18 Temmuz 2012 Çarşamba

Baharatlı Çubuklar

Geçtiğimiz haftasonu aileminiz en minik üyesi Asya'mızın doğum gününü kutladık. Birkaç çeşit yiyecek hazırlayıp götürmüştüm. Onlardan biri bu çubuklar. Tuzlu bir tat olarak davet sofralarında yer alabilecek kolay bir tarif.



Baharatlı Çubuklar
Malzemeler
125 gr margarin küp küp doğranmış
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/4 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı peynir rendesi (ben Manyas kelle peyniri kullandım erimediği için)
Un
Tuz
Üzeri için: Haşhaş, susam veya çörekotu
Yapılışı:
  • Margarininizi küp küp doğrayıp hamuru yoğuracağınız kaba alın ve yumuşamasını bekleyin.
  • Üzerine 1 su brd. un ve diğer malzemeleri de ekleyip elinizle yoğurmaya başlayın. Un ekleyerek, yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dk. bekletin.
  • Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizle yumuşatıp unlu, düz bir zeminde 3-4 mm olacak şekilde, merdane ile açın.
  • İstediğiniz uzunlukta ve genişlikte şeritler halinde kestikten sonra her şeridi elinizle burup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Hamuru bırakırken uçlarından hafifçe bastırarak tepsiye yapıştırın ki şekli açılmasın.
  • Yumurta sarısını birkaç damla su ile karıştırıp, fırça ile şeritlerin üzerine sürün.
  • Üzerlerine haşhaş serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. pratik ve leziz görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Tuzlu cubuklara bayilirim ozellikle pastane isi olanlar:)) Sizin yaptiginiz da cok guzel gozukuyor tarifi not ettim.Vaktim olursa hafta sonu deneyecegim, sanirim cok zor degildir:)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor değil hiç. Uzun çubuklar olduğu için şekillendirme aşaması da yormuyor öyle. Denerseniz umarım beğenirsiniz.

      Sil
  3. SÜPERSİN CANIM..
    ELLERİNE SAĞLIK.
    HAYIRLI RAMAZANLAR.
    SAĞLIK HUZUR DİLERİ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sizlere de..

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma