23 Temmuz 2014 Çarşamba

Artanları Değerlendirmece: Tarçınlı Mini Çörekler

Ben hamur yoğurduğumda çok oyalayıcı bir tarifse eğer, genellikle iki çeşit hazırlarım. Aynı şeyi yapıp durmaktan sıkılan bir bünyem var maalesef. Koca bir hamur hazırlayıp hepsiyle çörek, donut, poğaça vs. yapamayan biriyim. Geçenlerde (epey geçenlerde :P ) yeğenim için donut yaparken yine sıkıldım, yeter bu kadar diyip hamurun kalan yarısını da tarçınlı çöreklere çevirdim. Sıcak sıcak da dağıttım apartmana.


 
 
Ben kalan hamuru kullandım ama sizin için tam tarifi vereceğim. İster tüm hamuru kullanın, ister benim gibi iki çeşit olarak değerlendirin hamuru.

Tarçınlı Mini Çörekler
Malzemeler
1 su brd. ılık süt
1/3 su brd. eritilmiş tereyağı / margarin
1/2su brd. tozşeker
2 çay kaşığı kuru maya
1 yumurta
2,5-3 su brd. un
Tuz
 
1/2 su brd. eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay brd. esmer şeker
 
Yapılışı
  • Sütün içerisine mayayı katın ve maya eriyene kadar bekletin.
  • 2,5 su brd. un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumurta, yağ ve mayalı sütü ekleyip yoğurun. Gerekirse un eklemeleriyle, ele fazla yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtün ve 30-40 dk dinlendirin.
  • Bir kasede esmer şeker ve tarçını karıştırın.
  • Hamuru 4 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı da 2'ye kesip, un serpilmiş zeminde ince uzun şeritler olacak şekilde hazırlayın. Her bir şeridi bir bıçakla minik minik kesin.
  • Bu parçaları önce eritilmiş yağa sonra şekerli karışıma bulayıp cupcake kalıplarına yerleştirin.
  • 180 derecede önceden ısınmış fırında pişirin.
 
NOT: Sıcak veya ılıkken daha lezzetli oluyorlar.
 
Afiyet olsun...
 
 
 

17 yorum:

  1. keşke komşu olsaydık bende tadardım ama artık tarıfe bakarak yaparız lezzetlı olmustur emınım elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel yorumunuz için :)

      Sil
  2. Ne güzel olmuşlar bunlar böyle cici cici :)
    Komşular çok şanslı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba yeniden;
    Çok sevimli, cici, lezzetli bir tarif olmuş yine. Bu hamur tarifi normalde kullandığım bir tarif, severim çok. Bu şekilde değerlendirmek hiç aklıma gelmemişti. Hoşuma gitti. İlk fırsatta deneyeceğim. Pişme sonrası halleri de harika:) Ayrıca yapılırken de eğlenilebilecek bir tarif:)
    Nektarinli limonataya'da herkes bayıldı burada. Markete gidip yeniden nektarin ve limon aldım istek üzerine, yakında yine yapacağım ve bu sefer daha fazla yapacağım, belki yanına bu sevimli çöreklerden de ikram ederim..
    Cezayir'den sevgiler çok. Yeni tarifleri heyecanla bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Denerseniz beğenirsiniz umarım. Limonatayı ben de yaptım yine. Gerçekten güzel oluyor. Beğenilmesine sevindim. Sevgiler..

      Sil
  4. üfff bu neeee amaaaa tarçınlı mıııı. bi de hoşgeldin ki blogumaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarçınlı :) Tarçın sevmeyenlerden misin yoksa :)) Sen de benim bloğuma hoş geldin..

      Sil
  5. yani çok seviyom demek istedim kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm peki o zaman, güzel :)

      Sil
  6. Pişerken mutfağa yayılan tarçın kokusu ne de güzeldir. Ellerine sağlık, sevgiler, kandilin mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  7. mımm tarçınlı hamur işlerine bayılıyorum. ellerinize sağlık çok sevimli görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  8. yeniyo mu fotolaaaar :)

    YanıtlaSil
  9. Çok sevimliler, çok beğendim :) Ben öyle, aynı şeyi sürekli sürekli yapamam, sıkılırım. Bu oyalayıcı bişey aslında, yarım ölçü hazırlanabilir hamur. Ya da tam ölçü hazırlanıp bir kısmı da içlerine tahin sürülüp sarılıp yine kesilerek pişirilebilir. Çok hoşlar, ellerin dert görmesin Deniz. Hırsızlık meselesini de kafaya takma, çünkü sonu gelmiyor gerçekten. Öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyalıyor evet. Yarım hamur olmasa ben de dayanamazdım :) Dediğin gibi ya yarım ölçü ya da benim gibi başka bir çeşit daha yanına. Anca öyle :)

      Sil
  10. They look so delicious and simply to make...
    must try your recipe!

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma