22 Mayıs 2013 Çarşamba

Taze İç Bezelye Ve Fasulye Salatası

Taze sebzelerle yaptığım salataları daha önce de paylaşmıştım sizlerle. Brokoli favorimdi. Ama şimdi brokoliyi tahtından indirecek bir sebze daha oldu benim için. Taze iç bezelye! Pazarlarda, marketlerde boy gösteren tazecik bezelyelerin tam zamanıyken, besin değerini de kaybettirmeden en güzel, en lezzetli nasıl yenir diye düşünmeye de gerek yok. Başka taze sebzelerle beraber buharda pişir, azıcık tuz, nar ekşisi ve limonla harmanla, kaşık kaşık ye.
Kendimi yemeye / içmeye vurduğum şu günlerde beni kötü alışkanlıklardan (Tv karşısında çekirdek, patlamış mısır, bilimum zararlı yiyecekler ve hazır içecekler) kurtaracak yiyecek ve içecekler bulmaya çalışırken çok iyi yetişti imdadıma. İşten dönünce 15-20 dakikada hazır oluyor ve Tv karşısında otururken keyifle yiyebiliyorum.
Bakınız aşağıdaki şekillerde :)


 Ispanak da iyi oluyor.





Aslında sadece bezelye de değil, ona çok iyi arkadaşlık eden taze fasulyeye de çok yakışıyor bu yöntem. Fazla malzemeye de hiç gerek yok bence. Bezelye ve fasulye yeterli. Birbirlerine uyan bu iki sebzeyi iki haftadır, arada bir olmak üzere, buharda pişirip, soslayıp yiyorum.
Sıcak bir salata olduğu için yemek niyetine de geçiyor ve insanı "off yine ot yiyorum" modundan uzak tutuyor :)

Taze İç Bezelye Ve Fasulye Salatası
Malzemeler
Yeteri kadar bezelye içi ve taze fasulye
Nar ekşisi, limon suyu
1 diş dövülmüş sarımsak ( ben çok az sarımsak sosu kullandım)
Taze nane, dereotu
Tuz
Çok az zeytinyağı
Çok az sebze çeşnisi

Taze fasulyeleri önce dikine, sonra enine 2 ya da 3 parçaya kesin. Bezelyelerle beraber buharda pişirme aparatına alın ve içinde su kaynayan bir tencereye, suya değmeyecek şekilde yerleştirin.
15-20 dk, ya da sebzeler pişip yumuşayana dek (çok fazla pişmesine gerek yok hafif yumuşamaları yeterli) ağzı kapalı şekilde pişirin. Bir kasede limon suyu, nar ekşisi, sarımsak, istenirse çok az zeytinyağı ve yine istenirse çok az sebze çeşnisini karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Taze doğranmış nane ve çok az dereotunu da ekleyip güzelce karıştırın. Ilık, sıcak veya soğuk olarak yiyebilirsiniz.


Ayrıca bu salatanın garnitür olarak da çok yakışacağını düşünüyorum. Hadi bakalım, yaz gelmiş ve akıllarda hafif yiyecekler oluşmaya başlamışken deneyin, taze nane ve dereotu eklemeyi de unutmayın derim :)

Sevgiler..


15 yorum:

  1. ellerine sağlık.Tam diyetlik bir tarif olmuş.Güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Deniz'cim ellerine sağlık görüntü nefis eminim tadı da öyledir,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Blogun ne güzelleşmiş:)
    Zaten hep güzeldi ya,sanki bahar gelmiş :)
    Bezelye,nasıl güzel ve zarif gözüküyor.
    Emeklerine sağlık Denizcim.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zelihacığım, beğenmene sevindim.
      Sevgiler.

      Sil
  4. Denizcim, gercektende son derece saglikli tazecik hemde..bu sekilde hic denemedim, yani salata olarak hemde kolay yapayim yarin..ama buradakiler simdi orada olanlar kadar taze degillersede yine fena sayilmazlar..bu aralar abur cubura vurmussun kendini ama onlarida yemeden olmuyorki:)) ustelik cok gencsin ye bosver nasilsa eriyecek..sonra dusunursun kilolar yerlesip gitmeyince benim yaslara gelince:))) sevgiler..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirsiniz umarım :)
      Ben de gencim diyip yedim yedim ama duba kıvamına geldim artık :D
      Kilo verme zamanı benim için.
      Sevgiler.

      Sil
  5. Merhaba Sevgili Deniz

    Çok takdir ettim bu Tv karşısındaki seçimini :)))
    Sağlıklı, bol lifli ve doyurucu..
    Hem enfes Fikir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Sık sık yapıyorum artık bu şekilde. Yoksa iflah olmayacak şekilde atıştırıyorum.

      Sil
  6. Deniz'ciğim, bu tarif tam benlik. Ben de sık sık yaparım. Bezelyedeki protein gerçekten çok önemli. Buharda pişmesi ve sağlıklı sosu ile de resim tamamlanıyor.
    Ellerine sağlık canım...
    Süper bir tarif paylaşmışsın.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, bezelye çok faydalı bir sebze. Mutlaka sık sık tüketilmeli diye düşünüyorum. Teşekkürler güzel yorumuna. Sevgiler.

      Sil
  7. Ben karıştırmıyorum ama bezelyeninde,fasülyeninde salatasını çok sık yaparım:)
    Ellerine sağlık Deniz'cim..
    Afiyet ,şifa olsun canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de yakışıyor salata olarak yenmeye değil mi :) Hiç aklıma gelmezdi aslında fasulyeyi öyle yemek. Teşekkür ederim güzel dileğine :) Sevgiler.

      Sil
  8. bir an tabagi kucagimda hissettim denizim
    kareler harika

    bide ne düsündüm biliyormusun kocaman bir makarna tabaginin üstüne boca etmisim
    bu tabagi
    hiiiim harikasin gece 2.50 su an

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma