8 Ocak 2016 Cuma

Fırında Sebzeli Omlet

Son birkaç haftadır diyetteyim. Yemeklerimi ve kahvaltılarımı sade tutuyorum. Genelde domates ve peynir baş kahraman kahvaltılarımda. Ama maydanoz, nane, roka, kırmızı biber, yeşil biber gibi eşlikçileri de mutlaka eklemeye çalışıyorum.
İşyerinde eskiden beri böyleydi zaten kahvaltılarım, arada bir yenen poğaça, börek haricinde.
Ama evde zorluyor bu sade yeme olayı. Alışkanlıktan olsa gerek, haftasonu kahvaltıları özeldir benim için. Biri gelecek olsun, olmasın mutlaka özel bir şey pişirmeye çalışırım değişiklik olsun isterim.
Eh şimdi işin içine diyet girince benim seçeneklerim azaldı. Elbette memnun değilim bu durumdan. Yine de ufak ufak değişiklikler yaparak özelleştirmeye çalışıyorum haftasonu kahvaltılarımı.
Geçen Pazar da tek kişilik kahvaltımı, biraz özel kılmaya çalışarak hazırladım. Yanyana ayrı ayrı yiyeceğim tüm malzemeleri karıştırdım attım fırına. Oldu mu sana fırında sebzeli omlet :) Pek de güzel oldu. Zaten daha önce de Frittata ismi altında yayınlamıştım benzer bir tarifi.  

Fırında Sebzeli Omlet
Malzemeler (Malzemeleri kişi sayısına göre dilediğiniz gibi artırabilirsiniz)
Yumurta
Beyaz peynir
Domates (Az ve susuz şekilde koymakta fayda var)
Zeytin
Kırmızı biber (közlenmiş veya tost makinesinde pişmiş)
Yeşil biber (közlenmiş veya tost makinesinde pişmiş)
Kaşar peyniri
Tuz, Pulbiber, Karabiber
 
Yapılışı
Tüm malzemeleri minik minik doğrayıp bir kasede karıştırın. Azıcık tereyağı ile yağlanmış fırın kaplarına paylaştırın, üzerlerine rende veya dilimlenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 200 derecede ısınmış fırında kabarıp, hafif kızarana dek pişirin.
Ve kendi yazdığım şiirimle şimdilik veda ediyorum.
Görüşmek üzere.
 
İsyan
Kahvaltılarım pek sade,
Tokluğum şahane!
Yemeklerim yavan,
Sinirlerim tavan!
Gitmiyor diyor tartılar,
Olduğu yerde hep kilolar!
Yiyemediklerim arkamdan ağlar.
Oy diyetisyenim,
Söyle kime isyan eyleyim!
                      Aynagöz Deniz.
 

10 yorum:

  1. Ahahah şiir çok iyi ya! Benim için de haftasonu kahvaltıları özeldir ve diyetteyken gerçekten çok az seçenek kalıyor. Fırında böyle bir şey hiç denememiştim güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Şair ruhumu ortaya çıkarayım dedim, bu kadar oldu :D
      Fırında yumurtadan çekinirim aslında ben koku olacak diye ama hiç olmuyor ve kıvamı da kabarık oluyor. Denemenizi tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Darılma ama şiir omletten daha güzel :)) kalemine sağlık. ben de severim detaylı kahvaltıları, özellikle haftasonu herkes geç kalkmış iyice acıkmışken , sevilen sevilmeyen yeşillik, yumurta ne varsa yediririm. Fırında yumurta hiç denemedim, yapmalı tarifinle. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Görülen o ki diyetle birlikte şiir yeteneğim de tavan yapmış :D
      Kahvaltı neyse ki tüm yeşilliklere açık bir öğün. Bol vitaminli, proteinli kahvaltılar gün için mükemmel bir enerji kaynağı olduğundan önemli diyorlar sanırım. Neyse ki kahvaltı yapmama gibi bir alışkanlık edinip mahrum kalmamışım bu keyiften ve nimetlerden diyorum :)
      Fırında yumurta ilginç oluyor. Çok az krema eklemesi yapanlar da var. Eminim nefis oluyordur öyle de. Ama ekstra yağa ihtiyaç yok diyerek katmıyorum ben :) Denersen beğenip beğenmediğini öğrenmek isterim.
      Sevgiler sana da. Güzel bir haftasonu dilerim.

      Sil
  3. Güzel hafta sonları ,harikaaa ellerine sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Saglikli ve pratik daha ne olsun ellerine saglik canim afiyetle..

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık arkadaşım omletin de şiirin de harika vallahi ben de aynı durumdayım çok uğraşıyorum ama kilolar kolay gitmiyor. Kışın daha çok mu yağlanıyoruz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef kolay gitmiyorlar :( Kışın biraz daha az hareket ediyoruz sanırım.
      Teşekkürler uğradığın için.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma