Kırmızı Erikli Galette
Malzemeler
1 su brd. +1/3 su brd. un
90 gr soğuk tereyağ
2 yemek kaşığı soğuk su
2 yemek kaşığı tozşeker
3 adet kırmızı erik
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tozşeker (eriklerin ekşi veya tatlı olmasına göre miktar değişir)
(Erikler çok tatlı ise birkaç damla limon suyu)
Yapılışı
- Hamur için unu bir kaba eleyin. Tozşekeri ilave edip karıştırın. Soğuk tereyağını küplere kesin una ekleyin. Bir çatalla tereyağ parçalarını ezerek una karıştırın. Bir yemek kaşığı soğuk su ekleyip karıştırın. Hamura kaşıkla bastırdığınızda birleşiyorsa tekrar su eklemeyin ve ellerinizle hamuru fazla oynamadan bir iki defa yoğurun. Birleştirin ve streçleyip buzdolabına kaldırın.
- Erikleri ikiye kesin, çekirdeğini çıkarın ve ince dilimlere kesin. Nişasta ve şekeri ilave edip karıştırın.
- Hamuru çıkarın. Hafif unlu zeminde 5-6 mm kalınlığında açın. Hamuru yağlı kağıt serili tepsiye alın ve ortasına erik karışımını dökün. Yanlardan 3-4 cm boşluk kalacak şekilde düzleyin erikleri. Yanlardaki hamurları içe katlayın. İsterseniz bu kısımlara fırça ile çok az su veya yumurta akı veya yumurta sarısı sürün. Tozşekeri serpiştirin ve 180 derecedeki fırında hamur hafifçe kızarana dek pişirin.
Görüşmek üzere.
Gerçekten çok güzel görünüyor.Deneyeceğim :)
YanıtlaSilBeğenirsiniz umarım :)
SilHakkaten pratik bişeymiş bu.
YanıtlaSilTart yapmak hep zor geldi bana.
Bunu deneyebilirim.
Şeftalili falan da çok güzel olur sanırım.
Ellerine sağlık :)
Genelde bana da zor gelir tart hamuru hazırlamak. Ama bir kere başlayınca da boş yere bekleyip durduğumu farkederim her seferinde :)
SilBunda pek uğraşmak yok, o yüzden daha kolay.
Ooo pratik ve lezzetli gözüküyor.. Erikli pie gibi :) afiyetler olsun.. deneyeceğim ilk fırsatta.
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz.
SilUğradığınız için teşekkürler.
Valla tadını bilmiyorum ama görünüşü çok iştah açıcı :)
YanıtlaSil:)
Sil