Malzemeler:
2 su brd. un
125 gr margarin (küp şeklinde doğranmış)
1 yemek kaşığı toz şeker
4-5 yemek kaşığı buzlu su
1 tutam tuz
3 büyük boy elma
1 su brd. dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı toz şeker
Tarçın
Yapılışı: Bir kapta un, şeker, tuz ve tereyağını ara ara buzlu su ekleyerek yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Bu arada bir tavada, soyulmuş ve minik küpler halinde doğranmış elmaları 2 yemek kaşığı toz şeker, tarçın ve cevizle beraber bir kaç defa karıştırarak hafif pişirin. 1 saat buzdolabında beklemiş hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Büyük bir bardak veya kase yardımıyla daireler kesin ve ayçiçeği şekilli silikon muffin kaplarına (veya herhangi bir muffin kalıbına), kase şeklinde yerleştirin ve kalıbın şeklini alması için hafif bastırdıktan sonra içlerine elmalı harçtan koyup, hamurun dışarıda kalan kısmıyla üstlerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirin. İsteğe göre soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Bu tarifimle Soft Bowl Kek Etkinliği'ne katılıyorum.
Deniz'cim çok ilginç ve leziz olmuş ellerine sağlık.Deniycem kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilTeşekkürler Derya.
YanıtlaSilEllerine saglik canim cok nefis görünüyor...
YanıtlaSilSevgiler...
Bu arada cizimler cok harika ya, bayildim...
CANIM TARİFİN YAYINDA ŞİMDİDEN BAŞARILAR
YanıtlaSilÇok şirin bir kek olmuş ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık deniz sıcacık sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim güzel sözleriniz için.
YanıtlaSildenizcim on parmaginda on magrifet benim becerikli arkadasim,tarifini muhakkak deniycem cunku cok lezzetli gorunuyor kocaman optum
YanıtlaSilcanım benim teşekkür ederim.
YanıtlaSilyıldızları bulamıyorum :)) nerden oy vericez
YanıtlaSilbuldun sonunda :)
YanıtlaSil