1 Ekim 2014 Çarşamba

Sapanca - Maşukiye Alabalık Vadisi Gezisi 2

fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Elime bir fırsat geçmesin, o açıdan, bu açıdan, aşağıdan, yukarıdan yüzlerce fotoğraf çekebilirim. Doğa gezileri de benim için bulunmaz nimet oluyor tabii ki. Eve geldiğimde fotoğrafları bilgisayara indirirken her seferinde o kadar çok fotoğraf çektiğime pişman oluyorum ve çoğunu siliyorum.
Sapanca gezimizde de yüzlerce fotoğraf çektim. Bir kısmını yine silmek zorunda kaldım. Sapanca gezimizin kalan kısmı, otelin arkasındaki patika yürüyüşümüzden. Merdiveni gördüğümüzde yukarısında ne olduğunu merak edip birilerine sorduk çıkmamızda bir sakınca olup olmadığını. Sorduğumuz kişi de yukarıda bir şey olmadığını, yeni bir mekan kurulacağını ama henüz bitmediğini, bazı insanların yukarı çıkıp fotoğraf felan çektiğini söyledi. Biz de durmadık tabii ki, başladık basamakları tırmanmaya. Merdivenin güzelliğiyle büyülenmiş bir şekilde onlarca fotoğraf çektim.
 Yeşil, kırmızı, mor.. Birbirlerine ne kadar yakışan renkler olduğunu bir kez daha farkediyorum.
Bu yol üzerinde beni bekleyen güzellikler öyle çok ki :)
 
Birçok çeşit mantarla karşılaştım. Her birini ayrı ayrı fotoğraflayıp, cinslerini merak ederek uzaklaştım yanlarından.

Çıktığımız merdivenleri dikkatlice geri inip dönüş yoluna koyulduk.
 
 
İşte bizim Sapanca gezimiz böyleydi. Bu güzel bulutlu havayla son buldu. İstanbul'da yağan yağmuru duyunca da çok şaşırdık ve şansımıza sevindik. Çantamızdaki yedek kıyafetlere hiç dokunmadan döndük :) Zaten böyle bir gezi için yedek kıyafet gereksizmiş de :)
Bir dahaki gezimiz Ağva'da, geleneksel olarak, herkese açık düzenlenen mantar toplama etkinliği için olacak. Çok keyifli olacağını düşündüğüm ve heyecanla beklediğim bir gezi. Eğer katılmak isterseniz siz de etkinliği buradan inceleyebilirsiniz.
 
Görüşmek üzere..
Sevgiler.
 


2 yorum:

  1. Çok güzel çok... Ben de çok seviyorum böyle yerleri :) merdivenler gerçekten çok güzel... Güzel fotoğraflar, elinize, gözünüze sağlık...

    YanıtlaSil
  2. benım memlekete gıtmısın ben ızmıtlıyım cok severım bayramda oralardayım gene mantarlar ne kadar guzel ıyı gezmeler

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma