4 Eylül 2012 Salı

Limonlu Cupcake

Dikkat bu yazı ağız sulandıracak cinsten :))
Daha önce bahsettim mi bilmiyorum, ama tekrar da olsa söylemeliyim. Ben büyük bir limon aşığıyım.
O müthiş, ferah kokusunu her duyduğumda içim rahatlar, zihnim arınır. Kendimi yenilenmiş hissederim. Limonlu içeceklere, limonlu kremalara, bisküvilere, kurabiyelere, limonlu keke, dondurmaya, kolonyaya, bol limonlu mercimek çorbasına, bol limonlu midyeye..ki geçen seneye kadar midye yiyemeyen beni, gecenin bir saati sırf üzerine bol limon sıkma fikri çekici geldiği için midye fan yapan da limon. Kısacası içinde limon olan herşeye bayılıyorum. Balık ekmeğe döktüğüm onca limon suyu da dikkat çekecek cinstendir.
Ve benim gönlümü almak için bir küçük limonlu şeker bile yeterli. İşte limon aşkım çoğunlukla buraya da yansıyor.
Şekilleri bile çok güzel, insanı nasıl da çekiyor. En sevdiğim ise limon sıkmakla haşır neşir olduktan sonra ellerimde bıraktığı kokusu.. ahhhh :))
İşte  aşağıda da bir limon hikayesi.. Limonlu cupcake üzerinde limonlu krem şanti, üstünde de limon kabukları.

 
Ve bu yazıda tam 17 defa "limon" kelimesi geçiyor hihihi :P
 
 
 
Limonlu Cupcake
Malzemeler
2 yumurta
1,5 su brd. un
3/4 su brd. tozşeker
1 çay brd. süt
1 paket kabartma tozu
50 gr eritilmiş tereyağı/margarin
1 limonun rendelenmiş kabukları
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
 
Yapılışı:
  • Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
  • Tereyağını bir cezvede eritin.
  • UN ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın.
  • Limon kabuklarını tozşekerin yarısına ekleyip parmaklarınızla iyice ovun.
  • Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırıp, beyazları ayrı bir kasede kalan tozşeker ile koyu kıvamlı kar haline gelene dek mikserle çırpın.
  • Yumurta sarılarını, erimiş ve soğumuş tereyağını ve limon kabuklu tozşekeri ayrı bir kaseye alıp mikserle iyice çırpın.
  • Sütü ekleyip tekrar karıştırın.
  • Unu ve limon suyunu da ekleyip yavaş ayarda çırpın.
  • Yumurta beyazını bu karışıma ekleyip tahta bir spatula ile yavaşça alt üst getirerek karıştırın.
  • Minik cupcake kağıtları serilmiş kalıplara 2'şer yemek kaşığı koyup fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
  • Dilerseniz üzerine 1 paket sade krem şantiyi 1 su brd. süt ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile çırpıp üzerlerine sürebilirsiniz.
Afiyet olsun!
 


7 yorum:

  1. Limon !
    İlgi çekici, lezzet sinyali veren bi güzellik. Kıymetini hakikaten bilmek gerek bu nimetin..
    Ellerinize sağlık.Tarif defterime ekledim bende bu limon harikasını...

    YanıtlaSil
  2. Deniz'cim limonun hafifliğini,serinliğini,ferahlığını bende çok severim.Elle
    rine sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. bendeeeee bendee çok büyük bir limon aşığıyımm ::).ben limon yemek için bahane bulmam bazen, sıkacak bişey bulamadıysam direk üzerine tuz serper yerim.ya bunu yazarken bile ağzım sulandı.kekler harika olmuş.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ay çok güzel olmuş...
    üzerini de çok güzel süslemişsin...
    bende istiyorum...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Büşra, teşekkürler. Beğenmene çok sevindim.
    Derya, hafif de gerçekten onunla yapılanlar. Ne güzel bir şey bu limon :)
    Esra, :) ben de sıktıktan sonra genelde kalanı yerim. Çok eğlenceli, ekşi ekşi.
    Şirine, o zaman sana da, sana da :)) limonlu bişiler yapıver bakalım 2 dk :)
    Teşekkürler güzel sözleriniz için.

    YanıtlaSil
  6. Bende tam bir limon aşığıyım.Limon eşittir ferahlık benim için.Limonu elimden gelse dediğin gibi herşeye sıkıcam:))ayrıca Yeni aldığım limonlu mumları koklamanı isterdim Deniz.
    Cupcakeler nefis ve çok şirinnnn görünüyorlar.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmmm ne güzel koku yayarlar onlar şimdi.
      Teşekkürler uğradığın için ;)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma