31 Mayıs 2012 Perşembe

Tarifsiz: Annemin Mantarlı Pilavı

Merhaba. Bir önceki yazımda Tosya ziyaretimizden bahsetmiştim. Topladığımız mantarlardan çoğu cincelez dediğimiz cinstendi. Eve döndüğümüzde annem onlarla bize mantarlı pilav yaptı. Minik minik ve şirin oldukları için çoğunu doğramadan kullandık.
Pilav yapmayı bilmediğim için pilav tarifini veremeyeceğim. Ama gerisi şu şekilde, annem pişen pilavın içine önceden güzelce yıkayıp haşladığı mantarları süzdükten sonra ekledi, üzerine karabiber serpip bir de tavada kızdırdığı tereyağından gezdirdi ve yavaşça karıştırdı. Sonra pilavı bir süre demlenmeye bıraktı. Böylece her ne kadar tarifsiz desem de kısaca tarif vermiş oldum :)
Bence istenilen her çeşitte mantar kullanılarak yapılabilecek bir pilav bu.
Yanında kırmızı etle veya tavuk etiyle sunulabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma