19 Ocak 2015 Pazartesi

Kahvaltı Keki, Tuzlu Mini Kekler, Zeytinli, Peynirli Kek, Tuzlu Muffin

Merhabalar,
Arayı uzattım değil mi? Nedense, bekleyen onca tarife, DIY çalışmalarına rağmen yazasım gelmedi. Bazen böyle bir ara verme ihtiyacı hissediyor insan sanırım. Bir de yazacak pek bir şey olmayınca tıkanıyorum ben. Burayı bir yemek bloğu gibi yapmak istemediğim için, sadece tarif ver çık durumunu sevmiyorum. Mutlaka kendimden bir şeyler yazayım, paylaşacak bir hikayem olsun istiyorum.
Son haftalar da biraz yoğun geçti benim için. Ercüment'in yemin töreni için ziyarete gidecektik birkaç kişi. O sıra havalar çok fenaydı, Bolu'da yolda kalanlar, buzlu yollar felan biraz ürkütmüştü bizi. Ama ben yine de kalacak yer bulmaya çalışıyor, otobüs biletlerini ayarlamayla uğraşıyordum. Ne yazık ki hava muhalefeti nedeniyle gidemedik törene. Bir de bu hava şartlarında tehlikeye girmeye lüzum yok diye düşündük. Bu sefer de iptaller için bir telefon trafiğine giriştim.
Yine de ben duramadım tabi :) Bir kere karpuz kabuğu düşmüştü aklıma. Cumartesi gecesi için firmalara yol durumunu sordum, baktım bir şey yok diyorlar hemen biletlerimi ayırttım, hooop sabahına oradaydım :)) Hem Kastamonu'yu da tekrar görecektim. Onca zaman sonra tekrar Kastamonu'ya, karlı, buzlu yollarda gitmek beni çok heyecanlandırmıştı. Orada okurken Şubat tatilinde Bolu hep karlı olur, otobüsün en ön koltuğundan karlı yolu seyrede seyrede gidip gelirdim İstanbul'a. Yine öyle bir yolda ulaştım Kastamonu'ya, gezdik dolaştık o gün. Tabi unutmuşum Kastamonu'nun soğuğunu. Dondummm, dondum.. Yani bir güzel şifayı da kaptım geldim.
Bugün hapşırıklarım, öksürüklerim ve durmak bilmeyen burnum için çekmecemdeki koca bir rulo tuvalet kağıdıyla mutluyum, huzurluyum :)
Bu hafta sonu da işte bir mutfağa giresim tuttu. Tamamen ekmek almaya üşenmekten önce börek yaptım. Sonra da yeğenlerime de götüreyim diye tuzlu kekler yaptım. Bir anda akla gelip, öylesine karıştırılmış malzemelerle, böyle güzel dokulu ve lezzetli bir kek çıkması benim "uğraşıp özenirsen bir şeye benzemez, öylesine iki dakikada yapıver" tezimi bir kez daha doğruladı :)
 Tabi "günaydın" yazıyor, sabah yayınlamayı düşündüğüm ve yazıya sabah başladığım için. Ama işyerinde olunca bu saatlere kadar uzuyor bir yazıyı yazıp yayınlamak. Bu seferlik idare edin pilizzz ;)



Zeytinli, Peynirli Mini Kekler / Muffinler
Malzemeler (8 adet)
50 gr eritilmiş margarin / tereyağı
2 yumurta
1+ 3/4 cup un (1+ 1 su brd.dan bir parmak eksik)
1 çay brd. süt
1 paket kabartma tozu
1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
4 adet çekirdeği çıkarılmış, doğranmış siyah zeytin
1 tutam kurutulmuş dereotu
3-4 dal taze maydanoz
Tuz

Yapılışı
  • Yumurtaları ve eritilmiş yağı tel çırpıcı ile çırpın.
  • Sütü, ufalanmış beyaz peyniri, zeytin parçalarını, otları ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Unu da ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. biraz kalın bir hamur olacak.
  • Birer dolu kaşık karışımı cupcake kalıplarına koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Görüşmek üzere.

21 yorum:

  1. Nefıss gorunuyor , ellerınıze saglık...

    www.kelebegingozunden.com

    YanıtlaSil
  2. Lezzet ve sunum ikisi bir arada. Beğendim.... Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, teşekkürler.

      Sil
  3. Ellerinize saglik, puf puf cok guzel gorunuyorlar...

    YanıtlaSil
  4. bizim buralara geldiğinden keşke haberim olsaydı adaşım :)
    aklında olsun bu soğuk memlekette sıcacık bir kapı var senin için :)
    ellerine sağlık..
    kahvaltı muffınleri çok lezzetlii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, çok teşekkür ederim sıcacık kalbin için.
      Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  5. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. Seviyorum böyle kahvaltılık tuzlu lezzetleri bir parça tatlıdan sonra sanki insanın içini bastırıyor ellerine emeklerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Denizcim hoşgeldin;
    Güzel zamanlar geçirmişsin çok sevindim. Soğuklar insanı nasıl da planlarından ediyor bazen ama sen azimle yola çıkmışsın, iyi yapmışsın. Ben peynirli zeytinli dereotlu kekleri pek severim. Muffin gibi yapmadım hiç ama denesem fena olmaz. Hep tatlı kek nereye kadar öyle değil mi? Zaten eşim de tuzlu kek daha çok seviyor sanırım çünkü öbür türlüsünü hep ben bitiriyorum:) Bende mutfağa girmeyi çok seviyorum aklımdaki şeylere takılı kalmaktan beni kurtarıyor, yemek yapmayı bu kadar seveceğim hayatta aklıma gelmezdi. Ama başka bir yere gidince örneğin anneme yani izmitteki evimize çatalı bıçağı kesme tahtasını her şeyi yadırgıyorum. Bazen annem sen bizi mi kekliyorsun onca şeyi sen mi yapıyorsun hakikaten diyor:) Yalnız çalışmayı daha çok seviyorum sanırım mutfakta. Birisi olunca otomatik olarak fikir almaya çalışıyorum oysa içimden geldiği gibi yaparsam sonuç harika oluyor. Bakalım zamanla geçer belki...
    Sunumun da pek güzel olmuş ellerine sağlık. Ayrıca çok geçmiş olsun, bu soğuk havalar insanı mahvediyor yaa bahara koşalım artık hızlı hızlı istiyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Tuğbacım, sen de hoşgeldin ;)
      Soğuklar maalesef öyle. İnsan ne bir yere gidebiliyor, ne bir plan yapabiliyor. Ama dediğin gibi inat edip gittim ve iyiki de gitmişim :)
      Tuzlu kek denemelerimde daha önceden hep sıkış tıkış, daha tok keklerim olmuştu. Bu sefer ki çok yumuşak ve kek gibi sünger dokulu oldu. O yüzden pek bir sevdim ben de. Başka mutfaklara girince ben beceriksizleşiyorum. Neyi nasıl kullanacağımı bilemiyorum :D Ben de sen gibiyim mutfakta tek başıma olmayı seviyorum.
      Uğramana sevindim. Teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  8. öyle iştah açıcı görünüyorlar ki, yine harikalar yaratmışsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim Buket.
      Sevgiler :)

      Sil
  9. Galiba bazen hep ayriliyoruz ister istemez ama onemli olan geri gelmek dimi:)) Kastamonularida gezmisiz birde nefismi nefis tarif te vermissin..foto larda super ayrica, elimi uzatip alip yiyesim geldi:)) eline saglik afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) Gezdim geldim valla, bir günde olduğu kadar işte :)
      Teşekkürler ziyaretin için. Sevgiler.

      Sil
  10. ellerine sağlık Denizcim.Yine harika şeyler yapmışsın.Kek de nefis görünüyor.Süpersin vallahi :) Senin bloğa gelince gözüm gönlüm açılıyor.Favori bloklarımdan birisin şekerim :)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Deniz'cim ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim,ellerine sağlık nefis görünüyor,sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Bende Uzun Uzun yazmayı çok seviyorum.. Fakat tarif yazmaya dahi çok ozr vakit ayırabiliyorum ve okuyanları sıkarım korkusu oluyor. Ne güzel yazmışsınız. Allah kavuştursun ve afiyetler olsun. Kekler harika.

    YanıtlaSil
  13. Görüntü süper nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel kışın otobüs seyehatlerini ben de çok severim. Ama senin gibi en önde mümkün değil oturamam, yoksa ben de otobüsü kullanıyorum şoförle beraber. :)) Bu arada geçmiş olsun. Görüntüler tabii ki nefis gene. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma