3 Eylül 2014 Çarşamba

Tarifsiz: Reyhan Şerbeti

Sonunda ben de denedim :) Aroması çok mu olur, rahatsız eder mi, sırf şekerli su gibi mi olur vs. şeklinde çok düşünmüştüm bloglarda gördüğümde. Bir gün dayanamayıp aldım bir demet reyhan ve denedim. Soğuk soğuk çok güzel giden bir içecek oldu.
Tabi sorularım da cevaplanmış oldu.




Benim damak tadıma göre kullandığım şeker miktarı biraz fazla geldi. O yüzden bardaklara biraz daha soğuk su eklemesi yaparak servis ettim.
Tarifi çok fazla yazılıp çizildiği ve ben de sonrasında su ilavesi yaptığım için tarif vermeyeceğim.
Limon tuzu bulamadığım için kullanmadım, onun yerine yarım limonun suyunu ve kabuklarını kullandım. Bir de 1 adet tarçın çubuğunu 5 dk kadar bekletip çıkardım içinden. Reyhanın kokusunu bastırmasını istemedim. Sonuçta rengine hayran olduğum, mis kokulu bir içecek oldu.
 
Görüşmek üzere.
Sevgiler.
 


20 yorum:

  1. Ben de denemedim ve aynı soruları soruyorum kendime. Özellikle reyhan çok yoğun aromalı bu içeceğe nasıl yansıyor acaba? Çünkü koca kase salataya 2 yaprak reyhan koyuyoruz salatada sadece onun tadı hissediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazmıştım sorularımın cevaplarını ama geri sildim :)
      Dediğiniz gibi aroması, kokusu çok olan bir bitki. Şerbet dendiğinden aslında çekinmiştim ben. Şerbetler çok şekerli çok yoğun olur çünkü. Ben bunu soğuk içecek olarak düşünüp öyle servis ettiğimden su ilavesini şeker oranına göre yaptım. Kokusu baskın evet ama çok baymıyor insanı. Sıcakken tattığımda daha yoğun gelmişti ama buz ilavesi de olunca o koku hoş bir rayiha oluyor. Aslında damak zevkine göre su ile kolayca ayarlanabilecek bir içecek. Deneyin bir :)

      Sil
    2. İki yıl önce ilk defa ben yapıp yayınlamıştım ama popüleritesi bu seneye kısmetmiş :) Bu yıl sanıyorum yapmayan blogger kalmadı, İlhan bey sanıyorum bir siz kaldınız :) Bence de bir deneyin, şerbet olması sizi korkutmasın konsantre bir içecek üzerine istediğiniz kadar su ekleyip tadını ayarlayabilirsiniz.
      Deniz hanım sizin de elinize sağlık, rengi çok güzel ve berrak olmuş insan sadece rengi için bile bu içeceği dener değil mi :) Sevgilerimle...

      Sil
    3. Evet uzun zamandır görüyordum ben de. Denemek bu yaza kısmetmiş. Teşekkürler ziyaretiniz için. Beğendiğinize sevindim. Sevgiler.

      Sil
  2. eline sağlık ben de hiç denemedim,görüntü şahane ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeniz tavsiye ederim. Aromalı, kokulu şeyleri seviyorsanız hoşunuza gidecektir.
      Teşekkürler.

      Sil
  3. Nasıl güzel görünüyor :) Bardağa bakarken içim ferahladı :)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :)

      Sil
  4. 'Tarifsiz' kelimesini görünce herhalde tadı tarif edilemeyecek derecede muhteşem diye düşündüm :)

    Rengine bayıldım, reyhanın kokusunu zaten çok severim, daha önce dışarıda içmiştim fakat kendim hiç denemedim, havalar fazla soğumadan denemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de diyebiliriz aslında :) Aroması yoğun içecekleri sevenler için tarifsiz bir lezzet :))
      Yapması çok da basit olduğu için hemen deneyin bence.

      Sil
  5. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    Çay Kazanı

    YanıtlaSil
  6. Bende bu tadı merak edenlerdenim ellerine sağlık ne de güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir içecek, denemelisin bence :)

      Sil
  7. bloğunuza hayran kaldım valla. Çok başarılı. instagramda da takip etmek isterim. sevgilerimle;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Teşekkür ederim.
      Instagram'da aynagozdeniz adıyla bulabilirsiniz beni.
      Sevgiler.

      Sil
  8. Rengi ne de albenili duruyor öylee:)

    YanıtlaSil
  9. Harika bir renk değil mi :)

    YanıtlaSil
  10. Denemek isterim çok merak ettim. Ellerine sağlık ,bu arada sana bir şey sorabilirmiyim ? Fotoğraf makinanın markası nedir acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirsiniz umarım siz de.
      Canon 550D kullanıyorum. Teşekkürler uğradığın için.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma