29 Mayıs 2012 Salı

Mantar Toplama Gezimiz-Tosya

Haftasonunda ani bir kararla Tosya'ya annemlerin yanına gittik. Mantarların çıkmaya başladığını haber alınca bir heves koşturduk yani. Çok kısa zamanımız olduğu için sadece 1 gün dolaşabildik. Çok çeşit bulamadık ama yine de toplaması ve onları görmesi çok zevkliydi. Fotoğraflardakilerin çoğu yenmeyen, zehirli olan mantarlar. Bizim oralarda cincelez denen ve genelde birkaç tanesi yanyana bulunan 2. fotoğraftaki cinsten topladık genelde. Annem de onun pilavını yaptı bize. Onun fotoğrafları elimin altında olmadığı için bir sonraki postta yayınlayacağım.
Sadece 1 gün kalabilmiş olsak da güzel, mutlu bir ziyaret oldu.


















8 yorum:

  1. hii kelebeklerde mantarlarda heyecan verici:)

    YanıtlaSil
  2. mantar toplamayı seven(hem yemesini hem toplamasını) bir tosyalı olarak, memleketten biraz uzak olmamdan ötürü tosyadakileri toplayamıyorum. buradaki(karacabey)mantarları tanıyamadığımdan, burda da aramaya çıkmıyorum. fotoğraftaki meşe mantarlarını canımın çektiğini belirtirim. Ayrıca oradaki yarımca kulağı(koç da olabilir) şu anda yağda kızartmak istiyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Ekrem. Biz de mantarları pek tanıyamadığımız için çoğunu almadık. Ama dediğin gibi kızartması çok güzel oluyor bazılarının. Ziyaretin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. mantar ürkütür beni çok sevmeme rağmen:)))

    bu arada güzel yorumun için teşekkür ederim önerini dikkate alacağım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantar toplamak riskli bir iştir bilen bir kişi ile toplamak lazım bence işin sonunda zehirlenmekte var.

      Sil
  5. Evet çok lezzetli olmalarına rağmen çoğu cins çok tehlikeli. Bilmeden toplamamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  6. sevgili kuzen mantarları tanıyamadığın belli.. arada (teşbih de hata olmaz köyde ismi budur) bok mantarlarının da fotoğrafını çekmişsin:D

    ızgarada tuzlu tuzlu yemek var şimdi... bi de senin yaşın kadar mantar toplandım bennn nabeerrr:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahhaha :)) Kız hangisi onlar? sarılarsa biz onları yedik valla :D ızgarada yapacak güzel bi mantar bulamadık ki bebeem :S

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma