28 Mayıs 2013 Salı

Tarifsiz: Kremalı Karışık Kek :) / Mutfak Tezgahı Sorunsalı

Tarifsiz tariflerimden merhaba :)
Bir süredir pek mutfağa giresim yok. Bunda pek aydınlık olmayan mutfağım ve saçma tezgahının payı çok çok büyük. Hala şu devirde ne demeye her eve o ilginç tezgahları koyarlar anlamıyorum. İsmini de bilmiyorum. Sanırım granit deniyor. Görüntü desen görüntüsü çirkin, temiz mi pis mi anlaşılmıyor bile, illa elinde bez sürekli sileceksin için rahat olsun diye. Çok bunaltıcı ve itici bir tezgah benim için. Üzerinde yapım aşamalarını çekesim bile gelmiyor :S
Neyse, keke geçeyim tezgaha olan hislerimi bırakıp.
Bu keki yapalı epey oluyor. Bir akşam canım tatlı bir şeyler yemek istediğinde yapmıştım küçük bir kalıba. İçine ne varsa koymuştum :) Evde kalan tek havuç, damla çikolatalar, tarçın ve haşhaş :) Bu sebeple adı Karışık Kek :)
Kremasına gelince...
Artık bıraktım ben pasta kreması, muhallebi, krem şanti vs. kullanmayı kek kreması olarak. Sadece labne peynir, gerekli aromalar veya meyveler, ve pudra şekeri ve bazen de çok az çırpılmış krema ekleyerek kullanıyorum. Peynir olduğu anlaşılmıyor ve diğer kremalara göre hem şeklini çok daha iyi koruyor, hem de daha lezzetli oluyor.
İşte doğaçlama çıkan lezzetli bir fikir size..
Bazen herşeyi karıştırmak güzel sonuçlar verebiliyor ;)



18 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefis görünüyor. Bloğunuzu takipteyim. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selda. Uğramana sevindim. Sevgiler.

      Sil
  2. Sadece sen değilsin bebeğim mutfağa girmek istemeyen,bu ara ben de öyleyim.
    Bir de ben sırf resim de çekebileyim diye beyaz tezgah yaptırmıştım ama çok pişmanım!
    Çok hassas ve çok temiz olmak gerekiyor,hemen lekeleniyor falan:)
    Sanırım içinde bulunduğumuz hale şükredip böyle şeyleri çok dert etmemek gerekiyor.
    Keke gelince,ben çok beğendim ve hala böyle tarifsiz şeyler yapamıyorum:)
    Umarım bigün başarabilirim.
    Sevgilerimle Denizcim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bayılırım beyaz tezgahlara :) Olsun en azından temizleyince temiz görünüyor. Bunları ne kadar temizle pis hissi uyandırıyor insanda. Ay neyse canım dediğin gibi şükretmeli. Keki de beğendiğine sevindim, deneye yanıla oluyor zamanla, sevgiler Zelihacım.

      Sil
  3. Mutfak biz bayanların en çok zamanını geçtiği yer maalesef bazen sıkıcı olabiliyor .Ama bu güzel lezzetleri görüncede keyif alabiliyor insan ellerine sağlık karışık ama bol malzemeli olmuş tam sevdiğim gibi ... ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet neyse ki bu güzellikler unutturuyor herşeyi :) Teşekkür ederim uğradığın için. Sevgiler.

      Sil
  4. Bende saçmasapan bi mutfakçı yüzünden o tezgah sorununu yaşıyorum.Bazen mutfağa gidip o tezgahı görmeyi istemediğim bile oluyor ama mecburum:)kek nefis görünüyor.Bende bu aralar labneciyim ço güzel oluyor gerçekten.Ellerine sağlık bu arada o tabağın altındaki rengarenk evlere bayıldım sanırım sen yaptın:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bizim çektiklerimiz :)) Mecburen katlanıyoruz işte.
      Evleri ben yaptım evet :) Etamine sarmıştım bir ara ama gönlüm çabuk geçti istediklerimi yapamayınca. Bu parçayı da ne yapacağımı bilemediğimden öyle konduruyorum herşeyin kenarına :))

      Sil
    2. Tahmin ettim bi ara çok güzel etaminler paylaşmıştın.Buda çok güzel bi parça çok şirin.
      Sevgiler:)

      Sil
  5. kesinlikle Denizim.Bazen karıştırarak yaptığın şeyler daha lezzetli olabiliyor.Zaten görüntüsünden belli.oldukça lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. hazır pasta kreması zaten kullanmıyorum, kremşanti desen, bir kaç aydır inanılmaz tiksindim, sıyırıp yiyorum, ama labne peynirinin bunlara alternatif olması var yaaaa, müthiş güzel bir şey Deniz :) bir kaç kez ben de labneyle krema yaptım, hem basit hem lezzetli.
    o tezgah sorunu bende de var :( sanırım ikimizin tezgahı aynı, işte o adını bilmediğimizde....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krem şanti bayıyor gerçekten de. Labne kullandığımızda en azından yenebiliyor baymadan. Granitmiş yaa adı batasıca :P Umarım ikimize de birgün gönlümüze göre mutfaklar nasip eder Allah.

      Sil
  7. bu labnelere alışçam sayenizde:)hç almam normalde ama senin fikirlerine güweniorum umarım kısa sürede güzel bir mutfagn olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kere dene :) Eğer beğenirseniz her kekin yanına hemencecik çırpıp bir kaşık koyarak yemesi pek keyifli ve kolay oluyor. Teşekkürler güzel dileğin için :) Sevgiler.

      Sil
  8. labneli kremaları ben de seviyorum, kek süper olmuş, ellerinize sağlık...küçük etamin evler de süper...

    YanıtlaSil
  9. Canım sen ne kadar beceriklisin gerçekten...
    Nereden aklına geliyor bu icatlar:)
    Benim aklıma gelse bile korkarım sonucundan. Çünkü kendime güvenmiyorum mutfak konusunda:)

    Bu arada tabağın kenarındaki işlemeye de bayıldım...
    Fotoğraflar harika canım...
    Sevgiler Deniz'ciğim...

    YanıtlaSil
  10. Deniz'im benimki, siyah:)Üzerinde foto çeklmiyor,pek hoş görünmüyor ama ben siyahı sevdiğim için memnunum ama sürekli silmek gerekiyor benimde,çünkü siyahta,suyun kireç lekesi çok görünüyor:)
    Canım benim gibi bir tata parçasını kireçle boya ve üzerinde çek ama kireçte çok toz dökülüyor bende kendime yakında yeni bir foto için tahtadan zemin yapıcam ya,bir vakit bulabilsem:)
    Ellerine sağlık canım benim:)
    Can çektirdin gece gece:)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma