19 Aralık 2009 Cumartesi

Elmalı Mini Paylar



Malzemeler:
2 su brd. un
125 gr margarin (küp şeklinde doğranmış)
1 yemek kaşığı toz şeker
4-5 yemek kaşığı buzlu su
1 tutam tuz
3 büyük boy elma
1 su brd. dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı toz şeker
Tarçın
Yapılışı: Bir kapta un, şeker, tuz ve tereyağını ara ara buzlu su ekleyerek yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Bu arada bir tavada, soyulmuş ve minik küpler halinde doğranmış elmaları 2 yemek kaşığı toz şeker, tarçın ve cevizle beraber bir kaç defa karıştırarak hafif pişirin. 1 saat buzdolabında beklemiş hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Büyük bir bardak veya kase yardımıyla daireler kesin ve ayçiçeği şekilli silikon muffin kaplarına (veya herhangi bir muffin kalıbına), kase şeklinde yerleştirin ve kalıbın şeklini alması için hafif bastırdıktan sonra içlerine elmalı harçtan koyup, hamurun dışarıda kalan kısmıyla üstlerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirin. İsteğe göre soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Bu tarifimle Soft Bowl Kek Etkinliği'ne katılıyorum.

11 yorum:

  1. Deniz'cim çok ilginç ve leziz olmuş ellerine sağlık.Deniycem kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Derya.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik canim cok nefis görünüyor...

    Sevgiler...

    Bu arada cizimler cok harika ya, bayildim...

    YanıtlaSil
  4. CANIM TARİFİN YAYINDA ŞİMDİDEN BAŞARILAR

    YanıtlaSil
  5. Çok şirin bir kek olmuş ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor ellerine sağlık deniz sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

    YanıtlaSil
  8. denizcim on parmaginda on magrifet benim becerikli arkadasim,tarifini muhakkak deniycem cunku cok lezzetli gorunuyor kocaman optum

    YanıtlaSil
  9. canım benim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. yıldızları bulamıyorum :)) nerden oy vericez

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma