Tarçınlı Mini Çörekler
Malzemeler
1 su brd. ılık süt
1/3 su brd. eritilmiş tereyağı / margarin
1/2su brd. tozşeker
2 çay kaşığı kuru maya
1 yumurta
2,5-3 su brd. un
Tuz
1/2 su brd. eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay brd. esmer şeker
Yapılışı
- Sütün içerisine mayayı katın ve maya eriyene kadar bekletin.
- 2,5 su brd. un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumurta, yağ ve mayalı sütü ekleyip yoğurun. Gerekirse un eklemeleriyle, ele fazla yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtün ve 30-40 dk dinlendirin.
- Bir kasede esmer şeker ve tarçını karıştırın.
- Hamuru 4 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı da 2'ye kesip, un serpilmiş zeminde ince uzun şeritler olacak şekilde hazırlayın. Her bir şeridi bir bıçakla minik minik kesin.
- Bu parçaları önce eritilmiş yağa sonra şekerli karışıma bulayıp cupcake kalıplarına yerleştirin.
- 180 derecede önceden ısınmış fırında pişirin.
NOT: Sıcak veya ılıkken daha lezzetli oluyorlar.
Afiyet olsun...
keşke komşu olsaydık bende tadardım ama artık tarıfe bakarak yaparız lezzetlı olmustur emınım elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler güzel yorumunuz için :)
SilNe güzel olmuşlar bunlar böyle cici cici :)
YanıtlaSilKomşular çok şanslı. Ellerinize sağlık.
Teşekkürler :)
SilMerhaba yeniden;
YanıtlaSilÇok sevimli, cici, lezzetli bir tarif olmuş yine. Bu hamur tarifi normalde kullandığım bir tarif, severim çok. Bu şekilde değerlendirmek hiç aklıma gelmemişti. Hoşuma gitti. İlk fırsatta deneyeceğim. Pişme sonrası halleri de harika:) Ayrıca yapılırken de eğlenilebilecek bir tarif:)
Nektarinli limonataya'da herkes bayıldı burada. Markete gidip yeniden nektarin ve limon aldım istek üzerine, yakında yine yapacağım ve bu sefer daha fazla yapacağım, belki yanına bu sevimli çöreklerden de ikram ederim..
Cezayir'den sevgiler çok. Yeni tarifleri heyecanla bekliyorum..
Merhaba. Denerseniz beğenirsiniz umarım. Limonatayı ben de yaptım yine. Gerçekten güzel oluyor. Beğenilmesine sevindim. Sevgiler..
Silüfff bu neeee amaaaa tarçınlı mıııı. bi de hoşgeldin ki blogumaaaa :)
YanıtlaSilTarçınlı :) Tarçın sevmeyenlerden misin yoksa :)) Sen de benim bloğuma hoş geldin..
Silyani çok seviyom demek istedim kiiii :)
YanıtlaSilHmm peki o zaman, güzel :)
SilPişerken mutfağa yayılan tarçın kokusu ne de güzeldir. Ellerine sağlık, sevgiler, kandilin mübarek olsun.
YanıtlaSilmımm tarçınlı hamur işlerine bayılıyorum. ellerinize sağlık çok sevimli görünüyorlar :)
YanıtlaSilyeniyo mu fotolaaaar :)
YanıtlaSilmimledim seniii :)
YanıtlaSilÇok sevimliler, çok beğendim :) Ben öyle, aynı şeyi sürekli sürekli yapamam, sıkılırım. Bu oyalayıcı bişey aslında, yarım ölçü hazırlanabilir hamur. Ya da tam ölçü hazırlanıp bir kısmı da içlerine tahin sürülüp sarılıp yine kesilerek pişirilebilir. Çok hoşlar, ellerin dert görmesin Deniz. Hırsızlık meselesini de kafaya takma, çünkü sonu gelmiyor gerçekten. Öperim.
YanıtlaSilOyalıyor evet. Yarım hamur olmasa ben de dayanamazdım :) Dediğin gibi ya yarım ölçü ya da benim gibi başka bir çeşit daha yanına. Anca öyle :)
SilThey look so delicious and simply to make...
YanıtlaSilmust try your recipe!