6 Şubat 2014 Perşembe

Quesadilla

Bugün uzaklardan, pratik, yemesi keyifli, her ortama ayak uydurabilecek bir atıştırmalık /sandviç/yemek getirdim. Ne dersek artık :)
İsmini İspanyolca'da peynir anlamına gelen "queso" ve tortillanın bir çeşit birleşiminden almış, Meksika yemeğidir. Aslında en belirgin özelliği peynirle yapılması, ancak çok fazla çeşidi var. Tortillanın arasına peynirle birlikte istediğiniz malzemeyi koyup fırına veriyorsunuz, üçgen dilimlere kesip sıcak ve çıtırken tüketiyorsunuz. Bizim yuvarlak sert lavaşlarımız bu yemek için mükemmel bir zemin sağlıyor. Ben daha önce sadece peynir koyarak kahvaltılar için hazırlıyordum. Çıtır çıtır yemesi pek zevkli oluyordu. Bu sefer yeğenimle dizi izlerken yiyebileceğimiz, akşam yemeği yerine geçen, pizzavari bir çeşit hazırladım.

 

Quesadilla (Peynir, mısır ve zeytinli)
Malzemeler (2 Kişilik)
4 adet yuvarlak lavaş
1 küçük kutu mısır
7-8 adet siyah zeytin
1 su brd. rendelenmiş kaşar peyniri veya eriyebilen herhangi başka peynir
1 tatlı kaşığı domates salçası (opsiyonel)
1 tatlı kaşığı ketçap (opsiyonel)

Yapılışı
  • Fırını 300 derecede ısınmaya bırakın.
  • 2 adet lavaşı yanyana koyun. Üzerlerine pizza hazırlar gibi çok az salça ve ketçap sürün.
  • Peynirin 1/4'ünü en alta, kenarlara çok fazla yaklaştırmadan yayın.
  • Mısırı ve çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş zeytinleri serpin.
  • Tekrar peynir serpiştirip üzerlerine boş olan lavaşları kapatın.
  • Dikkatlice fırın teline yerleştirip 8-10 dk, lavaşların üzeri hafif kızarana dek bekletin.
  • Fırından çıkarıp dilimleyin ve sıcakken servis edin.
Afiyet olsun.

Görüşmek üzere.

12 yorum:

  1. Deniz'cim ellerine sağlık nefis bir görüntü,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ooo bizim kıza iyi bakmışsın teyzesi :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek bişey yapamadık ama yaza artık.

      Sil
  3. Cok hos gozukuyor, ellerinize saglik. Cokta pratik :)) Denemek lazim aslinda. esime is yernie goturmelik yapabilirim bunlardan
    Tarif icin tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok pratik ve kurtarıcı. Ama sıcakken yenmesi gerekiyor. Beklerse lavaş çıtırlığını kaybedip yumuşuyor.

      Sil
  4. Deniz'ciğim, bu ne güzel bir tarif böyle. Geçenlerde bir yerde yedim peynirlisinden. Muhteşemdi. Bu da çok lezzetli görünüyor. Tarif listeme kopyalıyorum :)
    Ellerine sağlık canım... Teşekkür ederim bu güzel tarif için..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Heyyfi. Peynirlisini ben de çok seviyorum. Umarım bunu da beğenirsin. Sevgiler.

      Sil
  5. Çok iştah açıcı görünüyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma