5 Kasım 2014 Çarşamba

Bu aralar ben..

Uzun zamandır böyle bir post hazırlamamışım. Şöyle bir baktım arşivime, yayınlamadığım veya ayrıca yayınlamak istemediğim birkaç fotoğraf da var. İkisini bir arada çıkarayım dedim.
Bu aralar ben,
eski tariflerimi deniyorum.. Snickerdoodles
Bol bol balık yiyorum. En çok da yanında sebze ile seviyorum. Buharda pişmiş veya fırınlanmış sebzelerle çok doyurucu oluyor. 
Akşam yemeklerim çoğunlukla böyle geçiştirmeli oluyor. Ama bakmayın böyle durduğuna, tavuk suyunda pişmiş sebzeler ve kıvırcık erişte.. Nefis oluyor..
Yazsam mı yazmasam mı bir türlü karar veremeyip en sonunda seneye yazın yayınlamayı düşündüğüm bir tarif.. Kuru kızılcık içeceği.. Belki şerbet gibi baharatlı yapıp kışın yayınlarım. Şimdi düşündüm bunu da, güzel fikirmiş, dur bakalım..
Bu ikisi de başarısız olduğum için tariflerini yayınlayamayacağım kurabiyeler.. 
Bu, yine hızlıca hazırladığım bir akşam yemeğimizden.. Fırında pişmiş sebzeler ve soyalı tavuk.. Patlıcanı etlerinizin yanına böyle deneyin derim. Çok lezzetli ve hoş oluyor. Farklılık katmak lazım biraz, etin yanına hep pilav, makarna olmaz..
Bu da, soğuk bir günde içimi ısıtması için yaptığım sıcak şaraptan.. 
Çizimlerim.. Bu aralar biraz köreldiğimi hissettiğim için şimdi hergün bir tane çizmeye çalışıyorum. Anca bu kadar oluyor, fazla da ilerletemiyorum. 
Kabaklı börek denemem.. Düzgün dilimleyemedim. Tepsi böreğini bu yüzden sevmiyorum, fotoğraflaması sıkıntı. Bir dahaki sefere farklı şekilde pişireceğim. Tarif o zamana artık..
Bunlar da dünya mutfaklarından denemelerim. İlki Ddukbokki (G.Kore yemeği), ikincisi de sebzeli, tavuklu noodle. Biraz daha çalışılması gerekiyor üstünde. Aslında deniz mahsullü makarnam güzel olmuştu, ama, ne bileyim yayınlayasım yok nedense onu. O da burada aradan çıksın istedim.

İşte  böyle.. Kimisi yazdan kalma ama bu aralar böyle  bizim buralar :)
Görüşmek üzere yakında.

14 yorum:

  1. Sık balık yemen süper hele yanında sebzelerle daha da süper. Şu anda o beğenmediğin kurabiyelere bile imrendim. Bir de o erişteyi merak ettim sulu mu ben mi öyle gördüm? Sıcak şarabın fotografı bile içimi ısıttı. Ellerine sağlık hepsi inanılmaz güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet balığı bu sene iyi yiyorum. Önceden Kadıköy'e, Üsküdar'a gidip alması zor oluyodu sık sık, şimdi iş yerimin ordaki pazardan alıyorum. Ayıklamıyolar ama yakın en azından. Bol yiyebiliyorum.
      Erişte sulu evet. Güney Kore yapımı dizilerden gelen bir merak. Lezzetli oluyor. Suyu da hafif acılı hazırlanınca çok iştah açıcı ve güzel oluyor.

      Sil
  2. oh oh şekerim,neler yapmışsın öyle.Bakakaldım resimlere.Ellerine sağlık.Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok çalıştım bu ara :) Çoğu yazdan kalma aslında ama böyle bir yazıya iyi gitti. Beğenmene sevindim. Sevgiler.

      Sil
  3. Her biri güzel ve iştah açıcı fotoğraflar. Balığı ben de bol salata ve fırında susamlı patatesle çok seviyorum. Bugün aklımdaydı almak kısmet olmadı,nasıl da canım çekti şimdi :)

    Şu erişte olayını çok merak ediyorum ama erişte ayıp tarihini geçiriyorum ikidir. Sanırım artık düzgünce yapma zamanım gelmiş :))

    Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırında susamlı patatesi hiç denemedim, merak ettim şimdi. Güzel olacaktır. Balığı ben de fırsat buldukça alıyorum. Çok yer yok yakınımızda satan. Anca pazardan alabiliyorum bu ara.
      Erişteyi deneyin :) Asya usulü yapacaksanız biraz da acılı yapın, suyu çok lezzetli oluyor öyle.
      Uğramanıza sevindim.

      Sil
  4. Yaa o erişteden ben de istiyoruummm. Bir ara tarif araştırmıştım ama pek yapılası gelmemişti. Hepsi çok güzel bence, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)
      Erişte aslında çok basit yapımı. Ben birkaç tarif okudum, birkaç sefer de hazır satılan paketlerden pişirdim. Sonra eriştesini ayrı almaya başladım. Az suda, kısa süre pişiriliyor. Ben önce sebzeyi tavuğu haşlıyorum. O suya erişteyi koyuyorum. Biraz acı biber ve soya sosu ile çok lezzetli oluyor. Tarif paylaşırım yakında.

      Sil
  5. Bu posta bayıldım Denizcim, fotoğraflarla bir harika olmuş. Merak ettiriyor insanı görseller, tatları ve tarifleri konusunda ilgi çekiciler. Sebze haşlaması bende çok seviyorum ana yemeklerin yanına. Hatta sebzeleri buharda pişirdikten sonra tavaya az zeytinyağı sarımsak ve maydanoz ekleyip buhardan alıp bir kerecik çeviriyorum harika oluyorlar. Bir de bu sıra etin yanına özellikle ızgara et veya tavuğun; kabak şeritleri yapıyorum kırmızı biberli zeytinyağlı sosa bulayıp ızgara döküm tavasında pişirip, bir de çöp şişlere patlıcan diziyorum yine ızgaraya koyuyorum harika oluyor. Ayy daha sabahın erken saatleri olmasına rağmen canım istedi şimdi yazarken:):) Senin şu içinden ceviz çıkmış gibi görünen kurabiyelerini çok merak ettim. Bence diğerleri de kötü görünmüyordu. Sıcak şarap seviyorum ama hiç evde yapmadım, onu da listeye eklemek lazım denemek için. Belki tarifini yazdığında denerim, senin tariflerini seviyorum. Bu telefon teli erişteden burada çok var yapıyoruz ama ben pek sevemedim tadını yalnız acı çok yakışıyor dediğin gibi.
    Çizimlerin de oldukça güzel, insan körelmemek adına ara ara yapmalı böyle çizimler. Çizdikçe gelişmek ve bu gelişimi görmek harika oluyor. Ben epeydir bir şeyler çizmiyorum ama şimdilerde başladım sayılır can sıkıntısından. Ayrıca kabaklı börek de çok severim:) Yufka burada bulamadığımız için elde açma börek yapmak gerekiyor onu da daracık tezgahım olduğundan zorlanıyorum ve üşeniyorum genelde. Ama bu sıra aklımda hep börek var sanırım yakında yapmaya yelteneceğim bakalım nasıl olacak....
    Sevgilerimle
    Aaaa şu şerbet tarifini de ben epey merak ettim Kuru meyveler bulabiliyoruz burada kızılcık var mı bilmem ama reyhan şerbetini denemiştim bir ara tırsarak da olsa, güzel olmuştu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebzeleri dediğin gibi de deneyeyim, ben genelde üzerine limonlu sos hazırlayıp bırakıyorum. Dediğin gibi tavada biraz sarımsakla çevirince de nefis olur hmmm :) Yalnız ben kabağı sevemedim gitti yaa. Dolması ve kurusu dışında hiç sevemedim cidden. Görüyorum hep ızgara halinde pişmiş, çok da çekici duruyor ama o tadı biliyorum ya nedense istemiyorum hiç. Patlıcanı severim ama çok. Döküm tava istiyorum ben de en kısa zamanda alacağım, bu tür ızgaralar için. Kurabiyelerin hamurunda bir terslik yapmışım o yüzden sevmedim. İçinde incirli, cevizli harç var. Ağızda dağılan bir hamurla nefis olacaklar. Tekrar denerim umarım unutmayıp :)
      Telefon teli gibi değil mi erişteler :) Bazıları pirinç unuyla yapılıyor, onları denemedim henüz. Yok yani burda, görmedim hiç. Belki öyledir sizinkiler, tadı değişik diyince aklıma o geldi. Bunlar normal yumurtalı erişte gibi. Bir de ben kendimce ekleme yapıyorum hep. Hazır paketteki sosları biber dışında kullanmıyorum çoğu zaman. Mesela suyu kaynatırken içine dörde böldüğüm soğanı, sarımsak dişlerini atıyorum. Bazen pırasa ekliyorum, kereviz yaprakları felan. Damak zevkine göre değiştirdiğinde çok leziz sonuçlar çıkıyor ortaya. Makarna gibi değil de çorba gibi yiyorum ben, suyuyla birlikte.
      Börek hasretini gördüm son yazında :) Benim d canım çekmiyor değil şöyle kıymalı, el açması bir börek. Küçük tezgahlar sıkıntı oluyor, üşendiriyor insanı gerçekten.
      Kızılcık içeceğini yazın buzla içtiğimde içinde yaz olduğu için pek baharat istemedim. Bir de hafif ekşimsi. Ama kışın baharatlarla birlikte şerbet tadında, mayhoş güzel bir içecek olabilir diye düşündüm. Bakalım güzel olursa paylaşırım burada onu da.
      Uğramana sevindim. Görüşmek üzere, sevgiler.

      Sil
  6. Böyle postları okumaktan çok keyif alıyorum ben ortaya karışık :) çok fotoğraf çekiyorum ve çocuğunu unutuyorum o bakımdan böyle postlar yazmak hoşuma gidiyor birde ınstagram günlüğünü yazmayı seviyorum :) o kurabiyeler çok güzel görünüyor bence:)
    Seni okumak büyük keyif :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benim de öyle :) Bazen şaşırıyorum bunu yayınlamamış mıyım diye. Bunu duymak büyük mutluluk. Teşekkürler Aylin. Sevgiler.

      Sil
  7. sen stilist felan mısın canım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, stilist olma hayaliyle büyümüş biriyim diyelim :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma