzun zaman önce panoma aldığım Kakao Puroları'nı paylaşacağım. Tarifin orijinali burada. Görüntüleri biraz daha farklı oldu benimkilerin, sanırım kakaom çok koyu renk kaçtı bu tarif için. Bilemedim. Ama tadları on numara ve çıtır çıtırlardı. Ben çok az bir miktarda yaptım, miktarlar sizin isteğinize kalmış. İsterseniz artan baklava yufkalarınızı değerlendirmek için de hızlıca yapabileceğiniz bir tarif. Zaten artan baklava yufkalarınızla yapmanızı tavsiye ederim, eğer tonlarca rulonuz olsun istemiyorsanız :)
Bir de ben hala sıcaklarken fotoğrafladığım için dışları parlak parlak görünüyor. Ama soğuduklarında yağını çektikleri için matlaştılar ve daha güzel göründüler. Ayrıca soğukken daha bir lezzetli geldiler bana. Sıcakken bayabiliyorlar :)


Kakaolu Rulolar / Kakao Puroları
Malzemeler (12 adet için)
12 adet baklava yufkası
75 gr margarin/ tereyağı
3 tatlı kaşığı kakao
3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Çikolata Sos için
40 gr bitter veya sütlü çikolata veya ikisinden de
2 yemek kaşığı krema
 
Yapılışı
  • Bir cezvede yağı eritin. Kakao ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın. Şeker eriyince ocaktan alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
  • 1 yufkayı düz bir zemine serin ve kakaolu karışımdan sürün. Üzerine bir kat yufka daha serin ve bunun üzerine de daha az olmak üzere kakaolu karışım sürün. Yufkayı ikiye katlayın (kitap sayfası gibi).
  • En üste de karışımdan sürüp yufkayı 4'e kesin.
  • Her bir parçayı yuvarlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin ve son olarak hepsinin üzerlerine fırça ile kakaolu karışımdan sürüp fırına verin. 8-10 dk pişirip fırından çıkarın.
  • Onlar soğurken sos için çikolataları bir kaseye kırın. Benmaride veya mikrodalgada eritin. Kremayı ekleyip iyice karıştırın.
Afiyet olsun.
 
Görüşmek üzere.
 

13 yorum:

  1. çok güzel bir tarif olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Cok havali ama bu kakaolu purolar, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sırf görüntüsü yüzünden denemek istemiştim :)

      Sil
  3. Selam, seni yeni keşfettim, bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. harika gözüküyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Deniz yemegi ve pratik olan herseyi severim. Tarifin super ama ben yapmam yaparsam yerim yersem iyi olmaz..desemde bir ara deniyecegim :)) ellerine saglik afiyetlen ye!! Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin, deneyin. Çayın kahvenin yanında yaparsanız, iki üç tanesinden bir şey olmaz :) sürülebilir kıvamda olması için ya çok kullanılıyor. Ama benim de aklımda azaltarak da yapabilir miyim soruları mevcut tabii ki. Tekrar denemeyi düşünüyorum farklı bir şekilde. Olursa koyarım buraya ;)

      Sil
  6. Aman Allahım bu nasıl bir şeydir böyle, bayıldım tam benlik, kesinlikle yapacağım ;)
    Bu arada bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirsiniz umarım siz de. Uğrayacağım bloğunuza. Sevgiler.

      Sil
  7. Canım, nefis gözüküyorlar. valla bende yapacağım.


    sevgilerimle;

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma