19 Mayıs 2010 Çarşamba

Çilek Soslu İrmik Helvası


19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bugün tatildi işyerim. Boş günü değerlendirmek gerekir diye birşeyler yapayım dedim :) Ne zamandır yapmadığımız bir tatlı olduğu için İrmik Helvası yaptım. Şekeri çok olmasın derken biraz abartmışım sanırım, şekeri çok yerinde olmadı. Ama azcık daha şeker ilavesiyle harika olacaktır diye düşünüyorum.

Çilek Soslu İrmik Helvası
Malzemeler
İrmik Helvası İçin
3 su brd. irmik
2 su brd. süt
1 su brd. su
1,5 su brd. tozşeker
125 gr margarin
Çilek Sosu İçin
2 su brd. doğranmış çilek
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı: Geniş bir teflon tencerede margarini eritin. İrmiği ekleyip yağda rengi dönene kadar kavurun. Başka bir kapta sütü, suyu ve şekeri kaynatın. Kavrulmuş irmiğin üzerine gezdirerek dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte demlendirin.
Bu arada küçük bir tencerede Doğranmış çilekleri şekerle birlikte karıştırın. Üzerine mısır nişastasını serpip karıştırın. Biraz kaynattıktan sonra çilekler çok erimeden ocaktan indirin. İrmiği soğutup kaselere doldurup, üzerlerine soğumuş çilek sosundan ekleyip servis edin.
Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. bayılırım irmik helvasınadenizcim... ama böle bol fıstıklı olanına :)) çilek soslu hiç denemedim..senin tarifinde fıstık göremedim. ellerine sağlık çok güzel gözüküor bende 3-4 gün önce yapmıştım.

    YanıtlaSil
  2. klasik irmik helvasından farklı bu. değişik ve güzel oldu.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Deniz Hanım... Ada ile ben un helvasına bayılıyoruz, güzel yapmayı öğrenmek isterdim. Sen de iyice öğren de bir araya geldikçe onu da yapalım.

    YanıtlaSil
  4. un helvasını ben de seviyorum. iyi bir tarif bulursam denerim belki bir ara. paylaşırım o zaman burada da.

    YanıtlaSil
  5. ben süper yapıorum un helvasını gelin de bende yiyin şimdiden davetlisiniz:))))))))))

    YanıtlaSil
  6. Fatma, o zaman sana geleceğimiz zaman bize mutlaka un helvası yapacaksın artık... Nasıl olsa şimdiden öğrendin sevdiğimizi... Bir da söylememiz gerekmez artık dimi ?ha !

    YanıtlaSil
  7. elbette, her zaman

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma