13 Kasım 2014 Perşembe

Kahvaltı Tatlısı / Şeftali ve Kremalı Krepler

Bloglarda çok görüyorum tam donanımlı kahvaltı sofraları. Kahvaltılıkları, börekleri, kızartmaları, çeşit çeşit reçelleri, peynirleri, kuruyemişleri ve tatlıları olan sofralar. Biz pek böyle sofralar kurmayız kahvaltıda, davet için de olsa. Yani elbet olur bol çeşitli peynirler, reçeller, zeytinler, bazen börek yaparım, bazen başka bir şeyler. Ama çoğu zaman tuzludur hazırladıklarım. Kahvaltıya pek tatlı bir şey hazırlamam pancake ve waffle dışında. Zaten bizimkiler de şaşırır kalkıp kahvaltıya kremalı bir pasta yaparsam veya normalde akşam çayının yanına yediğimiz bir şeyi yaparsam. Ama ne yalan söyleyim özenmişimdir öyle sofralara da. Hani biz yapmayız, bizim evde gitmez, benim dışımda da yiyen olmaz ama ben yine de o güzel sofraları hazırlayan hanımlara da belki bir çeşit çıkar diye paylaşayım dedim. Ha illa kahvaltı için hazırlanacak bir tatlı değil bu. Brunchlara veya beş çayının yanına da çok güzel gidecektir.
Şeftali ve Kremalı Krepler
Malzemeler
1 cup un
2 yumurta
1 cup süt
1/2 cup su
İstenirse 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Çok az tuz

200ml taze krema
1/2 cup pudra şekeri
Konserve şeftali
Veya herhangi başka bir meyve de kullanılabilir.
Bal

Yapılışı
  • Krep için, kullanılacaksa eritilmiş tereyağı dahil tüm malzemeler bir kaba alınır ve mikserle iyice çırpılır.
  • Yapışmaz bir tavaya istenirse çok az tereyağı sürülür. Tava iyice ısınınca 1 kepçe krep hamuru tavaya dökülüp yayılır. 30 saniye kadar ocağın altı kısık halde pişirildikten sonra tersi çevrilir ve 10 saniye kadar da bu kısım pişirilir. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edilir. Pişen krepler geniş bir tepsiye çok üst üste gelmeyecek şekilde alınır.
  • Krema ve pudra şekeri iyice çırpılır. Her bir krepin yarısına krema sürülür ve ikiye, sonra tekrar ikiye katlanır. Servis tabağına yerleştirilip üzerlerine şeftali parçaları eklenir. Son olarak hafifçe bal gezdirilir kreplerin üzerine.
Afiyet olsun..
Görüşmek üzere.

14 yorum:

  1. eline sağlık,çok leziz:)
    tek başına güzellik:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bak şimdi yazdan kalma kendi yaptığım şeftali konserveleri raflarda dururken ben bunu yapmaz mıyım. Gerçi bayağı kalorili bir olay ama gene de deneyeceğim. Ellerine sağlık süper gene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bayılıyorum şeftali konservesine. Annem kompostosunu da yapar şişelere. Yemeklerin yanına serin serin güzel oluyor kışın. Epey kalorili doğru, ama kremayı az sürmek lazım. Hatta daha hafif olsun diyenler için çıkarılabilir bile kreması. Ama böyle tam tatlı gibi oluyor. Beğenirsiniz umarım.

      Sil
  3. Ellerine sağlık şekerim.Benim kızlar bayılıyor krebe.Söz verdim bugün yapıcam yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah krep sevilmez mi :) Hele çocuklar arasında büyük hit :))

      Sil
  4. Bende öyle uzun uzadiya kahvalti hazirlayanlardan degilim denizim
    daha dogrusu yeme özürlüyüm ben ..hafta sonu haricinde esimin isi, kizimin okulu
    beraberce kahvalti yapmamiza engel .krepi her haliyle cok severim ellerine saglik
    mutlu bir hafta sonu diliyorum
    muhabbetle canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta içi hep öyle oluyor değil mi :( Benim en sevdiğim şeydir kahvaltı etmek ve çok özenirim tek başıma bile olsam. Ama işe gelmeden öne kahvaltı yapamıyorum, işte de mecbur geçiştiriyorum. Öyle özlüyorum ki kahvaltı yapmayı hafta içi :) Senin için de zor oluyordur, hafta içi tek başına kahvaltı etmek.
      Olsun haftasonları hep beraberce güzel kahvaltılar edersiniz. Mutluluk dolu. Size de güzel bir haftasonu dilerim. Sevgiler.

      Sil
  5. Kahvaltı sofralarını oldum olası çok severim,hazırlamayı da oturmayı da,:) Ama bi kahvaltı sofrasında yaprak sarma neden olur anlamam mesela :)) Özellikle instagramda aşırı derecede abartılıyor kahvaltılar. Özen vermekle abartmayı karıştırıyorlar genelde.

    Krebin her halini seven biri olarak bayıldım. Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) yaprak sarma gördüm sanırım ben de bir ara. Gerçi Koreliler gibi kahvaltıda güveç ve bildiğin akşam yemeklerini yiyenleri gördükten sonra bu da bir zevk meselesi diyip bırakıyorum :)
      Abartmadan güzel sofralar hazırlayıp misafir ağırlamak istiyorum ben de. Sırf bu yüzden evleneceğim :))
      Teşekkürler uğradığın için.

      Sil
  6. bende çok sevenlerdenim ama kalabalık değiliz bu bakımdan hep özenmişimdir :) bu tarifi bizimkiler çok sever ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ablamla ben olunca tek pek özenemiyorum sofraya. Halbuki kendimize de öyle özenmeliyiz. Gerçi senin kahvaltıların da renkli, özenli ve güzel oluyor. Teşekkürler Aylin, görüşmek üzere.

      Sil
  7. Sevgili Deniz;
    Şeftali yazdın ya oraya ahh nasıl da 12 den vurdun beni. Ev yapımı şeftali reçeli olsun da krepleri süper lüpletirim o zaman. Biz de pek sabah tatlıcılarından değiliz. Kahvaltıya bazen reçel, bazen tahin pekmez yapar çıkartırım kışın. Kocaman pufidik pancake'lere akçaağaç şurubu dökmeyi sevdik burada, krep olunca da burada çok gelenekselleşmiş bir tarif olan krep arası nutella ve muz'a alıştık. Waffle nedense kokusu dışında beni çok çekmedi hiçbir zaman. Belki iki defa yedim hepi topu.
    Geçenlerde krepli bir tarif yazdım tv'den adı crep suzette, portakal likörlü falan süper tarif. Bir likör kapayım hemen yapmak istiyorum. Telefona izlerken nasıl hemen acele tarafından yazdım görmeliydin, denemek için can atıyorum. Senin bu kremalı kreplerini görünce o geldi aklıma. Afiyet bal şeker olsun. Bal deyince cevizin üzerine bal gezdirince de sabahları güzel yeniyor:)
    Ahh bu arada söylemeden edemeyeceğim tabak üzerindeki desen her ne kadar çatal bıçak tarafından kapanmış olsa da ben hayal ederek tamamladım ve çok beğendim, süper bir tabakmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akçaağaç şurubunu hep merak etmişimdir. Pancakelerin olmazsa olmaz eşlikçisi sanırım. Ama nutella ve muza ben de bayılıyorum. Krep suzette'i denemedim hiç ama denemeyi çok isterdim. Portakalın aromasını çok seviyorum ve krepin o hali de muhteşemdir kesin.
      Tabağın desenini bilerek kamufle ettim :) Göstermeye çalışıyormuş gibi olmasın diye :) Bir ara desenini ortaya çıkaracak şekilde fotoğraflarım.
      Uğradığın için teşekkürler Tuğba. Sevgiler.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma