3 Eylül 2015 Perşembe

Bizim Evden Akşam Yemeği Manzaraları

Merhaba. yine güzel bir ayın başındayız. Gerçi Ağustos'ta Eylül'ü yaşadık, Eylül'de de Ağustos'u yaşıyoruz sanki. Bir sıcak, bir sıcak ki ne içerilerde ne dışarılarda durulmuyor. Klima olmadan nefes almak bile zor. Ama gündüzün tüm sıcağına rağmen, sabahın bu aylardaki serinliğini seviyorum.
Son zamanlarda biriken birkaç fotoğrafım var. Hepsi akşam yemeklerimiz olduğu için ve genelde akşam fotoğrafları olduğundan ayrı ayrı post yazmak istemedim. Tek postla çıkaracağım aradan onları.
Bizim evde pek tencere yemeği pişmiyor biliyorsunuz. Ya benim fantastik yemeklerim^^ ya da ablamın çorbaları, zeytinyağlıları pişer genelde. Sıklıkla da diğer ablamdan hazır olarak gelir yemekler. Bazen işten dönerken tavuk alıyorum, hızlıca içine sebze parçaları (havuç, kabak, soğan, patates, kereviz sapı, ıspanak, kuşkonmaz, pırasa, yeşil soğan gibi) atıp kaynatıyorum, ablamla favorimiz bu. Arada ben kendiminkine noodle da atıyorum. Bazen bloglarda görüp yemek istediğim yiyecekler oluyor, bunları deniyorum akşam yemekleri için. Ablamla tarif üzerinde kritik yapıyoruz. Bazen evde tek oluyorum. Kendime göre atıştırmalık veya tek kişilik dürümler, quasedillalar, pizzalar, sandviçler hazırlıyorum. Fırında makarna ve sebze de çok pişiriyorum mevsime göre.
Bu yemeğin tarifini daha önce burada paylaşmıştım. Kırmızı soslu tavuklu Enchiladas. Yeğenim Baran geldiğinde onun için yapmıştım bu yemeği. Yeğenlerim de dahil yiyen herkes tarafından beğenilen bir yemek oldu. İlk tarifte minik tortillalar (lavaş) kullanmıştım. Bunda büyük tortillalar kullandım.
Bu da yine lavaş kullanarak yaptığım tavuklu, sebzeli bir dürüm. Sardıktan sonra tost makinesinde ısıttım.

Bu yemek aslında bizim evde pişmedi. Ama ablamla birlikte pişirdik. Köfteli Ali Nazik. Salata müstakbel eniştem tarafından yapıldı. Minik minik doğrandığı için çok emek isteyen ama çok leziz bir salataydı.
Arada bir balık da pişiriyorum. Donmuş balık bu. Üzerini yine yeşil soğan, limon-portakal kabukları ile doldurup folyoda pişirdim. Adaçayı da yakışıyor balığa, denemenizi tavsiye ederim.
Bu da Ispanaklı Fırın makarna. Ama makarnası da renkli olanlardan. Açık söylemek gerekirse bunu beğenmemiştim. Ispanakla biraz yavan geldi. Belki azıcık da kıyma katsaydım daha lezzetli olurdu.
Sebzeli ve etli quasedilla. Fasulye, patates, havucu azıcık buharda pişirdim. Patlıcan dilimleri ve incecik kıyılmış eti yağda kavurdum. Diğer sebzeleride ekleyip biraz daha kavurdum. İki lavaş arasına yayıp fırında kıtırlaştırdım. Dilimleyip salata ile yedim.
Ve assolistimiz Mekik mantı. Sırf bunu da yayınlamak için hazırladım aslında bu yazıyı. Çok beğendiğim, yanında parmaklarımı da yediğim bir yemek oldu diyebilirim. Gerçekten bayıldım. Keşke şimdi de olsa ve yesem. Asya'dan Esintiler'de görüp epey yutkunmuştum ve kesinlikle yapacağımı yazmıştım ona da. O tavuklu yapmıştı ama ben evdeki kıymayı kullanmak için kıymalı yaptım. Zahmetine kesinlikle değiyor. Şiddetle tavsiye ediyorum. Kızarmış mızarmış, yemem demeyin, diğer öğünlerde az yiyip bunu mutlaka deneyin derim. Yufkaları ben biraz fazla kızarttım. Çok güzel çıtır çıtır oldular.
Yalnız tek başınıza 3-4 kişilik yufka sarmaya kalkmayın. Çok sıkıcı ve yorucu. Ben 3 kişilik yaptım ve artık sonlara doğru pes edebilirdim ama etmedim :D Hazır üçgen kesilmiş yufkalardan bir paket kullandım ben ve 3 kişiye çok güzel yetti. Çok küçük bir soğanı ve kıymayı ve incecik doğranmış biberi kavurdum azıcık yağda. Küçük bir domates ve biraz baharat ekleyip pişirdim. Servis için sarımsaklı yoğurt ve salçalı, acılı sos hazırladım. Bol kuru nane ile servis ettim.
 
İşte böyle.. Bizim akşam yemekleri böyle oluyor bazen.
Bu haftasonu yokum. Tosya'ya gideceğiz. Bol bol fotoğraf paylaşırım Instagram'dan :) Beni oradan da takip edebilirsiniz.
Tekrar görüşmek üzere.
Hoşçakalın.
 
 

14 yorum:

  1. Hepsi nefis gözüküyor, ellerinize sağlık.Bu arada hazır üçgen kesilmiş yufka olduğunu da şimdi öğrendim. Artık yaşasın sigara böreği :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Hazır üçgen kesilmiş yufkalar satılıyor marketlerde. Ben de ilk gördüğümde sevinmiştim :) Acil zamanlar için pratik oluyor. Ama biliyorsunuz paket yufkalar taze yufkalara oranla daha kalın oluyor. Bunlar da öyle biraz. Bu mantı için o üçgenleri de tekrar 3'e kestim.

      Sil
  2. Çok lezzetli görünüyor hepsiii :)))
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Hepsi birbirinden güzel :) Özellikle 1. tarife bayıldım. Oldukça pratik... Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ilk tarif çok lezzetli oluyor, denemeni tavsiye ederim :)
      Teşekkürler uğradığın için.

      Sil
  4. Bir an önce eve gidip yemek yapma isteği duydum 😍
    Bloğuma da Bayadır tarif eklemediğimi farkettim.
    Gerçekten inspiring bir post olmuş ,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sevindim sizin içinizdeki şevki uyandırmama :))

      Sil
  5. Ayyy deniiiizzzz,
    daha gelir gelmez beni benden aldın. Ne bunlar böyle ayol. Sen yaptıkça ay ben de yapmalıyım diyorum. O börekli tarif bir görsel şölen adeta. Lavaşlı olanı da çok sevdim. Lavaş bulursam bugün markette tavuğum var ben de deniycem uydurmaca:) Köfte de çok cici görünüyor, ali naziğin o şekli değişik oluyormuş. Fırında makarna değil de ben makarna salatasını daha çok seviyorum neden bilmem. Bu ara bir makarna salatası yapasım var:)
    Bir de geçen pancarlı risotto gördüm tarif çok güzeldi. Yazmadım ama hatırlayabilirim büyük ihtimal. Pirincim de varken bi risotto yapasım var çok. Aslında zor bir tarifi yok yalnızca sıcak servis etmesi güç oluyor hemen bir koşu yapayım da geleyim denmiyor malesef. Misafire çok yapasım var dönünce ama o hemen servis etme detayını nasıl ayarlıycaz bilmiyorum:) Şu sıra kafamda bu delicesine dönen bir soru...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha! İlahi Tuğba güldürdün beni. Yap sen de bunları. Seveceğinize eminim bak. Hele lavaşlı nefis bir şey.
      Bir ara biz de makarna salatasına sarmıştık, sonra ne oldu, yerine ne geçti bilmiyorum yapmaz olduk :)
      Biz öyle bir şeye dadanırız genelde :)
      Risotto, orijinalini hiç yapmadım ama ablam sağolsun, her pilavı risotto görünümlü olur. Onlar sayılır mı? Aslında merak etmiyor da değilim. Ama şaraplı felan pişiyormuş galiba, yenir mi bilmiyorum bizim evde. Sıcak servis çok zor değil aslında. Yapılışı kısa sürüyorsa misafirler geldiğinde ocağa koyup masaya geçene kadar pişirebilirsin belki. Bilemedim canım :)
      Sevgiler çok, öpüyorum.

      Sil
  6. Ya Deniz saat şu an 23:22 ve yutkunmak ne kelime şuurum gitti,buzdolabına saldırdım ama hiçbir şey kesmedi. Hepsi süper hele en sondaki bir çılgınlık. Daha fazla bakmıyorum yarın inceleyeceğim. Sana pes diyorum başka bir şey de yazmıyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :)) O en sondaki gerçekten çılgınlık. Ve nefis bir şey. Deneyin mutlaka :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma