29 Mart 2016 Salı

Pırasalı Mini Kişler

Bu ayın başlarında erkek arkadaşımın doğum günü için hazırlamıştım bu pırasalı kişleri. O günlerde pırasalı börek yapmak istiyordum ve sürekli eve pırasa getiriyordum. Ama bir türlü böreğini yapmaya elim gitmemişti. En sonunda fırsat bu fırsat diyip işe koyuldum.
Kalıp olarak yine cupcake kalıbı kullandım. Bu tür tek kişilik, dilimlemeye gerek duyulmayan yiyecekleri oldum olası sevdim. Özellikle kişlerde ve böreklerde dilimlemeyi sevmiyorum. Böreği ya rulo yapıyorum ya gül şeklinde, kişleri de ya cupcake kalıplarında ya da mini tart kalıplarında hazırlıyorum. Hem artanları saklaması da kolay oluyor bu şekilde.
Bunları yaparken hamurum artmasın diye tabanları biraz kalın tuttum ben. Sizler daha ince yerleştirebilirsiniz hamurları. Ama bu haliyle de çok lezzetlilerdi. Çok yakında tekrar yapmak istiyorum, zira şu sıralar ciddi ciddi diyette olduğum için hiç bir şeyi doyasıya yiyemiyorum ve aklım biraz da olsa kalıyor bu tür sevdiğim yiyeceklerde^^
NOT: Ben hamuru hazırlarken, evde yaşlılar da olacağı için zeytin yağı kullandım ve pişince hamurun yumuşak olması için yoğurt ve süt kullandım. Siz isterseniz daha farklı bir kiş hamuru veya tart hamuru kullanabilirsiniz.

Pırasalı Kiş (12 adet)
Malzemeler
2 cup doğranmış pırasa, yeşil yaprakları
Yarım soğan
1 yumurta
1 dilim beyaz peynir (ufalanmış)
1 çay brd. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pulbiber

1,5 cup tam buğday unu
1/2 çay brd. zeytin yağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay brd. süt
Yarım paket kabartma tozu
Tuz

Yapılışı
  • Öncelikle hamur için olan tüm malzemeleri bir kaba alın. Kaşıkla karıştırın ve toparlamak için yoğurun. Yumuşak bir hamur olmalı. Çok yapışırsa az daha un ekleyip toparlayın.
  • Bir tavaya soğanı yemeklik doğrayın 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip 1-2 dk kavurun. İnce doğranmış pırasaları da ekleyip birkaç dk daha pişirin. soğuması için bir kenara alıp bekletin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Cupcake kalıplarınıza cupcake kağıtları yerleştirin.
  • Hamuru 12 parçaya bölüp yuvarlayın. Teker teker elinizde açıp kalıplara yerleştirin. Bir çatalla tabanlara delikler açın ve ısınmış fırında 15 dk pişirin.
  • Soğuyan pırasaya, yumurtayı, beyaz peyniri, kaşar peynirin yarısını ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Fırından çıkan hamurların ilk sıcağı çıkınca içlerine 1'er yemek kaşığı pırasalı harçtan koyun. Üzerlerine kalan kaşar peynirinden serpiştirin ve fırına verin. Üzerleri kızarana dek pişirin.
Görüşmek üzere.




12 yorum:

  1. Ay çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık <3

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli gözüküyor. Ayrıca kalıplarla da çok sık duruyor.Pırasadan hoşlanmayanlar bile su görüntüye hayır diyemez bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğenmenize sevindim :)

      Sil
  3. Çok lezzetli olduğuna eminim... Pırasa çok yakışıyor hamurlu tariflere...Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pırasayı hamurlulara eklemeyi yeni keşfettim. Gerçekten çok yakışıyor. Teşekkürler uğradığınız için.

      Sil
  4. Bayılırım buna pırasalı tariflere ilgim ayrıdır:))) Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırasa artık değişik şekillerde de girmeye başladı mutfaklara. Önceden sevmezdim sadece zeytinyağlısı veya kıymalı yemeği yapıldığında, ama artık hoşuma gidiyor bu şekilde değişik pırasalı tatlar.
      Beğenmenize sevindim, teşekkürler, güzel bir gün dilerim.

      Sil
  5. Böyle minik tatları minik kalıplarda ben de çok seviyorum. Ayrıca senin kolay olan tariflerini de çok seviyorum. ellerine sağlık ve afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki daha bir pratik geliyor bana böyle hazırlamak. Güzel de görünüyorlar :)
      Teşekkürler uğradığınız için, sevgiler.

      Sil
  6. Pırasayı böyle yiyebilirim belki, farklı bir tarif çok da hoş görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Tam benlik olmuş bu kişler pırasaya bayılırım özellikle hamurişlerinde elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma