9 Temmuz 2015 Perşembe

Marmaris: İncekum Plajı, Dirikum ve Saklıgöl Restorant

Okul hayatım boyunca yaz tatillerini bekleyen bir çocuktum. Yaz gelip, okullar kapanır kapanmaz okula dair her şeyi kafamdan silerdim, Ağustos sonuna kadar tabii :) Ağustos bitmeye yakın beni bir hüzün kaplar, canım sıkılır, okul aklıma geldikçe içim yanardı. Her çocuk da böyleymiş gibi gelir şimdi bana, ve acırım okullu çocuklara :))
E tabi üniversite bitti, tatil kavramı da sona ermiş olmalıydı ama yıllardır hala yaz yaklaşırken, o zamanlardaki gibi sevinçli olurum. Sıcaklar gelsin diye değil sevincim, yaz olmasından, tatili anımsatmasından. Ama ne yazıktır ki, iş hayatında (öğretmenler hariç, hatta onlara da seminer kakalanıyor) yaz boyu tatil diye bir şey yok. Ama ben yine de yazı bu yüzden seviyorum. İzinlerimi bu yüzden yaz mevsimine ayarlıyorum. Hepimiz de öyleyiz herhalde. Yaz, tatil demek çoğumuz için.
Geçenlerde bahsettiğim gibi bu sene de güzel bir tatil yapma fırsatım oldu. Gezdiğim gördüğüm yerleri paylaşasım var çokça. Bakıp bakıp durduğum yüzlerce fotoğrafım var sonuçta :) Ancak bu sene çok erken oldu tatilim. Bu yüzden daha yeni tatile çıkmaya başlayanların fotoğraflarını gördükçe hiç gitmemişim gibi özlüyorum yine :)) Ben de fotoğraflarımla yetineceğim artık napayım :)
Neyse çok uzattım asıl konum bu değildi elbette. Biraz daha fotoğraf ve Marmaris'ten ziyaret edilebilecek, hoş vakit geçirilebilecek bir iki güzel yer daha göstereceğim size. Özellikle aracınızla giderseniz buralara uğrayabilir, eğlenebilirsiniz.
Biz gezimizin 3. gününde denize girip, kumsalda dinlenerek vakit geçirmek istedik. Ama ilk amacımız Ula'daki Sedir Adası'nı görmekti. Kleopatra Plajı'nı da görmeyi istemiştik ve oraya doğru yola çıktık. Ancak biz yine vakitsiz gittiğimiz için tekneleri kaçırmıştık ve gelen olur mu olmaz mı diye epey bocaladıktan sonra, yarın buraya tekrar, daha erken saatte geliriz, bugün yakındaki İncekum plajında vakit geçirelim diyerek uzaklaştık oradan. İncekum'a giriş de ücretli ve İncekum plajında kullanacağınız masalar ve şezlonglar da ücretli. Ama çok fazla göze batmayacak ücretler.
Girişten bir araçla (traktör römorku, çevresinde oturaklar var) plaja götürülüyorsunuz. Ancak burası bizim sandığımız kadar büyük bir plaj değildi ve etrafta çocuklar da vardı. Biz daha sakin bir ortamda denize girmek istediğimizden, bu alanın içinde, traktörle geçerken gördüğümüz minik koya doğru yürümeye karar verdik. Zaten orayı bilen bir çift de direkt orada inmişti traktörden. Biz de onlara katıldık ve gönlümüzce, doyasıya eğlendik.

Bu arada ilk gittiğimiz yer İncekum, burası da Dirikum plajıymış. Herhalde İncekum'a göre daha diri buranın kumları :))
İncekum kısmında masalar var piknik yapabileceğiniz, soyunma kabinleri ve tuvaletler de mevcut ve temiz bir yer. Etrafta tavuklar, horozlar koşturuyor. Masaların üzerlerinde çok hoş çiçekler var. Etraf ormanlık. Yani burada mavi ile yeşilin arasındasınız. Ama dediğim gibi küçük bir yer, sezonda çok kalabalık olabilir.
Burada epey vakit geçirdikten sonra yola çıktık ve yol üzerindeki Saklıgöl'e uğradık. Tabelaları takip edince kolayca bulunuyor ve Marmaris'e de yakın.
Saklıgöl, denize çıkan derelerin -sazlıklarla çevrili kanalların diyeyim, bulunduğu, bir kulüp. Özel bir işletme ve restorantı, dere sonunda plajı, kanoları ve bir çok aktivitenin daha yapılabileceği hoş bir kulüp. Biz bunu bilmeden yemek yemek için girdik. Ama manzaranın güzelliği, gölün dibindeki balıkları, kaplumbağaları seyretmenin keyfiyle epey güzel vakit geçirdik. Karnımız epey acıkmıştı aslında ama ben yine de görünce dayanamadım ve kalamar ile patates kızartması tercih ettim. Yemek sonrasında etrafta ufak bir gezintiye çıktık. Etraftaki karavanlar, atlar, tavus kuşu, derenin güzel manzarası ve sesimize doğru yüzen ördekleri görmek güzel ve dinlendiriciydi.
Fotoğraflar hem telefondan hem makineden. bu yüzden kalite farkları var. Umarım keyif almışsınızdır siz de.
Görüşmek üzere tekrar.
 

8 yorum:

  1. Çok güzelmiş burası bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. arabayla gidince siz daha çok tadını çıkarmışsınız marmaris ve civarının. fotoğraflar da çok güzel, kalamar da :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Araba ile gidenler buraların güzelliğini kaçırmamalı. Ve maalesef dün bakınırken gördüm ki aslında Saklıgöl'ün etrafındaki derelere azmak dereleri deniyormuş ve çok ünlü doğal akvaryum deniyormuş o derelere. Dalışlar yapılıyormuş. Gitmeden daha çok araştırsaydım keşke diyorum şimdi. Gitme fırsatınız olursa oraları da görün derim.
      Kalamar taze ve lezzetliydi :) iyi seçimdi benim için.

      Sil
  3. Ben de senin gibiydim çocukken. Bütün bir yıl yaz tatilini beklerdim. Gerçi şimdi de öyleyim ama eskiden olduğu gibi olmuyor tabi tatillerimiz.. Bir kaç haftayla sınırlı maalesef.. Çok güzel fotoğraflar ve anlatım olmuş. İnsanın baktıkça bakası ve gidesi geliyor oralara.. Umarım beklediğin tatil bir an önce gelir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef :( Onlar da çabucak geçiveriyor.
      Teşekkürler uğradığın için. Sevgiler.

      Sil
  4. Denizcim bizim gibiler çocukken yaşadıkları heyecanları kaybetmiyorlar. Ben de aynı senin gibiyim yaz gelecek diye nasıl için pır pır oluyor ve biterken de ağlayacak gibi olurum hep. Doğum günlerini heyecanla beklemek gibi aynı. Pek çok kişi bu hisse sahip değil bunun için çok şanslıyız. Yaz sadece tatil demek değil elbette biz onun içinde bize yaşattıklarını, o tatlı huzuru, doğanın renklerini, denizin tuzunu seviyoruz:)
    Çok güzel yerler görmüşsün. O çalıların arasındak karavana bayıldım, favorim. Hatta izninle basıp panoma asmak istiyorum arada bakarım:)
    Saklıgöl çok güzelmiş, dingin. Bira ve kalamar izmir'e gidince ilk yapmak istediklerim arasında bu arada:)
    O dirikumlu plajı da çok beğendim. Böyle herkesin bilmediği, gitmediği, sessiz, gizli koyları ben de daha çok seviyorum. İyi ki oraya gitmişsiniz. O minik deniz kabuklarına bayıldım çok severim o tosbikleri ben, deniz minaresi de severim, ama en çok bu tosbikleri severim. Mini minilerini görmemiştim hiç çok tatlılarmış. Deniz kestanesi de tatmak istediğim bir lezzet, yoksa görüntüsünden pek haz etmiyorum.
    Keşke hayat hep tatil olsa. Bu sıra herkesin çokça dediği gibi hayaller pazar gerçekler pazartesi gibi:):)
    Hayatta tek istediğim sağlık ve huzurlu bir yaşantı. Kendin ekip biçeceğin, suya yakın, yeşille dolu bol okumalı yazmalı hobili falan bir hayat işte. Oysa ne kadar ulaşılabilir öyle değil mi. Ama şimdi zor olanı bu, günümüzde. Gönlümüze göre olsun inşallah her şey.
    Sevgiler.
    Not: Daha böyle pek çok fotoğraf görmek istediğimi de belirtmek isterim. Henüz tatile gidemediğim için iyi geliyor fotolar. Annemlere de whatsap'tan hababam deniz plaj ve yemek fotosu göndertiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni şimdiden sardı bile bitecek korkusu :)
      Fotoğrafı kullanabilirsin tabi. Beğenmene sevindim. Ben de çok sevdim o fotoğrafı. Saklıgöl çok güzel, tam dinlenmelik bir yerdi. Ve bilmiyorduk, birkaç gün önce öğrendik, meğer o derelerin ilerisi azmak dereleriymiş ve doğal akvaryum diye adlandırılıyormuş, dalışlar yapılabiliyormuş. Çok harika bir doğası var yani oraların. Giderseniz birgün aklınızda bulunsun.
      Bu deniz kabuklarını ben ilk kez görüyorum desem? Daha önce onlarca defa kumsalda taş topladım, kabuk topladım ama hiç bunlardan görmemiştim. Aslında takip ettiğim Oregon'da yaşayan bir blogcu var onun fotoğraflarında görüyordum ama rastlamamıştım hiç. Bunları orada görmek çok hoşuma gitti. Deniz kestanelerinin bu kabuklarını çok seviyorum. Desenleri harika. Eve getirdim onları ama çantada kırılmışlar, çok çok üzüldüm :( Dirikum çok güzeldi, taşlıktı denize giriş ama çok keyifliydi. Şimi yine özledim ve orada olsaydık keşke diyorum. Hayallerimize hayaller ekleyip döndük oradan biz de. Öyle güzel yerlere yakında, bahsettiğin gibi bol hobili bir hayat istiyorum ben de. Biraz zor olsa da İnşallah olur dediğin gibi :)
      Böyle bol fotoğraflı yazılarım olacak yine. Az zamanda çok yer gezdik. Tam sevdiğimiz gibi bir tatil oldu. Sırada şelale ve Datça var. Onlardan sonra da Aphrodisiass, Hierapolis ve Pamukkale. Umarım beğenirsin ve yolun düşerse oralara uğrarsın sen de. Görülmesi gereken, çok güzel, huzur verici yerler.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma