20 Aralık 2011 Salı

Çikolatalı Vişneli Topkekler



Cumartesi günleri çalışmıyor olmanın en güzel yanı; sonraki günün de tatil olduğunu bilmektir herhalde. Benim gibi çalışmaktan nefret eden bünyeler için ilaç gibi, koskoca 2 gün. 2 gün aslında ama kısacık geliyor insana, çabucak bitiveriyor. Ama verimli olmadığını söyleyemem. İnsanın kendine, sevdiklerine ayıracak vakti oluyor. Miskinlik yapmaya ya da gezip tozmaya..
Hemen her cumartesi erkek arkadaşımla beraberim ve ikimiz de mutfakta birşeyler denemeyi seviyoruz. Sık sık minik kekler yapıyoruz. Pancakeli leziz kahvaltılar yapıyoruz ya da öğlen yemeklerine yeni şeyler deniyoruz. Haftasonu işimiz gücümüz sadece boğaz değil tabiki :) Filmler izliyoruz, hava almak istediğimizde Çamlıca'ya yürüyüşler yapıyoruz, bazen bir alışveriş merkezine bazen de Kadıköy'e atıyoruz kendimizi. Bunları da neşeyle yapmamın en büyük nedeni ertesi günün de boş olması ;)
İşte böyle günlerde en çok ve en severek yapıp yediğimiz şey de çikolatalı cupcake. Bazen minik değişiklikler yapıyoruz ama en sevdiğimiz şey çikolatalı, süngerimsi cupcakeler. İlk sıcaklığını attıktan sonra hala sıcakken yemesi müthiş bir zevk.


İşte öyle günlerden birinde de vişnelisini yaptık. Üzerlerine dondurulmuş vişneler ekledik. Sıcak sıcak tüketip midemizde hamur ettikten sonra da sindirmek için Çamlıca'ya çıktık :)



Vişneli Çikolatalı Cupcake
Malzemeler
3 yumurta
1 çay brd. tozşeker
100 gr margarin
1 çay brd. süt
3 kaşık kakao
40 gr bitter çikolata
1-1,5 su brd. un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
20-25 adet vişne

Yapılışı: Margarini küp küp doğrayıp bir karıştırma kabına alın. Tozşekeri ekleyip kremsi bir kıvam alana dek mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü de ekleyip tekrar çırpın. Başka bir kapta unu, kakaoyu ve kabartma tozunu birbiriyle iyice karıştırıp yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Karışım iyice birbirine karıştığında ince ince doğranmış çikolatayı ekleyin. Kaşıkla bir iki defa alt üst edip cupcake kalıplarına dökün. Üstlerine 3-4 adet vişne koyup önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. vişne ve çikolata, nefis. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  2. Ben bu şirin tadı daha yeni gördümmmm.Nefis görünüyorlar vallahi bayıldım.İkinizinde ellerine sağlık ne mutlu size:)mutluluklar ve mutlu yıllar dilerim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederiiim :) Size de mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  4. Çikolata ve vişne en sevdiğim ikili :) tarif için teşekkürler, ellerine sağlık ve yiyenlere afiyet can olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için. Sevgiler..

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma