5 Haziran 2014 Perşembe

Yaz Tatlıları: Çilekli Cobbler

Son günlerde bir diyettir aldı götürdü beni. Tamam çok belli kurallarım yok, çok ağır bir diyet de yapmıyorum ama eskisi gibi yemiyorum. Diyet ve sporu birlikte yapıp 4 aydır hala doğru dürüst kilo verememiş olmam beni üzse de yılmıyorum. Ağır diyetlere girişmememin sebebi bir anda kilo verip, aç kalıp gözüm döndükten sonra bir sürü kilo verip tekrar normal yeme düzenine geçtiğimde daha fazlasını geri almak istememem. Bu şekilde arada ekmeksiz ve küçük porsiyonlarda normal yemekler yiyip bir denge oluşturduğumu düşünüyorum. Akşamları yemekler yerine, yoğurttu, meyveydi, kahvaltılıktı o şekilde geçiştiriyorum. Birkaç gün depresif takılıp, "kilo veremiyorum ben yaaa, ne biçim iş bu" diyip isyan ettiğim de çok oluyor :) Yalnız hafta sonlarının düzenimi fena bozduğunun farkına vardım. Geç kalkıp, geç kahvaltı edince tüm düzen şaşıyor ve tekrar kilo alıyorum. Hafta başında tekrar düzene girip, hafta sonunda yine alıyorum :) Böyle bir kısırdöngü içerisindeyim :)) Bu tarifler nereden geliyor Deniz, bunları sen yemiyorsun da ben mi yiyorum diyenleri duyar gibiyim :) Evet hepsini ben yemiyorum (azcıktan birşey olmaz, onlar sayılmıyor). Bu yazıyı okuyanlardan bazıları yiyor, size denk gelmediyse üzgünüm :))
Daha önce yaptığım Erik ve Şeftalili Cobbler ve Şeftali ve Böğürtlenli Cobblerları hatırlayanlarınız varsa bugün paylaşacağım tarif de onlar gibi basit ve lezzetli. Çilekle denemek uzun zamandır aklımdaydı ve bu sitede gördüğüm fotoğraflardan sonra çilekli ve çikolatalı yapmak zorundaydım artık :)
Bu tatlıyı hala denemediyseniz mutlaka bir şans verin ve hazır bol çeşitli meyve mevsimindeyken farklı meyvelerle, özellikle çilek ve böğürtlenle deneyin. Çok hafif, çok basit, çok tatmin edici ve lezzetli bir tatlı olduğuna eminim siz de kanaat getireceksiniz.


 
Çilekler öyle güzel kokuyordu ki reçel gibiydi. Görüntüleri bile bana o gün, reçelin içindeki çilekleri hatırlatmıştı.





 
Çilekli, Çikolatalı Cobbler
Malzemeler
500 gr çilek
3 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 cup un
3 yemek kaşığı tozşeker
3 tatlı kaşığı kakao
50 gr margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
20 gr bıçakla kıyılmış bitter çikolata

Servis için vanilyalı dondurma

Yapılışı
  • Öncelikle çilekleri yıkayıp temizleyin ve küçükleri ikiye, büyükleri dörde keserek büyük bir kaseye alın. Üzerine limon suyunu dökün, nişasta ve şekeri de ekleyip iyice karıştırın. Bir kenarda bekletin.
  • Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
  • Hamur için geniş bir kaba unu ve kakaoyu eleyin. Küp doğranmış margarini, bıçakla ince kıyılmış çikolatayı ve yoğurdu da üzerine ekleyip bir çatalla, margarinleri ezerek iyice karıştırın. Un serpilmiş tezgaha döküp parmaklarınızla hafif yoğurarak hamuru birleştirin.
  • Çilekleri dibindeki suyuyla birlikte fırın kabına veya ayrı kaplara yerleştirin. Hamuru kalınca açıp kalıpla kesin ve kestiğiniz parçaları şeklini çok bozmadan elinizle çok az genişletip çileklerin üzerine yerleştirin.
  • Fırında 20-25 dk, bisküviler pişene dek pişirin.
  • Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve biraz ılıyınca servis için tabaklara paylaştırın. Üzerine bir top dondurma koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Bu da benim tabağım :P Azcık demiştim :))

Görüşmek üzere..


9 yorum:

  1. Tarifi kaptım :) evime bi yerleşiyim işallah hemen yapıcam beklerimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirsiniz umarım :) Teşekkürler..

      Sil
  2. Nefis bir görüntü Deniz'cim eminim lezzeti de öyledir ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Diyet gerçekten sabır ve irade işi. Ben de şu sıralar diyetle boğuştuğum için seni çok iyi anlıyorum. :) Ama böyle şeyler yapıp da yememek mümkün değil tabii. Boşver siz gençsiniz bir şey olmaz. :)) Bana da böyle diye diye şişmanlattılar. :) Ellerine sağlık gene süper görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh benim gibi sabırsız biri için çok zor bu işler :) Genciz diyip yiye yiye ne hale geldik :) Teşekkürler uğradığınız için.

      Sil
  4. Merhaba, teşekkürler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Fotograflariniz sahane. keyifle izleyebilecegim bir blog bulduguma sevindim. Berlin'den sevgiler
    Nesrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğenmenize çok sevindim. Sizin de bloğunuz çok hoş, ufak bir göz attım ama tekrar döneceğim şimdi. Sevgiler Berlin'e.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma