2 Nisan 2013 Salı

Havuçlu Rulolar

Öğlen yemeğinin verdiği ağırlıkla gözlerim kapanmaktayken bloğa yazı koymak pek akıllıca olmasa da, olabilecek hataları göze almak zorundayım :) Çünkü pek sık vaktim olmuyor yazı yazmaya. Şuan ortalık da tenha iken fırsatı değerlendirmeliyim :))
O halde fırsat bu fırsat deyip geçiyorum asıl konuya.
Geçen hafta sonu tarçınlı rulo yapmak için hamur yoğurduğumda aslında tarçınlı ruloları pek de sevmediğimi düşündüm. Evde rendelenmiş fazla havuç da olunca böyle değişik bir şey yapayım dedim. Eskiden kurabiyesini de çok yaptığım için yakışacağından emindim. Sonuç olarak bunlar benim yeni gözdem oldular. ama üzerindeki sosu olmadan eksik olduklarını da söylemeliyim. Mutlaka bu sosuyla yenilmeli.






 
Havuçlu Rulolar
Malzemeler (9 adet küçük rulo için)
1 su brd. yarı yarıya kaynar su ve soğuk süt karışımı
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yumurta
1/2 çay brd. sıvıyağ
1 yemek kaşığı tozşeker
2 cup un
 
Yarım çay kaşığı çok yumuşak tereyağı, hamurun üzerine sürmek için
2 yemek kaşığı esmer tozşeker
 
1 su brd. havuç rendesi
1 yemek kaşığı esmer tozşeker
Çok az yenibahar
 
Sosu İçin
40 gr beyaz çikolata
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı labne peynir
 
Yapılışı:
  • Öncelikle ılık su-süt karışımına maya  ve tozşeker eklenir ve 5-8 dk kadar bekletin.
  • 1,5 cup unu bir kaba eleyip üzerine yumurtayı kırın. Mayalı karışımı ve yağı da ekleyip bir çatalla çırparak karıştırmaya başlayın.
  • Çok az un daha ekleyip parmaklarınızla yoğurun hamuru. Yumuşacık bir hamur olmalı.
  • Üzerini biz bezle kapatıp 30-45 dk kadar mayalanmaya bırakın.
  • Bu sırada rendelenmiş havuç, tozşeker ve çok az yenibaharı küçük bir tavada karıştırarak pişirin. Havuçlar çok fazla erimemeli.
  • Mayalanıp güzelce kabarmış olan hamuru un serpilmiş tezgaha alın ve merdane ile geniş bir tabak büyüklüğünde açın. 3-4 mm civarında bir kalınlığı olmalı.
  • Üzerine bir çay kaşığının tersi ile çok az yumuşamış tereyağı sürün. Üzerine esmer şeker serpin, pişip ılımış olan havucu da güzelce yayın.

  • Aşağıdaki şekilde uzun tarafından rulo yapmaya başlayın.
  • Rulo olan hamuru 9 eşit parçaya kesin ve çok az margarin/tereyağı ile yağlanmış kalıba dizin.
  • Üzerlerine çok hafif bastırın.
  • Önceden ısınmış fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirin.
 
Rulolar fırında pişerken sosu hazırlayabilirsiniz.
  • Beyaz çikolatayı sütle beraber benmaride eritin. Üzerine labneyi de koyup küçük bir çatalla pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
  • Bu karışımı sıcak ruloların üzerine döküp, ılıkken yiyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun!

23 yorum:

  1. Deniz'cim ben kurabiye yapıyordum havuçlu rulolar ve sunum harika ellerine sağlık.Bu arada çekilişim var beklerim,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiyesini rulo olarak hiç denememiştim. Görsel olarak çok hoş olur.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Ev halkına ancak böyle tatlılarda,hamurişlerinde yedirebiliyorum havucu.
    Lezztini tahmine diyorum Deniz'im:)
    Ellerine sağlık.
    Ayrıca beni blog listenden kadırır ve tekrar yeni adresimle eklersen çok sevinirim.Com olduğum için güncellemelerim çok Geç görünüyo yada görünmüyor.
    Tekrar yeni linkle eklersen bu sorun çözülür canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Düzenledim tekrar. Sorunsuz görebiliyorum güncellemelerini.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Tarifin çok güzel ve farklı
    hiç böyle havuçlu rulo yapmamıştım
    Deniz hangi tarifinden başlasam, hepsi birbirinden güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok seviniyorum inanın. Umarım denediklerinizi beğenirsiniz.
      Bu tarif de farklı ve lezzetli, tavsiye ederim.

      Sil
  4. Nefis görünüyor Deniz.Bunu denemeli çünkü bizim evde havuçlu tatlara bi hayranlık var:)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslısın öyleyse Bihter :) Havucun sevmeyeni çok oluyor normalde.
      Teşekkürler uğradığın için.

      Sil
  5. O hal bana de geldi şimdicik,def etmek için ps başına geçtim:)
    Günler de uzadı ya,sersemlenir dururum ortalıkta ;)
    Ruloların,o maviş kabın,kalpçiğin,tebessüm ettiren samimiyetin hepsi toplanınca bir araya,çok keyifli bir seyir çıkıyor ortaya:)
    Emeğine,güzel yüreğine sağlık Denizcim.
    Muhabbetle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de saatlerin değişmesine alışamamak eklenince gerçekten sersemliyor insan :)
      Teşekkürler güzel sözlerin için. Sevgiler.

      Sil
  6. canım harikasın.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık nekadar da kolay yapımı denemeli :)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel görünümlü olmuş çörekler.. Kalıbına da bayıldım..

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel ve değişik bir tarif, ellerine sağlık bayıldım..

    YanıtlaSil
  10. zamansızlık kötü oluyor gerçekten de ama bu çörekleri yapmak için ayırdığın zamana değmiştir eminim çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. zamansızlık os orun bende de var bu nedenle cogu tarıfım yok oldu gitti artık yapabıldıgımız yazabıldiğimiz kadar.ellerıne sağlık canım emınım cok nefıs olmustur ,güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  12. senin tarifler tutuyor arkadaş!:)ben bunuda yaparım:)ellerine saglık

    YanıtlaSil
  13. Bayıldım,elinize sağlık.Evdeki havuçlarla biraz önce reçel yaptım,keşke havuç olsa da denesem.

    YanıtlaSil
  14. Deniz'ciğim, yine görsel efektli bir tarif çıkmış ortaya:)
    Muhteşem görünüyorlar. Ama ne yazık ki içinde maya olduğu için bana uzak bir tarif. Ama tadını sanki hayal edebiliyorum, eminim görsel olduğu kadar, lezzet olarak da harikadır.
    Ellerine sağlık canım ve sana sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık çok değişik bir çörek olmuş.

    YanıtlaSil
  16. Lezzetli görünüyorlar =) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Şule YANIK, teşekkür ediyorum :)

    Gülihan B., yapılışı gerçekten çok zahmetsiz.

    Misketlimonu Hülya, o kalıplarımı ben de çok seviyorum :) Tantitoni'den almıştım.

    Feray kaygısız, teşekkürler.

    Aylin, zamanı yetireceğim diye uğraşmak da çok yoruyor. Teşekkürler uğradığın için.

    Zeymuran, olduğu kadar artık değil mi? Yapacak bir şey yok.

    AssoRTieK, oo harika :) Beğenirsin umarım.

    ihlamurcum, tüh yetişememişim havuçlara :) Sevgiler.

    Heyyfi, canım, mayalı tarifleri koyarken hep aklıma geliyorsun. Ama bunu mayasız da hazırlayabilirsin, çok da güzel olur. Sevgiler, öpüyorum.

    rana sultan, teşekkürler Rana Hanım.

    Urfa Tutkunu, teşekkürler :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. bu tarif tam benlik:))

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma