İştah açıcı, lezzetli bir aperatif ve her öğünde rahatlıkla kullanılabilecek bir çeşit. İtalyanların de hemen her yemeğin öncesinde veya çorbalarının yanında sunduğu bir lezzet. Yanına hazırlanmış domatesli, fesleğenli bir sosa batırarak yenebilecek, dilimleyip buharı tüten bir kase domates çorbasının üzerini süsleyecek harika bir tat. Ya da benim yaptığım gibi kahvaltıya fark katacak, muhteşem kokusuyla ve tadıyla bir iştah açıcı...
Sarımsaklı Ekmek
Malzemeler (10 adet için)
5 dilim tost ekmeği (veya 10 ince dilim herhangi bir çeşit ekmek)
3 büyük diş sarımsak
40 gr iyice yumuşamış tereyağı/margarin
Taze veya dondurulmuş maydonoz
Parmesan veya kaşar peyniri
Tuz
Yapılışı: Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın. Küçük bir kasede tereyağını ve rendelenmiş sarımsağı iyice karıştırın. Çok az tuz ekleyin. İnce kıyılmış maydanozları da ekledikten sonra ekmeklerin üzerini kaplayacak şekilde sürün. Üstüne parmesan peyniri veya kaşar peyniri rendeleyip ızgara teli üzerinde fırına verin. 10-15 dk fırında kızartın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Görüntü öyle güzel ki hemen yapasım var. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok severim ama hiç maydonoz eklemedim , bir de öyle denemeliyim. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
görüntüsü süper.. canım çekti. İlk vakit bulduğumda hemen deneyeceğim. ÇOk güzel... Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
YanıtlaSilNe kadar lezzetli duruyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilBeni de en sevdiğim aperatiftir ama dediğin gibi inanılmaz iştah açıyor. Ben devamlı yiyebilirim doymam gibi geliyor. :)) Ama gerçekten yabancı turistlerin de çok sevdiğini yakinen biliyorum. Özellikle İngiliz ve Fransızlar. Eline sağlık ama keşke aklıma getirmeseydin. :))
YanıtlaSil