10 Şubat 2010 Çarşamba

Sevdiğiniz İçin İkinci Tarif : Çikolatalı Pirinç Patlağı

Merhaba. İkinci tarifimle buradayım. Malum günden dolayı harıl harıl pratik, şirin tatlılar aramaya koyuldum. Aklımda ve listemde o kadar çok tarif var ki hepsini bu kısa süreye sığdıramayacağım için; en kolay ve 'sevgili'nin beğeneceğini düşündüğüm tarifleri deniyorum. Uzun zamandır denemeyi istediğim tariflerden biri olan Çikolatalı Pirinç Patlağında karar kıldım.
Geçenlerde olur mu olur diyerek, onca araştırma ve ümitsizlikle patlatmaya çalıştığım ve oraya buraya sıçrayan, halıdan tek tek toplamak zorunda kaldığım pirinçleri hatırlayarak; demek ki bu işin tek çözümü markete gitmek diye düşünüp yola koyuldum. Çok şükür ilk girdiğim markette pirinç patlağı ve marshmallowu kolayca bulduğuma sevinerek koşar adımlarla eve dönüp hazırlıklarıma başladım.
İlk tarifim olan milföyleri çok severek yapmıştım, ama bunun bende ayrı bir yeri olacak sanırım her zaman. Çünkü elime yüzüme bulaştırmadan ve süslemesini de adam gibi becerebildiğim nadir tariflerden biri oldu. Ayrıca fotoğrafları da gördüğünüz üzere pek bir güzel oldu. Sanırım bugün mütevazı olamayacağım. Çok sevinçliyim ortaya böyle güzel bir görüntü çıkarabildiğim için. Umarım siz de dener ve beğenirsiniz.





 

  
Çikolatalı Pirinç Patlağı
Malzemeler:
3 su brd. pirinç patlağı
1 paket marshmallow
3 çorba kaşığı margarin
Çikolata kaplama için :
80 gr bitter çikolata
1 çay brd. krema
Yapılışı: Küçük bir tencerede margarini eritin. İçine marshmallowları da koyup iyice eriyene kadar çok kısık ateşte karıştırın. Pirinç patlağını bir kaba alıp üzerine marshmallowlu karışımı dökün ve iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye karışımı dökün ve bastırarak sıkılaşmasını ve yayılmasını sağlayın. Bir cezvede kremayı kaynama noktasına getirip çikolata parçalarını da ekleyerek iyice eritin. Hazırladığınız çikolata sosunu tepsideki pirinç patlaklarının üzerine yayın. Buzdolabında çikolata katılaşana kadar bekletin. Çok fazla setleşmeden istediğiniz şekilde dilimleyin veya herhangi bir kalıpla kesin. Süslemesini de yaptıktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. eminim cok tatlı olmuştur :) gece gece gördüm al şimdi cikolata krizine girdim:) tatlı görünüyor bakarken sanki tadını bile duyuyomuş gibi oldum:) tarık

    YanıtlaSil
  2. maşallah maşallah ...
    ya ben sana birtürlü yorum gönderemiyorum. Bu sefer olacak inşallah. öznur

    YanıtlaSil
  3. oldu bu sefer evet :)
    teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine emeklerine saglik nefis görünüyor sevgiler canim

    YanıtlaSil
  5. teşekkürker Gülcan.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma