27 Temmuz 2014 Pazar

Tarifsiz: Vişneli Güllaç

Yeniden merhaba. Bir bayrama daha geldik bile. Dünya'nın birçok yerinde bu bayramı kutlayamayacak insanlar var. Bu yüzden ülkemizde de pek keyifli geçecek bir bayram olmayacağını sanıyorum bunun. Herkesin bayramını kutlarım. Dilerim daha güzel bayramları görmek nasip olur bundan sonra.
Ramazan bitti ben güllaç tarifi veriyorum :) Aslında birkaç gün önce yaptım bu güllacı. Bol cevizli oldu. İlk güllaç denemem olduğu için yayınlayıp yayınlamamak arasında kaldım. Çünkü hayatımda ilk kez geçen sene yengemin yaptığından yemiştim ve bu ikincisi olacaktı :) Neyse ki çok güzel oldu ve üzerinde vişnelerle birlikte yemesi de çok keyifli.



Ben gülsuyu kullanmadım. Paketin üzerindeki tarife göz gezdirdim. Şeker miktarıyla oynadım biraz. Aslında tarif vermeyecektim ama nasıl yaptığımı anlatayım. Çok sütlü olmasını istemediğim için her yaprağı hafif ıslatacak şekilde süt döktüm. Dikdörtgen borcamda yaptığım için yaprakları ikiye bölerek, kelebek şekilde kullandım. Orta kata bolca ceviz serptim. En üste bolca süt dökmem gerekiyordu ama cıvık olacak diye korktuğumdan çok dökmeyince biraz kuru kaldı üst kısmı. Sonradan 1 su brd. kadar daha süt ilavesi yaptım. İyice soğuyup, üzerine az şekerle hafif pişirdiğim vişneleri ve suyunu da ekleyince nefis oldu. İlk denememe göre iyiydi. Zaten bu aralar meyvelere sardım. Hafif pişirerek kullanabileceğim tatlıları deniyorum hep. Güllaca da vişneler bu şekilde çok yakıştı.

İşte böyle. Bayrama da yapılabilir.

İyi bayramlar.

Görüşmek üzere..

6 yorum:

  1. ellerıne sağlık ıyı bayramlar

    YanıtlaSil
  2. Merhaba;
    Güllaç eskiden pek de sıcak bakmadığım bir ramazan tatlısıydı. Hoş, hayatımın buradaki döneminde, hep eskiden sevmediğim şeyleri özler oldum. Dedem ekmek kadayıfı yapardı, onu çok özlüyorum bu sıra ama ananemlerde güllaç da yapılırdı, üzerine nar serpilirdi ikram edilirken. İşte o zamanlarda bana kaymak gibi gelirdi güllaç yemezdim. Ama fotoğrafı da gördükten sonra canım güllaç çekti. Türkiye'de geldiğimde koşturmacadan güllaç yemek hiç aklıma gelmemişti, keşke yeseymişim:(
    Elinize sağlık, bence harika görünüyor ve ayrıca çok cumbul cumbul sütlü olmaması da bence harika olmuş. Tabii vişneli olması da ayrıca sevilme nedeni olmuştur eminim, vişneye ben de bayılıyorum nedense pek çok süper uyuşuyor gibi geliyor. Belki de yine özlemden bilmiyorum...
    Mutlu bayramlar diliyorum!
    Sevgiler ve selamlar

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık 😄

    YanıtlaSil
  4. Ramazan Bayramınız mübarek olsun.
    Şeker tadında nice bayramlar diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. blogunun müptelası oldum canım,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma