7 Eylül 2012 Cuma

Antep Fıstıklı Kurabiye

Korna ve inşaat sesleriyle dolu, güneşli ve parçalı bulutlu bir günden merhaba.
Cuma'nın verdiği mutlulukla enerjik hissettiğim bir gün. Arkadaşımın akşamki düğünü için hala ne giysem diye düşündüğüm^^, bu yaşıma kadar dolabıma neden doğru dürüst, bu gibi yerlerde giyilebilecek elbiseler eklemediğime yandığım bir gün :))

Ama en çok da artık zurnanın zırt dediği gün :) Bu tarif için.. Bu tarifi günlerdir yazmaya çalışıyorum ama tarifini birebir uygulamadığım ve göz kararı yaptığım için biraz sıkıntıya düştüm. Yakın zamanda tekrar deneyemem, illa bunu yayınlayacağım diyip inatlaşıyorum.

Tarifin aslı burada, eğer denemek isterseniz. Şöyle bir okuyup mutfağa geçip kafama göre takılmıştım ben. Değişikliklerim esmer şeker yerine pudra şekeri kullanmış olmam, limon kabuğu eklemiş olmam ve tarifi neredeyse yarı yarıya uygulamış olmam.





Afiyet olsun!

12 yorum:

  1. Deniz'cim ellerine sağlık kurabiyen ve sunum harika sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Tarifleriniz çok güzel resimlerine bayıldım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ama ben kurabiyeyi yerim ham yaparım :))
    kupayla da çok uyum sağlamış :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Kurabiye tutkum beni bu tarifi yapmaya sürüklüyor
    Ellerinize sağlık fotoğraflar da harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Derya, hayat paylaştıkça, Gurme Şirine ve Büşra,
    Teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için. Denemenizi tavsiye ederim. Hoş bir kurabiye.

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyoor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Bugunlerde hızına yetisilmiyor Deniz.Darısı basıma insallah bi miskinlik gidiyor.Kiyafet konusunda bende ayni dertten muzdaribim:)hep sıkışırım.Kurabiyeler pek bi sevimliler fincanla yesil yesil cok hoş gorunuyorlar.Ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) evet. Günlerin uzunluğundan faydalanıp sürekli bişeyler pişiriyorum. Kışın işten sonra pişirip, fotoğraflamaya zaman kalmıyor. Bakalım inşallah kışın da böyle sürer.
      Teşekkürler ayrıca :)

      Sil
  8. Merhaba Deniz'cim bende kapariyi ilk kez kullanıyorum.Somona ve salataya çok yakıştı.Evet sadece turşu olarak satılıyor ama turşu tadı yok sanırım koruma amaçlı sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cevap için :)

      Sil
  9. Çok şirin görünüyorlar ben başlığı okumadan görünce kek zannettim. Eline sağlık.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma