1 Şubat 2014 Cumartesi

Cevizli İncirli Muhallebi


Çoook zaman önce, -10 yılı geçiyor yani, yemeğe teyzemlere gittik. Tatlı olarak da bu tatlıdan yapmıştı teyzem. Benim çok hoşuma gitmişti tatlı. Ama orada olduğum halde yapılışına pek dikkat etmemiştim. Bildiğim tek şey cevizleri incirlere doldurup muhallebiye karıştırılmış olduğuydu. Yıllarca aklıma geldi durdu bu tatlı ama hiç kalkıp da yapmadım. Emin değildim tam tariften. İnternette de göremedim buna benzer bir tarif. Meğer herşey benim bildiğim kadarmış :) Cevizleri incirlere doldur, muhallebiyle birlikte pişir. Bu kadar basit..
Bugün kesinlikle yapacağım diyerek hazırladım malzemeleri. Annemi arayıp sordum, nasıl yapmıştı teyzem bu tatlıyı diye. Az önce pişirdim ve soğumaya bıraktım. Öyle basit ve öyle lezzetli ki sizin mutfağınızda da yerini bulacak.



Cevizli İncirli Muhallebi
Malzemeler
1 lt süt
1 su brd. tozşeker
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
8 adet kuru incir
8-10 adet bütün ceviz

Yapılışı
  • Öncelikle incirleri sıcak suda 10 dk bekletin. Suyunu süzüp yıkayın ve her birini 4' e kesin.
  • Cevizlerin bir kısmını iri parçalara bölün ve her bir parça incirin içine bu cevizlerden bir parça koyup kapatın.
  • Bütün incirleri bu şekilde doldurduktan sonra tencerede un, nişasta, ve tozşekeri karıştırın. Dilerseniz vanilya da ekleyebilirsiniz. 
  • Sütü ekleyip tel çırpıcı ile topak olmayacak şekilde karıştırarak pişirmeye başlayın. Karışım koyulaşmaya başlayınca incirleri ekleyin ve nazikçe karıştırarak pişirin.
  • Bir kepçe ile incirli muhallebinizi kaselere koyun. Soğuduğunda buzdolabına kaldırabilirsiniz.

NOT: İsterseniz bu tatlıyı vanilyalı pudingle de hazırlayabilirsiniz. Ama daha şekerli olacaktır. 


Afiyet olsun!

Görüşmek üzere.


12 yorum:

  1. Dün de bizde vardı balık sonrası yedik. Anneanne muhallebisi. Çok da özlemişiz. Senin tarif de süper Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık sonrası tatlı arıyor insan. İyi gitmiş olmalı :)

      Sil
  2. Deniz'cim uyutmanın cevizlisi gibi olmuş nefis ellerine sağlık,sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tad olarak benziyor evet. Ama tamamen farklı aslında. Teşekkürler uğradığın için. Sevgiler.

      Sil
  3. Harika gözüküyor,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  4. Hiç böyle yememiştim muhallebiyi. İyi fikirmiş. Ellerine sağlık canım...
    Sunumu ve fotoğrafları da yine müthiş olmuş...
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Heyyfi. Ceviz ve incir birlikte nefis oluyor, muhallebi içinde de harika.

      Sil
  5. sevdiklerim bir arada toplanmış bu lezzette, tadını merak ettim;)
    ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Sevgiler.

      Sil
  6. çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık..
    ben diyorum ki, uyutmadaki gibi hiç şeker koymadan yapsak incirlerin şekeri yeterli gelir mi acaba?
    şekeri uzaklaştırmaya çalışıyorum hayatımdan da:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekeri azaltmakta fayda var doğrusu. Ancak uyutma hazırlanırken incirler ezildiği için incirin şekeri yayılıyor tatlıya. Bu tarifte incirler küçük parçalar da olsa bütün kalıyor ve muhallebiye karışmıyor. Aslında tamamen farklı uyutmadan. Şekeri çok fazla katmasanız da ihtiyacınız olacaktır. Ama daha fazla incir kullanırsanız ve her kaşığa bir incir gelecek şekilde hazırlarsanız tatlıyı gerek kalmayabilir şekere.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma