30 Ekim 2011 Pazar

Kahvaltılık Lezzetli Bir Seçenek: Pizza Omlet

Daha önce bahsettim mi bilmiyorum, boğazına düşkün biri olduğum için kahvaltı bana göre çok önemlidir. Öyle peynir, zeytin, ekmekle geçiştirebileceğim bir öğün hiç değildir. Çalıştığım günlerde ya sandviç ya da gözüme gönlüme hitap edecek şekilde hazırlanmış bir tostla hallederim o işi. Amaaa iş pazar kahvaltısına gelince değişir. Mutlaka yumurta olmalıdır benim kahvaltımda. Ne çeşit olursa olsun ama beyazı iyi pişmiş rafadan yumurtanın yeri hep ayrıdır. Tavaya kırılmış, çırpılmamış yumurtayı da severim. Ama beyazı mutlaka iyi pişmiş olmalıdır. Omletler, haşlanmış, baharatlanmış yumurtalar da sevdiklerimdendir. Dediğim gibi yumurtanın her çeşidi kabulümdür. Yumurta dışında başka çeşitler de hazırlarım. Erken uyanırım genelde. Haftasonumu uyuyarak hiç etmeyi sevmem. İşte herkesten önce uyandıysam, genelde hemen mutfağa girer poğaça hamuru yoğururum. Herkes kalkana kadar fırına koymuş olurum. Evde iki kişi yaşasak da haftasonlarımız kalabalık olur çoğunlukla. Kahvaltı sofrası da ona göre çeşitli olur. Tabi her haftasonu aynı olmaması için değişik şeyler denerim.
Geçen haftalarda  da Defne'nin doğum günü için minik pizzalar yapmıştık. Ondan epey malzeme kalmıştı. Ertesi gün de Pazar olunca güzel bir omlet yapalım bunlarla dedik. Kırmızı biberi seven herkesin hoşlanacağı bir omlet oldu.





Pizza Omlet
Malzemeler  4-6 kişilik
3 yumurta
Yarım çay brd. süt
1 çorba kaşığı un
1 adet kırmızı biber
3-4 adet parmak sosis
Mısır
Maydanoz
Pulbiber, karabiber, Tuz
1 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı: Geniş bir tavaya margarin ve sıvıyağı koyun. Yağ ısınınca ince doğranmış kırmızı biberleri ekleyin ve 2-3 dk. karıştırarak pişirin. Doğranmış sosisleri de ekleyip sosisler kızarana kadar karıştırın. Bir karıştırma kabına sütü ve unu alıp iyice çırpın. Üzerine yumurtaları kırın, tuzunu da serpip iyice çırpın. Tavaya mısırları da ekleyip bir iki defa karıştırdıktan sonra yumurtalı karışımı tavaya ekleyin. Üzerine pulbiber, karabiber ve kıyılmış maydanoz serpin. Yumurtanın iyi pişmesi için bazı yerleri tahta kaşıkla delerek istediğiniz kıvamda pişirin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Tasarım:Sawako Kuronuma