27 Temmuz 2012 Cuma

Limonlu Kurabiye

Birkaç akşamdır içimde oluşan birşeyler pişirme isteğine daha fazla karşı koyamayıp, yine mutfakta buldum kendimi. Ne yapsam diye düşünürken, geçenlerde yaptığım limonata için kullandığım limonların kabuklarını kullanarak hazırladığım limonlu tozşekerimden kullanmak istedim. Ve ortaya bunlar çıktı.






Limonlu Kurabiye
Malzemeler
100gr margarin (yumuşak)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı limonlu tozşeker
1 yemek kaşığı taze limon suyu
Sade kek unu
Üzerine veya aralarına sürmek için beyaz çikolata

Yapılışı: Geniş bir kaseye margarini küp küp doğrayın. Oda sıcaklığında güzelce yumuşadıktan sonra üzerine pudra şekeri, limonlu tozşeker, 1 su brd. kek unu ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin.. Hamuru parmaklarınızla yoğurun. Hamur elde kolay şekil alan, yumuşacık bir hamur olmalı. Eğer vıcık vıcık elinize yapışıyorsa biraz daha un ekleyip yumuşaklığını kaybettirmeden toparlayın hamuru. Bana 1 su brd un yeterli geldi. Hamurunuz hazır olunca yıldız uçlu veya beğendiğiniz bir başka ucu sıkma torbanıza veya pompanıza takın. Hamuru torbanıza/pompanıza koyarak, yağlı kağıt serilmiş tepsinize 1-2 cm aralıklarla sıkın. Önceden ısınmış 200 derecelik fırında 12-15 dk, altları pembeleşene kadar pişirin. Benmaride veya mikrodalgada erittiğiniz beyaz çikolatayı ister iki tanesinin arasına ister benim gibi uçlarına sürerek tamamlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Limonlu Tozşeker
Malzemeler
3 adet limon
1 su brd. tozşeker

Yapılışı: 3 limonun kabuklarını, beyaz yerleri gelmeyecek şekilde rendeleyip tozşeker ile karıştırın. Limon kabuğunda yağ olduğu için tozşekeri nemlendirecektir. Bu yüzden bir kağıt havlu üzerine yayıp 1 saat kadar kurutun. Daha sonra ağzı kapalı bir kavanoza koyup kavanozu sallayarak karıştırın. Serin bir yerde saklayın. Benimki 2 haftadır bir bozulma göstermedi ama ne kadar dayanır bilemiyorum :) Azar azar yapıp çabuk tüketmekte fayda var.

1 yorum:

  1. Limonlu krabiye favorilerim arasındadırrr.elinize sağlık

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma