31 Ekim 2013 Perşembe

Kakao Kaplamalı Cevizli Kurabiye

Bu sene benim için bol seyahatli bir sene oldu :) Baharda ablamın ameliyatı için Balıkesir'e gittim. Yaz başında yeğenimin sünneti için Manyas'a gittik. Ağustos'ta babaannem vefat etti ve Tosya'ya, onun yedisine gittik. Aradan bir buçuk ay geçmişti ki, yaz başında arkadaşlarımla kararlaştırdığımız buluşma için tekrar Tosya'ya gittim. Aslında hiçbiri tam tatil sayılmazdı benim için ama, son Tosya ziyaretim çok çok keyifli geçti.
Neredeyse 10 yıldır görüşemediğim arkadaşlarımla, bol kahkahalı, yemeli- içmeli, gezmeli günler geçirdim. Aslında gitmeden önce ufak da olsa çekincem vardı, onca zamandan sonra eskisi gibi hissedebilir miyiz diye. Ama onları gördüğüm ilk andan itibaren ben yine lisedeki Deniz olmuş, kıkır kıkır gülmekteydim. Bolca eski günleri yad edip, o günlerde çekilmiş fotoğraflarımıza bakmak beni inanılmaz mutlu etti. Günler çabucak geçip ayrılma vakti gelince de, bir gözüm arkada kös kös evin yolunu tuttum.
Bugün getirdiğim tarif de; orada, arkadaşım Ayşegül'ün bize ikram ettiği, gidip gelip atıştırdığımız bu sevimli kurabiyeler. Eve döndüğümde denemek için hemen tarifini almıştım.


Kakao Kaplamalı Cevizli Kurabiye
Malzemeler
250 gr tereyağı/margarin
1 su brd. dövülmüş ceviz
Un
1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su brd. pudra şekeri
2 tatlı kaşığı kakao
Çay kaşığının ucuyla tarçın

Yapılışı
  • Karıştırma kabına öncelikle 2 cup un eleyin, dövülmüş cevizi de ekleyip üzerine margarini/ tereyağını dilimleyerek ekleyin.
  • Gerektikçe un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • 180 derecede önceden ısınmış fırında 10-15 dk pişirin.
  • Bir kasede pudra şekeri, tarçın ve kakaoyu karıştırın.
  • Ilıyan kurabiyeleri 5-6 tanesi bir arada olarak kasedeki karışıma bulayın ve bir çatal yardımıyla servis tabağına alın.
Hamurda şeker olmadığından, kurabiyelerin dış kaplamadaki şekeri çekebilmesi için hafif sıcak olmaları gerekiyor. Soğuk ve daha büyük kurabiyelerde şekeri pek çekmeyeceği için tadı yeterli gelmeyebilir. En ideal boyutu cevizden küçük parçalar şeklinde yapmaktır.

 
Sevgiler.
 



12 yorum:

  1. kurabiyeler çok hoş olmuş minik minik
    ellerinize sağlık sevgiler
    http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. evet oldukça yoğun geçirmişsin.Olsun gezmek güzeldir.Bir dE eski arkadaşlarla görüşmenin keyfi başkadır tabii.Babaaenne Allah rahmet eylesin,başın sağolsun canım.
    KURABİYELER NEFİS GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun ama dediğiniz gibi keyifli oldu. Babaannemin üzüntüsü dışında tabi. Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Sevgiler.

      Sil
  3. Basiniz saglolsun..Dostluklar kuvvetli ise araya giren onca yillar hicbirsey kaybettirmiyor inan..bak sendede oyle olmus ne guzel ne keyifli gunler gecirmissin..ustelik nefis bir kurabiye tarifi ile donmussun:) ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten öyleymiş, dostluklar kuvvetli olunca değişmiyormuş hiçbişey. Ben de bunu gördüm. Ziyaretiniz için teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  4. Canım, bu yıl sen gerçekten zor günler geçirdin. Eski arkadaşlarınla buluşmak sana çok iyi gelmiştir mutlaka.
    Tarif de müthiş. Zaten içinden ceviz geçen herşey benim için lezetlidir :)
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler Deniz'ciğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2013 hakkında hep diyorlar ya çok kötü bir yıl oldu, bir sürü ünlü vefat etti, felaketler, savaşlar yaşandı. Hakikaten kötü bir yıl oldu benim için de. En ufak sıyrıklarla 2013'ü sağsalim bitiririz umarım :))
      Sevgiler.

      Sil
  5. Başınız sağ olsun...
    Kurabiyeler nefis olmuş nefis, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bi tarife benziyor gerçekten.Deneceklere ekledim.Ellerine sağlık.Ne varsa eski arkadaşlarda var.Bitanesinin bile yaşadığım şehirde olması için neler vermezdim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirsin umarım.
      Benim de dileklerimden biridir arkadaşlarımla aynı şehirde olmak. Burada hiç arkadaşım olmadığı için zorlanıyorum.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma