6 Mart 2010 Cumartesi

Uzun Bir Moladan Sonra İş Hayatı, Blogculuk ve Çikolata Soslu Portakallı Toplar

Bu kadar farklı üç konuyu aynı yazıya nasıl sığdırırım, ne yazarım bilmiyorum. Ama son 5 günüm bunlarla geçti. Gerçi çikolatalı topları ben yapmadım, birkaç hafta önce ablam yapmıştı. Ama işten arta kalan zamanımda anca fotoğrafları bilgisayara yükleyip, düzenleyebildim.
 Evet, başlıkta da yazdığım gibi sonunda bir iş bulabildim. Epey uzun bir ara olmuştu. Bana kalsaydı hiç şikayetçi olmazdım :) Ama malum Türkiye şartlarında çalışmak zorunda kalıyor insan. Aslında iş hayatına gireli de pek fazla olmamıştı. Eski işimde bir seneyi devirmeye az kalmıştı ki işten ayrıldım. Yani iş hayatında amatör takılıyorum henüz. 
Geçtiğimiz Pazartesi günü başladım yeni işime ve henüz adapte olamadım. İşe ihtiyacım var ve o yüzden işten soğumamak için akşamları biraz pcde takıldıktan sonra yatıyordum. Uykusuz kalırsam sabah kalkmak zor gelir, öyle olursa işe gitmekten nefret ederim diye pek zaman ayırmadım bloguma. Zaten beni dört gözle bekleyen de yok gibi görünüyor. Körler, sağırlar birbirini ağırlar gibi geçip gidiyor blogculuk da. Yazdıklarım boşunaymış gibi hissediyorum çoğu zaman. Ama bu tür şeyler için zaman lazım tabi ki. Bir anda onlarca yorum alamazsın yazdıklarına. Kırk fırın ekmek yemen lazım daha. Hııııııı.... Dıtt! Yok öyle.
 Püff saçmalıyorum. İyice manyamadan Çikolata Soslu Portakallı Toplar'dan bahsedeyim. Kısa bir süre önce Yalancı Profiterol tarifi yayınlamıştım. İşte bu tarif de oradan geliyor.O tarifte elma ve muz kullanılmıştı bisküviye ek olarak. Bunda ise portakal kabuğu ve ceviz kullanılıyor.


Çikolata Soslu Portakallı Toplar
Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
2 adet portakalın kabuğu
1 su brd. dövülmüş ceviz
1 çay fincanı su
1 çay fincanı şeker
40 gr bitter çikolata
4 çorba kaşığı krema
Yapılışı: Öncelikle portakalları yıkayıp, kabuklarını ayırdıktan sonra beyaz kısımlarını alıp şeritler halinde kesin. 1 su brd. suda bir taşım kaynatın ve suyunu süzün. Portakal kabuğunun hafif acımsı tadını sevmiyorsanız bu işlemi bir kaç defa yapabilirsiniz. Biz sevdiğimiz için bir defa kaynatıp, süzdük. Daha sonra 1 fincan su ve 1 fincan tozşekeri bir tencereye alıp portakal kabuklarıyla beraber kaynatın. suyunu çektiğinde ocaktan alıp blenderdan geçirin. Bir karıştırma kabına bisküvileri ufalayın. Un gibi olmamasına dikkat edin. Portakal kabuğunu ve cevizi de ilave edip iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve bir servis tabağına dizin. Küçük bir cezvede kremayı ısıtın, kaynatmadan çikolata parçalarını ekleyin ve ocaktan alın. Çikolatalar eriyip sos haline gelince portakallı topların üzerine dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. KRİZDEYİM ALDIM 3-5 TANE . ELİNE SAĞLIK VE HOŞGELDİN

    YanıtlaSil
  2. yazı toplardan hoş olmuş :)devam devam alıştık biz seni tıklamaya.

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma