Zaten böyle bir sıkıntıya düştüğümde hemen blogger arkadaşlar arasında dolaşıyorum, her birine "kahvaltı" yazıp sonuçları karıştırıyorum :)) İşime yarayan o günü kurtaracak bir tarif varsa süper!
Geçenlerde Papatya Prenses IG'de paylaşınca hemen not almıştım bu kızarmış topileri. Denemesem çatlardım zaten. O yüzden yine sıkıntıya düştüğüm bir sabah denedim ve pek beğendim bu sevimli peynircikleri.
Kızarmış Peynir Topları
Malzemeler
Top peynir
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 su brd. ekmek kırıntısı veya 1/2 su brd. galeta unu
Sıvıyağ
Yapılışı
- Top peynirleri yıkayın, kağıt havlu ile suyunu alıp küçük bir poşete koyun. Üzerine unu ekleyip iyice sallayıp bir kaseye alın.
- Ekmek kırıntılarını /galeta ununu bir kaseye alın. Yumurtayı da bir kasede iyice çırpın.
- Peynir toplarını önce yumurtaya sonra ekmek kırıntısına/galeta ununa bulayın.
- Küçük bir sütlükte kızdırdığınız yağda kızartın. Her tarafları kızarınca süzgeçle kağıt havlu serili bir tabağa alın.
- Sıcakken servis edin.
Görüşmek üzere.
Sütlükte kızartmak da güzel fikirmiş doğrusu. :)
YanıtlaSilEllerine sağlık enfes görünüyorlar.
Yaşasın farklı tarifleri olan kahvaltı sofraları o halde :))
Yaşasın :)
SilAz miktarda malzemeler için genelde ben ya sütlükte ya da büyük cezvede kızartıyorum bu tür şeyleri.
Teşekkürler uğradığın için.
Top mozarella değil mi? Ellerinizağlık. se
YanıtlaSilMozarella olduğundan emin değilim. Muratbey'in bir peynir çeşidi. Topi diye geçiyor.
SilTeşekkürler :)
tamam teşekkürler:)
SilÇok güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSil:)
Silay ben bu peyniri çok seviyorum ama kısa sürede tüketmezsek bozuluyor, bu şekilde değerlendirebilirim deneyeceğim mutlaka eline sağlık canım :)
YanıtlaSilTeşekkürler uğradığınız için :)
Sil