4 Ağustos 2012 Cumartesi

Tarifsiz: Paskalya Çöreği

Ellerim hamurdan uzak duramıyor. Her hafta mutlaka o yumuşak, yoğun karışımın içine girmek, mıncık mıncık etmek istiyorlar. Gerçekten hamur yoğurmayı hiçbirşeye değişemem. Ekmek makinası 2 yıl mutfakta yattı. İlk denememde bozuldu :) Ben de dedim zaten seninle pek işim olmazdı. Herhalde çalışsaydı iş bölümü yapardık. Ben hamuru yoğururdum, o pişirirdi.
İşte hamurla olan aşkım böyle. Uzak kalamıyorum. Sırf hamur yoğurmak için bir sürü gereksiz şey yapıyorum. Evde genelde 2 kişi olunca da yaptıklarım ya kalıyor, ya da diğer ablamlarla paylaşılıyor. Hoş bizde kalan kısmı yine kalıyor :)) O yüzden ölçüleri azaltıyorum. Eğer hamuru çok yoğurduysam yanlışlıkla (un getir keloğlan, su getir keloğlan misali) iki farklı tarif yapıyorum. Veya kalanı hemen poğaçaya çeviriyorum. İşte öyle bir akşamda ortaya çıktı bu çörek. Asıl hamurumu alman pastası (tarifi yakında) yapmak için yoğurmuşken baktım ki hamur çok fazla ve ben daha fazla minik toplar yapamayacağım, kalan hamuru üçe bölüp çöreğe çevirdim. Neyseki daha sonradan yaptığım araştırmalara göre malzemeler aynıymış. Ancak ölçülerden emin olmadığım için tarif veremeyeceğim.

Asıl bahsetmek istediğim konuya değinmeden çıkıp gitmişim :)) Çörekle ilgisi yok.
İzne ayrıldım 1 hafta. Evdeyim tabii ki :S Tatil planımız yok bu sene. Ama koşmaya başladım! Birkaç gün önce erkek arkadaşıma bahsetmiştim. İzne ayrılıyorum. Cumartesi başlarsak tam 9 gün diye. Bu sabah erkenden (saat 7'de) buluştuk ve koşu parkuru olan bir parkta koştuk. Yorulsam da pes etmedim :) Mutluyum. İstikrarla devam etmeyi düşünüyorum.
İşe başlayınca da akşamları devam edilebilir herhalde. O kısmı düşünmedim henüz^^
Görüşmek üzere. Sevgiler...






6 yorum:

  1. Süper görünüyor...

    Tadı da güzeldi :)))

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor.Tarif olsaymış iyiymiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. İnşallah bir dahakine :)

      Sil
  3. Ahhh deniz
    O dilimi almak icin , tarifsiz ! Duygular icindeyim :))))

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma